به گزارش خبرنگار خبرگزاري شبستان از بيرجند، شوراي برنامهريزي و توسعه با حضور استاندار، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نمايندگان و جمعي از مديران خراسان جنوبي امروز ظهر (1 بهمن) برگزار شد.
استاندار خراسان جنوبی در اين جلسه با با بيان اينكه بايد همه دستگاههاي اجرايي در جهت ايجاد اشتغال و نشاط در حد امكانات خود تلاش كنند، توصيه كرد اداره ميراث فرهنگي زمينه استفاده از ظرفيتهاي استان براي گردشگري را فراهم كند.
پاسخگويي به سرمايه گذار در کوتاه ترين زمان انجام شود
وجه اله خدمتگزار بر جذب و جلب سرمايهگذار در استان تاكيد كرد و افزود: رويكرد مسئولین باید این باشد که پاسخگویی به سرمایه گذار با ديد مثبت در کوتاه ترین زمان ممکن صورت گیرد.
وي تصريح كرد: نبايد به هيچ وجه دستگاه اجرايي سبب شود كه سرمايهگذار احساس كند كار او با مشكل مواجه ميشود.
استاندار خراسان جنوبي يادآور شد: اگر سرمايهگذاري از استان امكانات دريافت كنند اما به تعهدات خود عمل نكند بايد پاسخگو باشد در غير اين صورت امكانات از او گرفته خواهد شد.
9 هزار فرصت شغلي بايد در خراسان جنوبي ايجاد شود
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نيز در شوراي برنامهريزي و توسعه خراسان جنوبي اظهار كرد: اين استان حدود يك درصد از جمعيت كشور را در خود جاي داده اما جمعیت شاغل آن بیش از جمعیت شاغل کشور است.
حسن طائي با بيان اينكه وضعیت اشتغال اين استان نسبت به متوسط کشوری در حالت خوبی قرار دارد، افزود: خراسان جنوبی یکی از استانهای با بالاترین نرخ مشارکت و پایینترین نرخ بیکاری در کشور است.
وي ادامه داد: با توجه به اينكه خراسان جنوبي کمتر از یک درصد تولید ناخالص ملی را دارد باید روی بهرهوری نیروی انسانی در این استان کار شود.
حسن طائي با اشاره به اينكه بايد 9 هزار فرصت شغلی در خراسان جنوبي ايجادشود، بيان كرد: در شرایط فعلي کشور اگر سالانه 5هزار فرصت شغلی ایجاد کنیم کار بزرگی انجام شده است.
به گفته وي بحث اشتغال فرابخشي است و بايد تمام دستگاه هاي اجرايي براي اين مهم همكاري كنند.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ساماندهی کسب و کارهای خُرد و کوچک را از اولویت های مهم وزارت کار اعلام کرد و افزود: با حمایت از صاحبان این حرفه ها در قالب بنگاه های پشتیبان، خوشه ها و دستهبندیهای کنار هم می توان چرخه ای ایجاد کرد که شاغلان این رشته های خُرد خودشان مشکلات خود را حل کنند.
طائي ادامه داد: ساماندهی اشتغال روستایی از دیگر اولویت های این وزراتخانه است و با حمایت از اشتغال روستایی و استفاده از امکانات و دستگاه های اجرایی مستقر در روستاها زندگی و کار این اقشار بهبود می یابد.
رونق صنايع دستي مشکل اشتغال استان را حل مي کند
نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی نيز اظهار داشت: با رونق صنايع دستي كه سرمايه زيادي نياز ندارد مشكل اشتغال استان حل ميشود.
حجت الاسلام محمد باقر عبادي با اشاره به اينكه صنايع دستي تنها فرش نيست، عنوان كرد: بايد به ساير صنايع دستي استان نيز توجه شود و ميراث فرهنگي و فني و حرفهاي در اين زمينه به مردم مشاوره و راهنمايي دهند.
جواد هروي، نماینده مردم قاین و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی يكي از مشكلات اساسي خراسان جنوبي را جذب سرمايهگذار دانست و گفت: نبايد براي سرمايه گذار مشکل ايجاد كنيم بلكه بايد اين ذهنيت كه در اين استان قوانين دست و پاگير وجود دارد از اذهان پاك شود.
13 ميليارد تومان؛ سهم خراسان جنوبي از اعتبارات مادره 180
معاون برنامه ریزی و اشتغال استاندار خراسان جنوبي در اين جلسه با اشاره به توزيع اعتبارات و بودجه مربوط به ماده 180 برنامه پنجم توسعه، اظهار كرد: در راستاي اين قانون دولت مكلف است در توزيع منابع عمومي و يارانه سود تسهيلات به نحوي عمل نمايد كه فاصله شاخص برخورداري شهرستانهاي با كمتر از سطح متوسط كشور در پايان برنامه در بخشهاي اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي، زيربنايي و امنيتي در هر سال برنامه حداقل 10 درصد به سطح ياد شده نزديک شود.
علي رضايي با بيان اينكه در سال جاري میزان اعتبارات خراسان جنوبي از محل اعتبارات ماده 180 قانون برنامه پنجم توسعه 13 میلیارد و 75 ميليون تومان است، گفت: اين ميزان اعتبار براي 17 عمليات اجرايي در استان توزيع مي شود.
وي ادامه داد: خراسان جنوبي براي رسيدن به متوسط كشوري در شاخصهاي اعلام شده نيازمند 539 ميليارد تومان اعتبار است.
معاون برنامه ریزی و اشتغال استاندار خراسان جنوبي با اشاره به اينكه از اعتبارات ماده 180 براي احداث و تكميل مراكز فرهنگي 5 ميليارد و 600 ميليون ريال، احداث مراكز ورزشي 6 ميليارد و 30 ميليون ريال، مراكز بهداشتي يك ميليارد و 550 ميليون ريال، احداث شبكه آب شهري 2 ميليارد و 710 ميليون ريال اختصاص يافته است.
رضايي اعتبار تخصيص داده شده به يكپارچه سازي و تجهيز و نوسازي را 20 ميليارد و 650 ميليون ريال دانست و بيان كرد: همچنين 3 ميليارد و 330 ميليون ريال براي افزايش ظرفيت مخازن آب شهري، 2 ميليارد و 660 ميليون ريال براي اجراي طرح هادي روستايي، 19 ميليارد و 450 ميليون ريال براي تامين آب آشاميديني روستايي و 9 ميليارد و 420 ميليون ريال براي احداث شبكه آب روستايي تعلق ميگيرد.
وي با بيان اينكه بیشترین اعتبار به بخش حمل و نقل تعلق گرفته، افزود: اين اعتبار با 51 ميليارد و 530 ميليون ريال براي احداث و روكش راههاي روستايي هزينه خواهد شد.
گفتني است توزیع اعتبارات ماده ۱۸۰ خراسان جنوبي در سال ۹۳ به تصویب شورای برنامه ریزی و توسعه استان رسید.
پايان پيام/
نظر شما