800 هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در کشور داریم/ منشاء مشکلات ما وابستگی به اقتصاد نفت است

خبرگزاری شبستان: استاد دانشگاه الزهرا با بیان اینکه ما 800 هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در جامعه داریم که این به معنای این است که دولت ناتوان از احقاق حقوق مردم است، گفت:50 درصد اقتصاد کشور مالیات پرداخت نمی کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، دکتر حسین راغفر، استاد دانشگاه الزهرا امروز در همایش زنان در مسیر توسعه اجتماعی گفت: مسئله ای که امروز وجود دارد این است که مشکلات موجود در جامعه مربوط به هر دو گروه زنان و مردان است و تاکید بیشتر ما بر زنان به دلیل آسیب پذیری بیشتر آنها می باشد.

 

وی اظهار کرد: جامعه ما امروزه با آسیب های گسترده ای مانند نابرابری، فقر، گرسنگی، سرخوردگی، کم فروشی، همسرآزاری، کودک خیابانی، دختران فراری، استثمار نیروی کار، بحران های محیط زیستی ، فرار مغزها و خودکشی روبرو است که امنیت اجتماعی فرهنگی و سیاسی جامعه ما را تهدید می کند.

 

وی خاطرنشان کرد: با توجه به مطالعات انجام شده، فقر خانوارهای زنان سرپرست خانوار 49 درصد و مردان 38 درصد محاسبه شده است و فقر زنان از سال 63 تا 92 رو به افزایش بوده است.

 

استاد دانشگاه الزهرا با بیان اینکه در مطالعات صورت گرفته زنان و مردان به 6 گروه سنی تقسیم شدند، افزود: از سال 85 تا 90 آسیب پذیری مردها نسبت به فقر دارایی افزایش داشته است.

 

وی با بیان اینکه گروه های جوان تر در جامعه آسیب پذیری بیشتری دارند، افزود: متاسفانه این آسیب ها هر روز و هر سال در جامعه ما رو به افزایش است.

 

راغفر با بیان اینکه شیب روند آسیب پذیری زنان از سال 85 تا 91 از 51 درصد به 57 درصد افزایش یافته است.اظهار کرد: آسیب پذیری خانوارهای شاغل از سال 85 تا 90 کاهش داشته است.

 

وی با بیان اینکه قانون اساسی یک قرارداد دوجانبه بین مردم و حکومت است، اظهار کرد: در قانون اساسی بر تحکیم بنیادهای اقتصادی، فراهم کردن بروز خلاقیت های متفاوت در جامعه، فراهم کردن امکانات مساوی و متناسب برای افراد و رفع نیازهای ضروری جهت استمرار حرکت تکاملی جامعه تاکید شده است همچنین در قانون اساسی نیز بر نفی هرگونه ستمگری، ستمکشی و ایجاد عدل و انصاف در جامعه اشاره شده است.

 

وی با بیان اینکه ایجاد محیط مناسب برای رشد فضایل اخلاقی بر اساس ایمان از دیگر مفاد قانون اساسی می باشد، خاطرنشان کرد: در قانون اساسی بر پی ریزی اقتصادی صحیح و عادلانه بر طبق ضوابط اسلامی جهت اتخاذ رفاه و رفع فقر و برطرف کردن هر نوع محرومیت اشاره شده است.

 

استاد دانشگاه الزهرا تصریح کرد: در اصل 21 قانون اساسی دولت موظف است حقوق زنان را با تمام موازین اسلامی انجام دهد.

 

وی با بیان اینکه داشتن مسکن مناسب و متناسب با نیاز حق هر کسی است، افزود: طبق قانون اساسی دولت موظف است با رعایت اولویت برای مردم به ویژه روستاییان مسکن فراهم کند.

 

وی با بیان اینکه مسئولان دولت عادت کرده اند راه دیگری را برای تامین این تعهدات در جامعه بیابند، تصریح کرد: ما از سال 85 شاهد فرار مغزها هستیم که متاسفانه هیچ نگرانی برای این امر در جامعه وجود ندارد و دلیلش این است که دولت هیچ توجیهی بر این تعهدات ندارد.

 

وی با بیان اینکه چسبندگی مسئولان دولتی به میزها و پست و مقام های خود از دلایل ناتوانی دولت های ما در تامین حقوق مردم بوده است، خاطرنشان کرد: مسئولان به دنبال کار ساده و راحت هستند که فقط با پول نفت برای مردم کار انجام دهند .بنابراین ما باید دولت را مکلف کنیم از ابتدای سال برنامه ششم آموزش و پرورش رایگان را تا پایان دوره متوسطه برای زنان فراهم کند.

 

وی ادامه داد: در قانون اساسی تاکید شده است دولت طرح امنیت قضایی و سلامت مادر و کودک را از زمان بارداری تا پایان شش سالگی برای کلیه خانواده های کم درآمد و فقیر به مرحله اجرا درآورد.

 

وی ادامه داد: چنانچه زن به دلیل بیماری، از کار افتادگی، اعتیاد، زندانی شدن و فوت همسر در معرض آسیب های اجتماعی قرار گیرد و قادر به تامین نیازهای اساسی زندگی خود و فرزندانش نباشد دولت موظف است پوشش های حمایتی لازم را از جمله اسکان، آموزش و خدمات فرزندان آنها را فراهم کند.

 

وی با بیان اینکه یکی از دلایل وجود جرم و جرایم در جامعه ما این است که مسئولان دولتی به تعهدات خود عمل نمی کنند، خاطرنشان کرد: هزینه های ارتکاب جرم و جرایم با ناامنی های موجود در جامعه به قدری خطیر و زیاد است که اگر این هزینه ها را صرف مسکن جوانان بکنیم بسیاری از مشکلات جامعه ما حل می شود.

 

راغفر با بیان اینکه همه این موارد قابل اجرا است ولی شرط آن اراده لازم مسئولان است، اظهار کرد: مسئولان به نتایج انرژی هسته ای چشم دوخته اند که آیا جواب می گیرند یا نه که بلافاصله با فروش نفت مجددا شروع به انجام کارهای کنند که این اشتباه بزرگی است زیرا مشکل اساسی ما در زیرساخت های می باشد.

 

استاد دانشگاه الزهرا تصریح کرد: علایم موجود در جامعه ما نشان می دهد که فقر، نابرابری و نکبت رو به افزایش است.

 

وی با بیان اینکه ما 800 هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در جامعه داریم که این به معنای این است که دولت ناتوان از احقاق حقوق مردم است، اظهار کرد: این حقوق ضایع شده توسط یک عده گردن کلفت در جامعه صورت می گیرد به گونه ای که 50 درصد اقتصاد کشور مالیات پرداخت نمی کنند و یکی از دلایل وجود جرم و جرایم در جامعه ما این است که دولت گرفتار شبکه های پیچیده فساد شده است و متاسفانه آنهایی که باید تصمیم بگیرند یا در این زمینه ذی نفع هستند و یا سکوت کرده اند.

 

وی با بیان اینکه چسبندگی مسئولان دولتی به میز و پست و مقام خود یکی از دلایل ذلیل شدن جامعه است، خاطرنشان کرد: کشور ما از شاهراه های ترانزیتی برخوردار است که می تواند بیشتر از نفت برای ما درآمدزایی داشته باشد در صورتی که مسئولان دولتی فقط به نفت بسنده کرده اند.

 

وی با بیان اینکه ظرفیت اقتصادی ایران در تمام دنیا استثنایی می باشد اظهار کرد: دولت قبل در قبال مطرح کردن فرار مغزها جمله مهاجرت مغزها را بیان می کرد در صورتی که آنها متوجه نبودند که جوانان ما به دلیل اینکه دستمزدهایشان قابل مقایسه با دستمزدهای جهانی نیست از کشور خارجمی شوند.

 

راغفربا بیان اینکه دولت باید بداند که مردم با شبکه های عمومی و دولتی کاری ندارند، اظهار کرد: این پدیده نشان می دهد که ما تا چه اندازه نسبت به نیازهای جامعه غافل هستیم.

 

وی با بیان اینکه نابرابری و بیکاری نسل جوان از عوامل مهم سقوط کشورها می باشد، اظهار کرد: متاسفانه هر دوی این مورد در جامعه ما وجود دارد.

 

وی با اشاره به حادثه فرانسه خاطر نشان کرد:دو جوان 20 تا 27 جامعه فرانسه را به ریختند این سن قربانیان تبعض و بیکاری هستند.باید در انتظار عواقب این موضوع در جامعه خود باشیم.

 

وی با بیان اینکه جامعه ما رو به داعشی شدن است تصریح کرد: داعش ابتدا در سیستان و بلوچستان توسط افرادی امثال ریگی به وجود امد.

 

وی با بیان اینکه ما روی بحران های بزرگ فقر نشسته ایم، خاطرنشان کرد: ما نباید فقط به فکر موقعیت های خودمان باشیم اگر دولت بخشی از تعهدات قانون اساسی را اجرا کند بسیاری از مشکلات جامعه ما حل می شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 434604

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha