نخبگان نیازمند حمایت و امکانات ویژه هستند/ وجود بیش از 800 هزار نفر افراد مستعد در کشور

خبرگزاری شبستان: معاون پژوهش و برنامه‌ریزی بنیاد ملی نخبگان کشور با اشاره به لزوم توجه ویژه به نخبگان کشور، گفت: در حال حاضر بیش از 800 هزار نفر افراد مستعد در کشور وجود دارند که وظیفه ما شناسایی و هدایت آنان است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري شبستان از مشهد، غلامعلی منتظر، معاون پژوهش و برنامه‌ریزی بنیاد ملی نخبگان کشور، صبح امروز (8 بهمن) در نشست تشریح و تبیین آیین‌نامه‌های جدید بنیاد ملی نخبگان که در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار داشت: تحقق اقتصاد دانش‌بنیان مبتنی بر نظام علمی، تنها با همکاری و همسویی نهادهای مختلف کشور امکان پذیر می‌شود.

 

وی افزود: علی‌رغم تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم توجه به علم و فناوری و حضور نخبگان در جامعه، فرهنگ کشور ما هنوز بر محور اقتصاد تعریف شده است.

 

معاون معاون پژوهش و برنامه‌ریزی نظارت بنیاد ملی نخبگان کشور با بیان اینکه اتکاء به نفت و وجود رانت، دو مشکل بزرگ اقتصاد کشور محسوب می‌شود، گفت: در تلاش هستیم شرایطی را فراهم سازیم که فرهنگ جامعه با محوریت گفتمان علمی ایجاد شود تا بر این اساس دانشگاه‌ها بتوانند با همکاری بنیاد ملی نخبگان، اقتصاد و صنعت کشور را توسعه دهند.

 

منتظر تصریح کرد: در حال حاظر بیش از 4.5 میلیون دانشجو در بیش از 3 هزار مجموعه دانشگاهی تحصیل می‌کنند که این امر بیانگر توسعه کمی در دانشگاه‌ها بوده است.

 

وی با اشاره به فعالیت‌های معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری، اظهار داشت: این معاونت شامل سه مجموعه بنیاد نخبگان، صندوق حمایت از پژوهشگران و پارک علم و فناوری می‌شود.

 

معاون معاون پژوهش و برنامه‌ریزی بنیاد ملی نخبگان کشور افزود: این معاونت در حوزه آموزش، پژوهش و فناوری ورود مستقیم نداشته و تنها در صورتی که دستگاه‌های مختلف اجرایی دچار مشکل شوند، از آنها حمایت می‌کنیم.

 

منتظر از شناسایی افراد مستعد به عنوان یکی از برنامه‌های محوری بنیاد نخبگان نام برد و گفت: طبق سند راهبردی کشور، یک نخبه باید دارای ویژگی‌هایی همچون استعداد ذاتی، تبدیل استعاد به مهارت، تاثیرگذاری بی‌بدیل در تخصص خود و حسن انجام وظیفه در بافت نظام حاکم باشد.

 

وی ادامه داد: طبق آمار موجود 1.2 درصد جمعیت هر کشوری را افراد مستعد تشکیل می‌دهند که بر این اساس در جامعه ما بیش از 800 هزار نفر افراد مستعد وجود دارند که وظیفه ما شناسایی و هدایت آنان است.

 

معاون معاون پژوهش و برنامه‌ریزی بنیاد ملی نخبگان کشور با بیان اینکه افراد نخبه باید از شرایط و امتیازات ویژه‌ای در جامعه بهره‌مند باشند، اظهار داشت: توجه به نخبگان، در واقع نگاهی به آینده است.

 

منتظر تصریح کرد: دانشجو، دانش‌آموخته و استاد، 3 عنصر در دانشگاه محسوب می‌شوند که در حوزه‌های مختلف فناوری، پژوهش و علمی و فرصت مطالعاتی به آنان تسهیلات ارائه می شود.

 

وی یادآور شد: در راستای حمایت بیشتر از نخبگان، اگر نخبه‌ای خارج از دانشگاه اقدام به تاسیس شرکت دانش‌بنیان کند تا 3 سال از حقوق و بیمه آن حمایت می‌کنیم.

 

پایان پیام/

 

 

 

کد خبر 435160

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha