به گزارش خبرنگار شبستان، آیت الله «محسن اراکی» دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در نشست مطبوعاتی پیرامون دستاورد های بیست و هشتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی که صبح امروز در موزه شهدا برگزار شد، گفت: بیست و هشتمین کنفرانس وحدت اسلامی امسال از لحاظ کیفی و کمی به طورمتفاوتی از دوره های گذشته برگزار شد.
وی افزود: نزدیک به از یکهزار شخصیت جهان اسلام از داخل و خارج در جلسات مختلف این کنفرانس حضور یافتند و به این کنفرانس غنی بخشیدند؛ از این تعداد حدود ۴۵۰ شخصیت خارجی و بقیه نیز از شخصیت های داخلی بودند.
آیت الله اراکی خاطر نشان کرد: در این کنفرانس تعداد زیادی از مفتیان و علمای برجسته و شخصیت های سیاسی از جمله نمایندگان پارلمانی کشورهای مختلف اسلامی و شخصیت های ادبی، علمی، هنری، رسانه ای و دانشگاهی حضور داشتند.
وی ادامه داد: در این کنفرانس موضوعات مهمی مطرح شد و ما تلاش کردیم تا در این کنفرانس از اقشار مختلف دعوت به عمل بیاید. در سال های گذشته از شخصیت های علمی و دینی دعوت می شد، اما در کنفرانس امسال علاوه بر حضور علمای دینی، مهمانان از سایر اقشار جامعه نظیر بازرگانان، احزاب ، بانوان و دانشگاهیان دعوت شدند و کمیسیون های براساس این تخصص ها برنامه ریزی شد.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب خاطر نشان کرد: برای شخصیت های اقتصادی، بازرگانان و فعالان اقتصادی کمیسیون ویژه ای تشکیل شد تا درباره تعاملات و راهکار های اقتصادی که می توان از طریق آن تقریب را تقویت کرد، رایزنی کنند؛ که پیشنهاد های خوبی نیز در این زمینه دریافت شد.
اراکی ادامه داد: اصل ایده استفاده از روابط اقتصادی و فعالان اقتصادی در عرصه تقریب با استقبال خوبی از سوی مهمانان مواجه شد.
وی افزود: همچنین کمیسیون ویژه دانشگاهها در کنفرانس وحدت امسال برگزار شد در کنفرانس وحدت سال های قبل تدبیری اندیشیده شد که دانشگاههای جهان اسلام نیز در عرصه تقریب فعال شوند.
آیت الله اراکی خاطرنشان کرد: جوانان به عنوان قشر مؤثر در عرصه تقریب نیازمند برنامه ویژه بودند، به همین دلیل کمیسیون ویژه ای برای جوانان تشکیل شد و نمایندگانی از اقشار جوان در خارج و داخل در این کمیسیون حضور داشتند که پیشنهاد های بسیار مهمی ارائه شد که باید پس از بررسی تبدیل به برنامه شوند.
دبیرکل تقریب تاکید کرد: یکی از مهمترین کمیسیون ها، کمیسیون احزاب اسلامی بود و حضور فعالان سیاسی در عرصه تقریب بسیار ضرورت دارد؛ زیرا تشکیلات و سازمان های فعال سیاسی در کشورهای اسلامی فعالیت دارند که این تشکیلات می توانند در عرصه تقریب فعال شوند. کمیسیون احزاب امسال از فعال ترین کمیسیون هایی بود که امسال شکل گرفت و پیشنهاد خوبی ارایه شد و این پیشنهادها در دست تنظیم و تبدیل به برنامه شدن است.
وی همچنین یکی از کمیسیون های دیگر در کنفرانس وحدت امسال را، کمیسیون بانوان دانست و گفت: با توجه به اهمیت نقش بانوان و ضرورت بهره برداری از توان بانوان در عرصه تقریب نیاز بود که این قشر از جامعه نیز در زمینه تقریب ورود پیدا کنند، به همین دلیل این مجمع اقدام به تشکیل اتحادیه بانوان جهان اسلام کرد وحضور بانوان در هیئت رئیسه، در افتتاحیه و اختتامیه بسیار قابل توجه بود.
اراکی افزود: کمیته مساعی حمیده برای ورود در مناطق بحرانی همچون عراق و سوریه تشکیل شد.
اراکی تاکید کرد: رسول اکرم(صلی الله و علیه و آله و سلم) نماد و اساس وحدت است و توهین به شخصیت حضرت محمد (صلی الله و علیه و آله و سلم) هدف قرار دادن وحدت جهان اسلام است.
وی افزود: مهمترین استراتژی دشمنان اسلام شکستن پیوند وحدت در جهان اسلام و ایجاد جنگ، تفرقه و دشمنی بین اتباع مذاهب مختلف اسلامی است و یکی از اقدامات برای رسیدن به این استراتژی توهین به وجود مقدس رسول اکرم(صلی الله و علیه و آله و سلم) است ؛ زیرا ایشان(صلی الله و علیه و آله و سلم) اساس وحدت جهان اسلام است.
دبیرکل مجمع اظهار داشت: دشمن با هدف قرار دادن رسول گرامی اسلام تلاش می کند که محور وحدت را از کار بیاندازند، به همین دلیل برای مقابله با این سیاست و همچنین بزرگداشت شخصیت و ارزش های رسول گرامی اسلام، مجمع جهانی تقریب اقدام به ترویج برگزاری جشن میلاد پیامبر اکرم(صلی الله و علیه و آله و سلم) کرده است که جشن میلاد پیامبر با حضور اتباع مذاهب اسلامی در سراسر کشور برگزار شد.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب به فعالیت های دیگر مجمع تقریب در همچون برگزاری جشن میلاد رسول اکرم(ص) در سراسر کشور و جشنوار شعر رسول رحمت به دو زبان عربی و فارسی، تکریم از سه شخصیت تقریبی«امام موسی صدر»، «شیخ سعید شعبان»، «آیت الله واعظ زاده» اشاره کرد.
پایان پیام/
نظر شما