وجهه تمدن ساز مسجد را به جامعه بر گردانیم

خبرگزاری شبستان، عضو هیئت عملی دانشگاه قرآن و حدیث قم با اشاره به ویژگی های مسجد طراز اسلامی گفت: یکی از مهمترین مسایلی که امروز باید مدنظر باشد وجهه تمدن ساز مسجد است اما متاسفانه می بینیم که حتی در برخی نقشه های شهری به ساخت و فیزیک مسجد توجه نمی شود.

حجت الاسلام «عزت کمال»، عضو هیت علمی دانشگاه قرآن و حدیث قم در گفت وگو با خبرنگار سرویس مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، با اشاره به لزوم برنامه ریزی در راستای نیل به اهداف مسجد طراز اسلامی، اظهار کرد: قبل از هر چیز باید بررسی کنیم که مساجد در گذشته چه بوده اند که امروز به این نقطه رسیده ایم که به جایگاه آن زمان بر گردیم.

 

وی ادامه داد: برخی می خواهند بگویند که ما از مسجد ایده آل فاصله گرفته ایم اما سوال من این است که از کدام کارکردهای مساجد فاصله گرفته ایم. اگر بیاییم و برنامه ریزی مناسبی را نسبت با مخاطبان مساجد داشته باشیم این روند احیای کارکردهای مسجد خود به خود به جریان خواهد افتاد. ضمن اینکه در حال حاضر بسیاری از مساجد چنین رویکردهایی را دارند اما تلاش باید در این جهت باشد که سایر مساجد نیز به این مرحله برسند.

 

این استاد اخلاق تصریح کرد: اگر حضور مردم در مسجد کم و زیاد می شود یا رفتار مردم در ارتباط با مسجد متفاوت است علت چیزی جز فرهنگ نیست. ارایه کارهای فرهنگی در مساجد فراوانی متناسب با جمعیت و بافت منطقه ندارد البته این امر در مورد همه مساجد صادق نیست اما برخی مساجد چنین شرایطی را دارند. با این وصف همین تعداد نیز اثرگذارند و باید نسبت به آنها برنامه ریزی دقیقی داشت تا اقشار مختلف مردم به مساجد جذب شوند.

 

وی مرکز رسیدگی به امور مساجد و در وهله دوم نهادهای فرهنگی کشور را به عنوان اثرگذارترین نهادها در راستای ارتقای فعالیت های مساجد دانست و افزود: برخی دیگر از مراکز و سازمان ها نیز در ترویج فرهنگ مسجدی موثر هستند که از جمله آنها می توانیم به سازمان صدا و سیما اشاره کنیم چراکه از پتانسیل بالایی برخوردارند و در عین حال مخاطبان میلیونی دارد بنابراین ارایه کار با کیفیت و دقیق همراه با مخاطب سنجی و شناخت نیاز مخاطب می تواند در رسیدن به این هدف موثر باشد.

 

حجت الاسلام عزت کمال گفت: مسئله این است که برنامه ریزی برای مساجد باید متفاوت باشد، هر مسجد متناسب با شرایط، امکانات و بافت منطقه باید برنامه هایی را داشته باشند. به نظر من در شرایط کنونی چندان با مسجد ایده آل فاصله نداریم و فقط باید وجهه تمدن ساز مسجد را در جامعه همچون گذشته رواج دهیم. یکی از مشکلات ما از نظر وجهه تمدن ساز بودن مسجد آن است که از فیزیک مسجد فاصله گرفته ایم. یعنی ممکن است شهرکی ساخته شود اما مسجد مناسبی در آن بنا نشود یا مسجد خارج از شهرک باشد، این مواردی است که باید نسبت به آنها دغدغه مند بود.

پایان پیام/

کد خبر 434736

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha