به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، رویکرد بخش بازرگانی صدا و سیما با ریاست جدید در این رسانه ملی باز هم تغییر پیدا نکرده است و هر روز تلوزیون با پخش تبلیغات مانند سوهان روح بر سر و صورت مخاطبانش می کوبد و در برخی از موارد نیز از اعتماد و زود باوری برخی از مردم سو استفاده می کند.
تبلیغاتی که آدم ها را به مصرف بیشتر ترغیب می کند و در صدد است به مخاطبان بگوید می توانند با خرید محصولاتی که کیفیت آنان تضمین نشده است یک شبه پولدار شوند و مردم در رویای پول دار شدن با خرید رب، برنج و ماست و ... به جای پیدا کردن کار و در آوردن نان حلال سپری کنند.
جدا از بحث تبلیغات مواد غذایی، تبلیغات کتاب های کمک آموزشی هم فریاد مسوولان آموزش و پرورش را در آورده است و آنان این تبلیغات را ظلمی بزرگ به نظام آموزشی کشور می دانند اما مسوولان صدا و سیما همیشه در مقابل این انتقادات سکوت کرده اند.
مردم به رسانه ملی اعتماد دارند و به این دلیل تبلیغات را معتبر می دانند اما بارها دیده شده است محصولاتی که عرضه می شود همانند کرم حلزون غیر بهداشتی و مضر هم بوده است اکنون هم با تخلفات پدیده شاندیز رو به رو هستیم.
پدیده شاندیز؛ نامی که در چند سال اخیر به دلیل تبلیغات ویژه از سوی صدا و سیما، بیلبوردهای تبلیغاتی در خیابانها و ترمینالهای هواپیمایی شهرت زیادی یافته بود و مردم با اعتماد به تبلیغات سهام خریداری کردند اما در هفته های گذشته دستور ممنوعیت پخش تبلیغات آن داده شد.
در این رابطه امان الله قرایی مقدم، جامعه شناس و استاد دانشگاه به خبرنگار شبستان درباره زودباوری افراد نسبت به تبلیغات می گوید: مردم به تبلیغاتی که از تلویزیون پخش می شود اعتماد دارند.
وی افزود: تبلیغاتی که از تلویزیون رسمی کشور پخش می شود از نظر مردم تاییدشده است لذا زود اعتماد می کنند.
قرایی مقدم با بیان اینکه سازمان های تبلیغاتی باید مسئولیت پذیر باشند، اظهار کرد: در مقابل جامعه تنها تعهد به مسایل مادی نباید داشته باشند بلکه تعهد اخلاقی مهم است.
وی افزود: تبلیغی که در شهر و یا تلویزیون شاهد هستیم برخی از آنان مردم را فریب می دهند و تطمیع می کند لذا مسئولان باید پاسخگو باشند.
این جامعه شناس با بیان اینکه این روزها شاهد برخوردهای انتظامی با برخی از شرکت هایی که تبلیغات زیادی را در تلویزیون، فرودگاه و شهر داشته اند می شود، اظهار کرد: مردم به دلیل تبلیغات زیاد فریب می خورند و زیان های مالی و روانی بسیاری می بینند.
قرایی مقدم با بیان اینکه تلویزیون از ساده اندیشی و اعتمادی که مردم نسبت به آن دارند سوءاستفاده می کنند، اظهار کرد: مقصر اصلی را مسئولان می دانم.
این جامعه شناس با بیان اینکه دین ما به درآوردن پول حلال و با زحمت توصیه و تأکید دارد، تصریح کرد: اما در جامعه برعکس آن را می بینیم که تولید جایگاهی ندارد و بیشتر مسایل بر اساس دلال بازی و رشوه گیری پیش می رود.
وی با بیان اینکه برخی ازسرمایه داران هر روز بر ثروت خود می افزایند، اظهار کرد: برخی از آنان به کار تولیدی اعتقاد ندارند و بیشتر فکر می کنند باید با سوءاستفاده و فریب دیگران پول خود را افزایش دهند.
قرایی مقدم اظهار کرد: ضربه هایی که مردم از فریب تبلیغات می خورند باعث ناامنی و بی اعتمادی نسبت به مسئولان می شود و انان همه چیز را دروغ می پندارند و دیگر به مسئولان اعتماد ندارند.
این جامعه شناس تاکید کرد: هنگامی که بی اعتمادی در جامعه وجود داشته باشد اقتصاد کشور شکوفا نمی شود و ناامنی روانی، سیاسی، فرهنگی به وجود می آید که به انواع آسیب ها منجر می شود.
انتقاد های زیادی به عملکرد بخش بازرگانی به دلیل هجوم تبلیغات به سبک شبکه های ماهواره ای و بدون نظارت بر کیفیت و استاندارد بودن وجود دارد اما همچنان صدا و سیما کار خود را پیش می برد و معلوم نیست کدام کالا و یا شرکتی بعد ازکرم حلزون و پدیده شاندیز پس از جذب اعتماد وآسیب رسانی به مردم در لیست ممنوعیت پخش قرار گیرد.
پایان پیام/
نظر شما