به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، در تازه ترین اختلاف نظرهایی که بین آمریکا و اسرائیل بر سر مذاکرات هسته ای گروه 1+5 و ایران ایجاد شده نپذیرفتن نتانیاهو به کاخ سفید از سوی باراک اوباماست.
بنابراین گزارش، تعدادی از اعضای تندروی سنای آمریکا از بنیامین نتانیاهو برای سخنرانی در خصوص مذاکرات هسته ای گروه 1+5 با ایران در کنگره آمریکا دعوت به عمل آورده اند.
در همین رابطه انتظار می رفت که در زمان حضور نتانیاهو در آمریکا وی سری هم به کاخ سفید رفته و دیداری هم با رئیس جمهور آمریکا در این خصوص داشته باشد اما رئیس جمهور آمریکا با حضور وی در کاخ سفید مخالفت کرده و گفته است که به دلیل آنکه وی از سوی دولت دعوت نشده با او دیدار و گفتگو نخواهد کرد.
در همین رابطه، در روزنامه الاخبار به نقل از مقامات اسرائیلی آمده که به دلیل آنکه به نظر می رسد ایران و گروه 1+5 تا ماه مارس به توافق جامع هسته ای می رسند از نتانیاهو دعوت شده تا در کنگره آمریکا سخنرانی کند.
در تحلیل این اتفاق، «رابرت ای هانتر» نماینده سابق آمریکا در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در نوشتار جدید خود در وبگاه تحلیلی «لوبلاگ» درباره دعوت «جان بینر» رییس تندروی مجلس نمایندگان آمریکا از نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای سخنرانی در کنگره، نوشت: «اینکه مقام یک کشور خارجی از کنگره آمریکا بخواهد سیاست هایی را که شخص رییس جمهوری به صراحت مشخص کرده به چالش بکشاند، اتفاق بسیار نادری است؛ این دقیقا همان نیتی است که پشت دعوت 'بینر' از 'نتانیاهو' نهفته است. البته به گفته بعضی، این عقیده خود بینر به تنهایی نبوده بلکه در ابتدا «ران درمر» سفیر اسراییل در آمریکا بوده که این پیشنهاد را مطرح کرده است.»
به گزارش شبستان، با شروع دور جدید مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 از سال 1392 تعدادی از معادلات دیپلماتیک غربی ها به هم ریخت.
بنابراین گزارش، این بار که ایران با دستی پرتر از گذشته وارد گفتگوهای هسته ای شده بود از ابتدا خطوط قرمز خود را با جدیت بیشتری مشخص کرد.
از جمله این خطوط قرمز ترسیمی از سوی ایران به رسمیت شناخته نشدن رژیم اشغالگر قدس در جریان گفتگوهای هسته ای بود که همین امر سنگ بنای ایجاد اختلافات عمیق سیاسی بین اسرائیل و آمریکا را بنا نهاد.
آمریکایی ها که به آنها ثابت شده بود با از دست دادن فرصت گفتگو و مذاکره هسته ای با ایران تمام معادلات ترسیمیشان به هم می ریزد آهسته آهسته در طول یک سال و اندی مذاکرات هسته ای گذشته از تل آویو فاصله ای فاحش گرفتند.
از ابتدای مذاکرات هسته ای پس از انجام هر دور گفتگو نماینده ای از آمریکا راهی تل آویو می شد و گزارشی از جریان مذاکرات به اسرائیلی ها ارایه می داد اما این روزها دیگر نه تنها خبری از آن گزارش ها نیست بلکه به صورت روشن بی تفاوتی مقامات آمریکایی به اظهارات صهیونیست ها در خصوص مذاکرات هسته ای را شاهد هستیم.
البته با توجه به این که لابی صهیونیست لابی است که همچنان با قدرت در تصمیم گیری های سیاسی آمریکا تاثیر فراوان دارد، دولت آمریکا سختی های فراوانی در جریان فاصله گرفتن از تل آویو متحمل شد.
پایان پیام/
نظر شما