زیبایی های دین باید در مسجد تبیین شود

خبرگزاری شبستان: مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین گفت: اگر بتوانیم زیبایی های دین را در مسجد بیان کرده و اخلاق پیامبر گرامی اسلام را پیاده کنیم، مسجد دانشگاه می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام علی رمضانی صبح امروز (8 بهمن) در دیدار با امام جمعه شهر ضیاءآباد بیان کرد: بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 71 و بر اساس منویات و توصیه های مقام معظم رهبری، کانون های فرهنگی هنری مساجد شکل گرفت و امروز بیش از 20 سال از عمر این کانون ها می گذرد.

وی ادامه داد: در حال حاضر در سطح استان قزوین حدود 238 کانون فرهنگی و هنری وجود دارد که در شهر ضیاءآباد 11 کانون فرهنگی هنری تشکیل شده و فعالیت های خوبی دارند.

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین اضافه کرد: عمده فعالیت و تمرکز ما در حوزه کتابخانه مساجد، برنامه های آموزشی و تربیتی است و اعتقاد داریم مسجد محل ظهور و بروز توانمندی افراد و محل اتصال به خداوند متعال است و اگر قرار باشد زمینی ها متصل به بارگاه الهی شوند قطع یقین این محل اتصال مسجد است و کسانی که فکر می کنند خارج از مسجد به جاهایی می رسند مقطعی است. 

وی عنوان کرد: خیلی از جوانان و نوجوانانی که در مسجد بودند و بعد از فراز و نشیب هایی به جایی رسیدند به دلیل حضور خالصانه آنها در مسجد بوده است وهر کس در مسجد کار ماندگاری انجام دهد، خداوند متعال نیز او را ماندگار می کند.

حجت الاسلام رمضانی با اشاره به برنامه های کانون های مساجد توضیح داد: یکی از برنامه های ما در کانون ها، برنامه های آموزشی برای ائمه جماعات، مدیران کانون ها و غیره است که برخی از این کارها مستلزم برنامه ریزی خود فعالان در کانون های مساجد است که بتوانند ارتباطات موثری در دل مسجد داشته باشند زیرا آموزش هایی که در مسجد وجود دارد برای آحاد جامعه است و با برنامه ریزی می تواند همه را دربر گیرد.

وی خاطر نشان کرد: در حوزه پژوهشی نیز موفقیت های خوبی حاصل شده است و 17 کانون تخصصی در حوزه آموزش، پژوهش، نماز، آی تی، هنرهای تجسمی و غیره فعالیت دارند.

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین با اشاره به لزوم توجه به هنر دینی در مساجد تصریح کرد: یکی از زیبایی هایی که در مسجد باید جلوه یابد، هنرهای دینی است که متأسفانه امروز در مسجد کمرنگ شده است و در واقع هنری که با مسجد تضاد نداشته و باعث رشد جوانان مسجدی شود باید مورد توجه قرار گیرد.

وی تأکید کرد: ما اعتقاد داریم اگر بتوانیم زیبایی های دین را در مسجد بیان کنیم و جلوه های دین را تبیین کرده و اخلاق پیامبر گرامی اسلام را پیاده کنیم، مسجد دانشگاه می شود که ان شاالله روزی به این جایگاه برسیم.

حجت الاسلام رمضانی با اشاره به محوریت امام جماعت در فعالیت های مسجد تأکید کرد: نگاه ما در مسجد و محور کار امام جماعت است و باید این جایگاه نیز در مساجد تقویت شود و از طرفی باید به مدیریت واحد در مساجد انسجام بخشیم.

در ادامه امام جمعه ضیاءآباد با اشاره به لزوم استفاده از ظرفیت مساجد اظهار کرد: انقلاب اسلامی از مساجد شکل گرفت و باید از این ظرفیت به خوبی استفاده شود.

حجت الاسلام مهدی جعفری عنوان کرد: ما امروز با وجود این همه تبلیغات و هزینه، قدرت مساجد را مانند قبل نداریم زیرا نهادهای متعدد فرهنگی تقویت کننده مساجد نبودند و حرکت های موازی ایجاد شده است.

وی اضافه کرد: برای نمونه در بحث کتابخانه ها یکی از عللی که موجب می شود تا جوان کتابخانه عمومی را به کتاخانه مسجد ترجیح دهد این است فضای ایجاد شده در کتابخانه عمومی و امکانات آن بیش از مسجد است.

امام جمعه ضیاءآباد گفت: از طرفی در مسجد هیئت امنا را اوقاف تعیین کرده، روحانی را سازمان تبلیغات تعیین می کند و کانون ها نیز زیر نظر دبیرخانه کانون های مساجد است و در واقع یک مسجد چند متولی دارد و این امر است که باعث شده تمرکز کار و کیفیت کار پایین آید.

وی یادآور شد: من معتقد هستم ابتدا ما باید جوانان را مسجدی کرده و جذب مساجد کنیم و سپس وارد کانون های مساجد کنیم و باید بکوشیم امکاناتی که جوان می خواهد را در مسجد فراهم کنیم.

پایان پیام/

کد خبر 435086

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha