نگرانی کشورهای حوزه خلیج از قدرت ایران/ایران توانمند در عرصه دفاعی

خبرگزاری شبستان: تلاش قطر برای مطرح‌‎سازی خود به عنوان یک بازیگر اصلی در منطقه، ایران توانمندی نظامی خود را به رخ می‌کشد، ترس از توافق ایران با 1+5 عربستان را وادار به اشباع بازار نفت کرد، قدرت فزاینده ایران مایه نگرانی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس، پاسخ های رسمی وزرای خارجه عربستان و روسیه به نامه ظریف برخی از عناوین خبری سیاست خارجی در ماه گذشته بود.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، تلاش قطر برای مطرح‌سازی خود به عنوان یک بازیگر اصلی در منطقه، ایران توانمندی نظامی خود را به رخ می‌کشد، ترس از توافق ایران با 1+5 عربستان را وادار به اشباع بازار نفت کرد، قدرت فزاینده ایران مایه نگرانی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس، پاسخ های رسمی وزرای خارجه عربستان و روسیه به نامه ظریف برخی از عناوین خبری سیاست خارجی در ماه گذشته بود.ادامه اخبار را درگزارش زیر بخوانید:

هفته اول

تاکید بر اهتمام ویژه مقام معظم رهبری و مراجع عظام شیعه بر حفظ و تقویت وحدت اسلامی

رئیس دفتر حفاظت منافع کشورمان گفت: ایشان در این دیدار با اشاره به تلاش استکبار جهانی برای تحمیل مشکل دست ساز جریان‌های افراطی و تکفیری به جهان اسلام و ابراز تاسف از منحرف شدن توجه امت اسلامی از مسئله اصلى فراروی جهان اسلام یعنی قضیه فلسطین، قدس شریف و قبله‌ى اوّل مسلمین مسجدالاقصى، بر ضرورت بکار گیری همه قدرت و نیروی امت اسلامی برای مقابله با توطئه‌های استکبار جهانی و رژیم صهیونیستی تاکید نمودند.

شیخ الازهر در این دیدار ضمن خوشامد گویی به رئیس دفتر جدید حفاظت منافع کشورمان در قاهره، ابراز امیدواری کرد روند تقریب بین مذاهب اسلامی طی گفت‌و‌گو‌ها و همفکری سازنده بین علمای جهان اسلام، به نتایج ملموسی در جهت تقویت وحدت اسلامی در راستای منافع و مصالح امت اسلامی منجر شود. 

احمد الطیب با اشاره به اینکه امت اسلامی در معرض توطئه چینی مستمر دشمنان قرار دارد، خاطر نشان کرد: دشمنان درصدد ایجاد نزاع و درگیری طائفه‌ای و مذهبی در کشورهای عربی و اسلامی در راستای منافع نامشروع دشمنان امت اسلامی هستند و از این رو علمای جهان اسلام باید برای جلوگیری از اختلاف و تفرقه در بین صفوف فرق مختلف اسلامی اعم از شیعه و سنی و دستیابی به تفاهم و گفتگو بین مذاهب اسلامی تلاش نمایند. 

تلاش قطر برای مطرح‌سازی خود به عنوان یک بازیگر اصلی در منطقه/ سرمایه‌گذاری‌های کلان در کشورهای اروپایی

یک کارشناس سیاست خارجی گفت: قطر با اقداماتی چون حمایت از تروریسم و خرج کردن از منابع مالی خود و همچنین پیاده کردن برنامه‌های غرب سعی در مطرح‌سازی خود به عنوان یک بازیگر اصلی در منطقه دارد.

"محمدرضا اخباری" با اشاره به حمایت‌های دولت‌های غربی از قطر و سرمایه‌گذاری‌های آل‌ثانی در انگلیس و فرانسه اظهار داشت: قطر علاقه دارد تا به عنوان یک بازیگر مهم منطقه‌ای تلقی شود.

ترس از توافق ایران با 1+5 عربستان را وادار به اشباع بازار نفت کرد

یک کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به این که جنگ نفتی از سوی عربستان و امریکا علیه ایران آغاز شده، گفت: عربستان با افزایش تولیدات خود به میزان 2 میلیون بشکه در روز در کاهش قیمت نفت نقش کاملاً تخریبی ایفا کرده است.

"حسن هانی‌زاده" با اشاره به این که جنگ نفتی از سوی عربستان و امریکا علیه ایران آغاز شده است، اظهار داشت: عربستان با افزایش تولیدات خود به میزان 2 میلیون بشکه در روز در کاهش قیمت نفت نقش کاملاً تخریبی ایفا کرده است.

وی ادامه داد: این کشور پس از این که احساس کرد میان ایران و کشورهای 1+5 توافق‌هایی صورت گرفته و ممکن است تحریم‌های اعمال شده علیه ایران برداشته شود، با افزایش تولید نفت خود بازارهای جهانی را اشباع کرده و قیمت نفت‌ به نصف قیمت قبلی‌اش کاهش یافت.

این کارشناس مسائل خاورمیانه تصریح کرد: بر اساس گزارش‌های موجود عربستان سعودی و قطر طی سه هفته گذشته 42 میلیارد دلار به خاطر کاهش قیمت نفت متضرر شدند، ضمن این که این کشور هزینه‌های جبران ناشی از کاهش قیمت نفت را به شرکت‌های امریکایی پرداخت می‌کند و در حقیقت عربستان حاضر است این ضررها را متحمل شود تا به اقتصاد ایران ضربه وارد کند.

ایران توانمندی نظامی خود را به رخ می‌کشد/ گسترده‌ترین حضور پرسنل نظامی ایران در رزمایش محمد رسول‌الله

رسانه‌های خبری ـ تحلیلی بین‌المللی ضمن اشاره به آغاز رزمایش بزرگ ایران در آب‌های خلیج فارس، بر آمادگی توان دفاعی ایران در برابر هر گونه تهدید خارجی بالقوه و نیز تغییر مواضع ایران در برابر ریاض صحه گذاشتند.

اندیشکده آمریکایی «امریکن اینتر پرایز» طی تحلیلی در زمینه برگزاری رزما‌یش نظامی مشترک ارتش و نیروی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران (رزم‌آیش محمد رسول‌الله) نوشت: تهران اخیرا از برگزاری رزمایش نظامی بزرگ چند منظره جهت دفاع از سواحل خود در دریای عمان خبر داده است.

بر اساس این گزارش،در این رزما‌یش ارتش و سپاه پاسداران ایران حضور دارند و تبلیغات گسترده صورت گرفته در این زمینه حکایت از ارتقاء بنیه نظامی ایران بعد از تمدید مذاکرات هسته‌ای در تاریخ 24 نوامبر سال جاری دارد.

قدرت فزاینده ایران مایه نگرانی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس

مهمترین نگرانی سران کشورهای عربی حوزه خلیج فارس نه مذاکرات درباره برنامه هسته‌‌ای ایران بلکه تداوم سیاست‌های منطقه‌ای ایران در حمایت از نیروهای مقاومت و عدم تغییر این سیاست‌های حتی در صورت دستیابی به توافق هسته‌ای است.

روزنامه دولتی "نشنال" که در ابوظبی امارات متحده عربی منتشر می‌شود در مقاله‌ای به رویکرد کشورهای عربی در قبال مذاکرات هسته‌ای ایران پرداخت. این روزنامه با اشاره به فروکش کردن انتقادات کشورهای عربی از فرآیند مذاکرات هسته‌‌‌ای پس از تمدید گفتگوها برای هفت ماه دیگر می‌نویسد: "آیا این تغییر نشان می‌دهد که کری توانسته نگرانی‌های کشورهای حوزه خلیج فارس درباره مذاکرات با ایران را برطرف سازد:‌برخی می‌گویند بله، اما هنوز اختلافات بزرگ دیگری وجود دارد."

در ادامه با اشاره به حمایت‌های ایران از مقاومت اسلامی در منطقه می‌خوانیم: "مهمترین نگرانی در پایتخت‌های خلیج فارس این است که توافق [هسته‌ای] استراتژی ایران در حمیات از نیروهای بی‌ثبات کننده در کشورهای عربی - گروه‌های نظامی و سیاسی مخالف در یمن و بحرین یا دولت بشار اسد در سوریه - را تغییر نداده و اینکه روابط دوستانه‌تر بین تهران و واشنگتن می‌تواند ایران را در منطقه قوی‌تر سازد. تمایل آمریکا برای جابجایی منابعش و تمرکز بر آسیای شرقی به نگرانی‌هایی دامن زده مبنی بر اینکه باراک اوباما امیدوار است ایران را تبدیل به قدرت منطقه‌ای در خاورمیانه سازد."

هفته دوم

پاسخ های رسمی وزرای خارجه عربستان و روسیه به نامه ظریف

یک منبع آگاه اعلام کرد : چندین وزیر خارجه از جمله وزرای خارجه عربستان و روسیه به نامه ظریف پاسخ رسمی داده اند.

کمتر از یک ماه پیش محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در یک اقدام ابتکاری طی نامه‌های جداگانه‌ای به همتایان خود در کشورهای مختلف جهان مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در خصوص مذاکرات هسته‌ای را تشریح کرد.

در همین حال امروز یک منبع آگاه پیرامون ابعاد تازه ای از بازتاب های جهانی این نامه گفت: دکتر ظریف وزیرامورخارجه کشورمان در میانه های ماه گذشته نامه مهمی به وزاری خارجه کشورهای دیگر به غیر از رژیم صهیونیستی ارسال کردند که این نامه به دلایلی بعد از دو هفته از ارسال آن در رسانه ها منتشر شد.

 وی در پاسخ به این سئوال که آیا تاکنون به این نامه پاسخ داده شده است یا خیر، بیان داشت؛ چندین وزیر خارجه از جمله وزرای خارجه عربستان و روسیه به این نامه  پاسخ رسمی داده اند.   برخی وزارت خارجه ها نیز در اروپای شرقی و آمریکای لاتین در پاسخ به این نامه بیانیه عمومی صادر کرده اند. 

رشوه کلان گروهک منافقین به پنجمین رئیس اف‌بی‌آی برای خلاصی از فهرست سیاه آمریکا

یک وبگاه خبری آمریکایی طی گزارشی به پرداخت رشوه از سوی گروهک منافقین در سال‌های گذشته به رئیس پلیس فدرال آمریکا جهت بیرون ‌آوردن نام این گروهک از فهرست سیاه وزارت خارجه این کشور اشاره کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، وبگاه آمریکایی «اینترسپت» طی گزارشی نوشت: «لوییز فرییح» از روسای پلیس فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی) که 2 ماه قبل از ماجرای 11سپتامبر از سمت خود کناره‌گیری کرد، به خاطر همکاری با گروهک منافقین و موارد دیگر فساد مالی به ثروت کلانی دست یافته است.

بر اساس این گزارش، فرییج جز چند مقام‌ ارشد آمریکایی قرار دارد که از سوی گروهک منافقین به آن‌ها پول پرداخت شده تا نامش از فهرست سیاه گروه‌های خرابکار وزارت خارجه آمریکا خارج شود.

باج دادن به ایران باید متوقف شود/ ایران همچنان به تحقیقات هسته‌ای و موشکی پیشرفته‌تر ادامه می‌دهد

یک روزنامه صهیونیستی در یادداشتی نوشت: اگر خواهان عدم مشاهده «ایران هسته‌ای» هستیم، باید فشار بیشتری را بر این کشور وارد کنیم.

روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست» چندی قبل طی یادداشتی به قلم «دیوید ایبسن» مدیر عامل لابی ضد ایرانی «یوانی» مستقر در نیویورک و تحت عنوان «باید باج دادن به ایران ایران متوقف شود» نوشت: «ایران باید متوجه شود در صورت عدم توافق هسته‌ای نهایی عواقب سنگین اقتصادی در انتظارش خواهد بود زیرا با وجود طرح اقدام مشترک و  2 دور تمدید مذاکرات، ایران همچنان به ادامه چرخش سانتریفیوژها، تحقیقات هسته‌ای و بهبود و توسعه فن‌آوری پیشرفته‌تر هسته‌ای و موشکی ادامه می‌دهد و از پاسخ‌گویی و همکاری با بازرسان آژانس بین‌المللی هسته‌ای سرباز می‌زند. در عین حال در رفتار حکومت ایران تغییری رخ نداده و از نفوذ این کشور در منطقه خاورمیانه کاسته نشده و موضع حقوق بشر داخل این کشور نیز همچنان حل نشده باقی مانده است.»

بلومبرگ از مذاکراتی درباره تحریم‌های هند به دلیل سرمایه‌گذاری در ایران خبر داد

برخی منابع می‌‌گویند قرار است مذاکراتی درباره تحریم‌های هند، به دلیل سرمایه‌‌گذاری این کشور در ایران، سوریه و روسیه برگزار شود.

هفته سوم

شمخانی: توسعه همکاری‌های اقتصادی مهم‌ترین اولویت مشترک ایران و عراق است

دبیر شورای عالی امنیت ملی در دیدار باقر جبرالزبیدی وزیر حمل و نقل عراق گفت: توسعه همکاری‌های اقتصادی مهم‌ترین اولویت مشترک در روابط تهران و بغداد است.

شمخانی  (چهارشنبه) با "باقر جبرالزبیدی" وزیر حمل و نقل عراق دیدار کرد، وی در این دیدار به استقرار دولت جدید و روند رو به رشد استقرار امنیت در عراق اشاره کرد و اظهارداشت: اولویت دو کشور تمرکز بر همکاری‌های اولویت‌دار اقتصادی است.

وی افزود: گسترش همکاری‌های همه‌جانبه به ویژه در حوزه‌های زیربنایی، حمل و نقل جاده‌ای، ریلی، دریایی و هوایی و همچنین مشارکت در بازسازی ویرانی‌های ناشی از فتنه تروریسم در عراق مورد اجماع مسوولان این دو کشور است.

سنا تحریم‌های غیرقابل وتوی جدید علیه ایران تصویب می‌کند

یک سناتور تندروی آمریکایی پیش بینی کرد سنا که در سال جدید میلادی اکثریت آن جمهوریخواه خواهد بود تحریم‌های جدید علیه ایران تصویب می‌کند.

 سناتور مارک روبیو پیش بینی کرد سنای جمهوریخواه تحریم‌های جدید علیه ایران تصویب می‌کند.

این سناتور جمهوریخواه اهل فلوریدا گفت در سال آینده پروژه خط لوله کی استون و تحریم های جدیدی علیه ایران در سنا تصویب خواهد شد.

وی در مصاحبه با ان پی آر (رادیو ملی آمریکا) تاکید کرد: تصور می‌کنم ما یک اکثریت قاطع، اکثریت غیرقابل وتو، خواهیم داشت تا تحریم‌های اضافی علیه ایران اعمال کرده و دولت را ملزم کند تا برای تصویب هر گونه توافق اوباما با ایران، به کنگره بیاید. فکر می‌کنم این قضیه برای تصویب خط لوله کی‌استون هم صحیح است.

این سناتور آمریکایی در ادامه سخنانش گفت که وی حتی آماده است که امروز تحریم‌هایی علیه ایران تصویب کند.

فتوای مرجعیت عراق سبب ایجاد روحیه جهاد در بین شیعیان شده است

نایب رئیس مجلس خبرگان گفت: فتوای مرجعیت عراق سبب ایجاد روحیه جهاد و ایثارگری در بین شیعیان شده است و باید به خوبی ساماندهی شود.

آیت‌الله سیدمحمود هاشمی شاهرودی صبح پنجشنبه در جلسه هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری در سخنانی با اشاره به جریانات داعش در کشورهای اسلامی گفت: یکی از مهمترین مسایل روز، مسئله تکفیر و داعش است که جریانی خبیث و مضر به حال جهان اسلام است و با هدف تامین مطامع سیاسی آمریکا و استکبار ایجاد شده است.

وی افزود: چندی قبل در قم سمینار خوبی از سوی مرجعیت برگزار شد و مقام معظم رهبری نیز در جریان دیدار با اعضای این سمینار سخنان حساس و مهمی را فرمودند و باید با این جریان مقابله فکری، فرهنگی و فقهی و علمایی صورت گیرد.

شورای امنیت باردیگر نشان داد حتی قادر به اجرای قطعنامه‌های صادره خود نیست

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل گفت: شورای امنیت بار دیگر نشان داد که در انجام وظایف خود و حل و فصل بحران و مشارکت معنادار در حل مسائل خاورمیانه ناتوان است و حتی قادر به اجرای قطعنامه‌های صادره خود نیز نیست.

حسین دهقانی سفیر و سرپرست نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک ضمن شرکت در بحث آزاد شورای امنیت با موضوع وضعیت خاورمیانه از جمله وضعیت جاری در فلسطین به نمایندگی از جنبش عدم تعهد سخنرانی کرد.

سفیر کشورمان در سخنرانی خود اظهار داشت: بیش از 67 سال است که مساله فلسطین در دستور کار سازمان ملل است و متاسفانه همانطور که در رای گیری هفته گذشته شورای امنیت شاهد بودیم، یک بار دیگر این شورا در ایفای وظایفش با شکست روبرو شد و مردم فلسطین هیچ روزنه امیدی برای تحقق حق تعیین سرنوشت و آزادی خود نداشته و صلح و عدالتی که سالها انتظارش را می‌کشیدند از آنها دریغ شد. 

هفته پایانی

خوش و بش اولاند و نتانیاهو

"جعفر قنادباشی" با بیان این که سوسیالیست‌های فرانسه که اولاند هم جزئی از آن‌هاست، یک پیوند عمیق با صهیونیست‌ها و گروه‌های راست دارند، گفت: رفتار اولاند در برابر نتانیاهو هرگز موجب گلایه صهیونیست‌ها نخواهد شد.

این کارشناس سیاست خارجی با اشاره به نزدیک بودن انتخابات فرانسه تصریح کرد: مردم فرانسه به جهت کاتولیک بودن از تحرکات صهیونیست‌ها ناراضی هستند و طی سال‌های اخیر که در فلسطین کودک‌کشی شده است، در هر مرحله تظاهرات بزرگی را در فرانسه برگزار کرده‌اند. 

وی تاکید کرد: چون اولاند نمی‌خواهد در صحنه انتخابات بعدی مورد نفرت قرار بگیرد و مردم او را جزو صهیونیست‌ها تلقی کنند، به همین دلیل آن جلسه را ترک می‌کند و برای اسرائیل هم قابل فهم است و می‌دانند که اولاند و نتانیاهو روابط خاصی دارند و از این طریق می‌خواهند بر روی افکار عمومی فرانسه تاثیر بگذارند.

حوادث فرانسه بخش کوچکی از آن چه است که ایران به غرب هشدار داده بود

معاون عربی و آفریقای وزیر خارجه با اشاره به هشدارهای جمهوری اسلامی به کشورهای غربی مبنی بر عدم بهره برداری از تروریسم در منطقه گفت: این حادثه بخش کوچکی از هشدارهایی است که ایران به کشورهای غربی گوشزد کرده بود.

حسین امیرعبداللهیان در حاشیه ختم شهید ابوالقاسم اسدی در جمع خبرنگاران گفت: اتفاقی که در خصوص شهید اسدی رخ داد از لحظه وقوع حادثه با مقامات ذیربط یمن دنبال شده و خوشبختانه عناصر این حادثه دستگیر شده و اطلاعات موثق در این خصوص به دست آمده که کشف مسائل بیشتری در این رابطه کمک کرد.

معاون عربی آفریقایی وزیر خارجه با بیان این که شرایط یمن شرایط خاصی است و ما همچنان پیگیر وضعیت آقای نیکبخت یکی از همکاران دیپلماتمان که توسط تروریست ها ربوده شده اظهار داشت: خوشبختانه ایشان در سلامت کامل به سر می برند و همه تلاش ما این است هر چند با تاخیر اما با سلامت ایشان به ایران بازگردند.

وی با تاکید براینکه ایران اولین کشوری است که اکنون در خط مقدم برای مبارزه با تروریست در عراق، سوریه و منطقه به صورت جدی حضور دارد تصریح کرد: این در حالی است که از ابتدای بحران در سوریه ما همواره به کشورهای غربی و برخی از کشورهای منطقه هشدار دادیم که نسبت به بهره برداری تروریسم جدا اجتناب کنند چرا که تبعات منفی آن همه منطنقه و جامعه بین المللی را در بر خواهد گرفت.

تحریم‌های جدید کنگره ناقض برنامه مشترک اقدام است/ تحریم جدید شکنندگی ائتلاف جهانی را از پی دارد

یک اندیشکده انگلیسی–آمریکایی در یادداشتی اذعان کرده است که تحریم‌های جدید کنگره بر ضد ایران نه‌ تنها ناقض برنامه مشترک اقدام، بلکه باعث شکستن ائتلاف بین‌المللی و کاهش اعتماد به دولت آمریکا است.

اندیشکده شورای اطلاعات امنیتی انگلیس و آمریکا در یادداشتی به قلم مدیر اجرایی این اندیشکده، «پاول اینگرام» ضمن اشاره به آغاز دور جدیدی از مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5، هشدار داد که تحریم‌های جدید مدنظر کنگره آمریکا، ناقض برنامه مشترک اقدام (توافق ژنو) است.

بر اساس این گزارش، در شرایطی که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تایید کرده که ایران به توافق مزبور پایبند بوده، تحریم جدید به معنای نقض توافق و تقویت کسانی در ایران است که با توافق فوق‌الذکر موافقت ندارند. از سوی دیگر، این تحریم‌ها می‌تواند ائتلاف بین‌المللی را که توافق هسته‌ای با ایران را به این نقطه رسانده دچار شکست کند.

به نوشته این اندیشکده بین‌المللی، تحریم جدید، از آمریکا چهره یک شریک مذاکراتی ناموجه ارائه می‌کند که در بازی‌های بین‌المللی تنها به دنبال منافع حداکثری است و زیر توافق‌ها می‌زند. از سوی دیگر تحریم‌های جدید نهاد رئیس‌جمهور آمریکا را هدف آسیب قرار داده و اعتماد به دولت آمریکا را تضعیف می‌کند.

چالش‌های جدی پادشاه آینده عربستان سعودی/ ضربه بر پیکره آل‌سعود در صورت ادامه کاهش بهای نفت

یک اندیشکده صهیونیستی طی گزارشی تحلیلی نوشت: پادشاه آینده عربستان سعودی با چالش‌هایی در داخل و خارج از کشور مواجه خواهد شد.

پایان پیام/

کد خبر 433735

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha