به گزارش خبرگزاری شبستان// خراسان شمالی
برای تهیه گزارش از فعالیت های کانون های فرهنگی، هنری به دنبال کانونی بودم که نام و فعالیت های شاخص آن با هم همسو باشد در میان نام ها و فعالیت های مختلف چشمم به کانون تازه تأسیسی افتاد که هرچند قدمت چندانی نداشت و از لحاظ کمیت برنامه ها، زیاد چشمگیر نبود ولی طرح هایی ارائه کرده بود که با توجه به واقع شدن کانون در یک روستای محروم، ذهن مخاطب را به خلاقیت و ابتکار اعضای کانون سوق می داد.
دیدن نام "سلمان فارسی" مرا به یاد صحابه ایرانی پیامبر(ص) انداخت، کسی که سالها در پی حقیقت و دین راستین به سرزمینهای گوناگون سفر کرد و در همین سفرها وقتی در سرزمینی به بردگی افتاد توسط محمدامین آزاد گشت. کانون فرهنگی، هنری سلمان فارسی تداعی کننده انسان های وارسته بی شماری است که در مسیر تبلیغ و تعلیم فرهنگ اسلام و قرآن خون دلهای فراوانی خوردند.
تاریخچه فعالیت کانون سلمان فارسی از مرز سه سال تجاوز نمی کند؛ کانونی که به همّت والای جوانان مسجد فاطمه الزهرا(س) روستای ملکش از توابع شهرستان بجنورد به منصه ظهور رسید و در مدت کوتاه فعالیت خود توانست جوانان و نوجوانان بسیای از این روستا را جذب برنامه های فرهنگی، هنری، تفریحی و مذهبی کند.
همیشه با خودم فکر می کنم جوانان و نوجوانان ما با چه چیزی مشعوف می شوند؟ دلمشغولی های هرکدام از آنها چیست؟ امتداد افکار آنها به کدام خط روشن بروز استعدادهای آنها ختم می شود؟ ولی با دیدن این بچه های مسجدی که در کمترین فضا و امکانات دور هم گرد آمده و حلقه های معرفت، جلسات پرسش و پاسخ برای رفع شبهات را تشکیل می دهند به مناعت طبع آنها غبطه می خورم و تنها می توانم برای انها آرزوی توفیق و بهروزی داشته باشم.
مهدی یزدانی، مدیر کانون فرهنگی، هنری سلمان فارسی می گوید: فضای مسجد و حسینیه ملکش مجموعاً با بیش از یک هزار متر مربع زیر بنا در جوار یکدیگر به طور کامل در اختیار کانون سلمان فارسی قرار دارد که بزرگداشت مراسم های ملی و مذهبی، برپایی با شکوه نمازهای جماعت و جلسات قرائت و تفسیر قرآن کریم و ادعیه، مسابقات فرهنگی، ورزشی، دوره های مختلف آموزشی، حلقه های معرفت، و جلسات سخنرانی با بهره مندی از محضر روحانیون و اساتید برجسته و فاضل حوزه و دانشگاه به همت اعضای کانون در همین محل صورت می پذیرد.
بر روی در و دیوار مسجد پوسترهای متفاوتی از برنامه ها و مسابقات فرهنگی به چشم می خورد در این میان پوستر طرح "از علم تا عبادت" توجه من را به خود جلب می کند از آقای یزدانی می خواهم در مورد این طرح برایم توضیح دهد و او در پاسخ می گوید: طرح "از علم تا عبادت" با هدف تحکیم پیوند دانش آموزان با مساجد از (21 فروردین) به مدت 40 روز تا (30 اردیبهشت) اجرا شد که در مرحله اول اجرای این طرح، دانش آموزان مدرسه راهنمایی پسرانه شهید پرسیا روستای ملکش مخاطبان این طرح بودند.
نام "از علم تا عبادت" مرا به یاد طرح "از مدرسه تا مسجد" می اندازد و عکس بچه ها در برنامه های مختلف فرهنگی این طرح، که در گوشه ای از کانون بر روی دیوار نصب است، شباهت محتوایی این دو طرح را بیشتر آشکار می کند ولی در عین حال مدیر کانون می گوید این طرح به عنوان یک طرح ابتکاری است که برای اولین بار در استان اجرا شده است.
یزدانی، محورهای اصلی این طرح را برگزاری نمازهای جماعات روزانه به همراه تفسیر قرآن، تشکیل حلقه های معرفتی، کلاس های تقویتی درسی و اردوهای تفریحی و ورزشی و زیارتی، برگزاری نشست های تخصصی با حضور مشاوران دینی ویژه دانش آموزان و اولیای دانش آموزان و مربیان اعلام کرد.
وقتی از نتیجه طرح جویا می شوم با لبخند رضایتمندی پاسخ می دهد: موفقیت این طرح تا جایی است که با رایزنی های صورت گرفته با مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان، قرار است گستره اجرایی آن وسیع و در تابستان در تعداد کانون های بیشتری اجرایی شود.
از آنجایی که هریک از کانون های فرهنگی، هنری مساجد که در زمینه ای خاص فعالیت داشته و بتوانند قابلیت های خود را در آن بستر بروز دهند به کانون تخصصی ارتقا می یابند؛ کانون سلمان فارسی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و "مجید صداقت"، مدیر کانون تخصصی مهدویّت خراسان شمالی در این باره می گوید: مجوز فعالیت کانون تخصصی مهدویت ابتدای امسال صادر شده است.
در خصوص محوریت برنامه های کانون تخصصی مهدویت سوال می کنم که او پاسخ می دهد: برگزاری کلاس های تخصصی، مسابقات فرهنگی با موضوع مهدویت، مدیریت کلاس های مهدویت در کانون های مساجد سطح استان و ارائه گواهی پایان دوره، ارتباط با مراکز مجری طرح های مرتبط با مهدویت از جمله برنامه است.
مشغول صحبت کردن با اعضای کانون هستم که متوجه حضور بچه ها در کتابخانه کانون می شوم. به سمت کتابخانه حرکت می کنم بچه های زیادی پشت میز مطالعه مشغول مطالعه هستند؛ برخی کتاب های درسی، بعضی شعر و داستان و گروهی مشغول حل مسئله ریاضی، از مدیر کانون تعداد کتاب ها را جویا می شوم و او عنوان می کند: 940 جلد کتاب در قالب 750 عنوان.
مقابل قفسه کتاب ها چشمم به دنبال کتابی است که این همه شور و هیجان جوانی، عشق، معنویت و تعهد را در مساجد هر چند کوچک و غریبانه هر گوشه از خاکمان را به تصویر کشیده باشد!
پایان پیام/
نظر شما