به گزارش خبرنگار شبستان، سیدحسن قاضی زاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دومین همایش علمی جامع پزشکان عمومی گفت: جامعه پزشکی در روزهای سخت از قبل از انقلاب تا پس از جنگ در کنار مردم جزء پیشتازان ارایه خدمت بودند که به واسطه خدماتی که انجام می دهند در جهت احیای نفس ها نهایت تلاش را انجام داده اند و شهدای زیادی را در جامعه پزشکی تقدیم انقلاب کرده ایم.
وی ادامه داد: از دیروز برخی از هم صنفان ما که بخش های دیگر از تریبون های عمومی بیت المال هزینه می کنند و علیه جامعه پزشکی به فضاسازی می پردازند.
وی با اشاره به اینکه هجمه ها علیه جامعه پزشکی به مردم آسیب می زند، اظهار کرد: این هجمه علیه پزشکان باعث آسیب سلامت مردم و افزایش آلام آنها می شود.
وی با بیان اینکه استفاده از تریبون عمومی و جاده یک طرفه قضاوت چاره درد مردم نیست، اظهار کرد: وضعیت سلامت ما امروز بهتر از یک دهه قبل بوده و اگر از فرمایشات رهبری تأسی می کنیم معتقدیم نیروی انسانی حرف اول را می زند.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: به نظر می رسد در تریبون عمومی فریاد بیجا زدن و یکجانبه قضاوت کردن در جهت صیانت از سلامت نیست.
وی تصریح کرد: جامعه پزشکی باید از درون نقد داشته باشد، ما هم بخشی از مردم هستیم و نباید زیر سقف های رنگی جمع شویم و از خودمان و فرهیختگی تعریف کنیم، قطعا اشکالاتی هم هست و خواهد بود.
وی تصریح کرد: ما بخشی از مردم هستیم و دارای انگیزه و باورهای متفاوتی، بنابراین ما هم مثل بقیه صنوف موفقیت و ناکامی هایی داریم و باید در بین خودمان مراقبت کنیم.
به گفته وزیر بهداشت، بسیاری علاقه مندند که جامعه پزشکی را که ما یکپارچه می بینیم تحریک کنند، به نظر ما تفاوتی بین درمان از قبیل پرستار، رادیولوژی، کارکنان پزشکان وجود ندارد اما دست هایی در کار است که اینها را مقابل هم قرار می دهند و جامعه را تحریک می کنند این گروه ها علیه هم جلوه پیدا کند، اینها کوبیدن بر طبل یأس و ناامیدی است.
وی از گروه های پزشکی خواست تا در این جریان ها قرار نگیرند.
دکتر هاشمی با اشاره به اینکه دولت اقدامات خوبی در حوزه سلامت انجام داده است، گفت: بخصوص وقتی به نقاط محروم و شهرهای مرزی سفر داشته باشیم بارزترین خدمت دولت در آن نقاط است که در شرایطی که نرخ جدیدی در بیکاری و خدمت جدیدی پدید نیامده است در آن نقاط مردم به کاهش قیمت دارو و دسترسی به خدمات پزشکی امیدوارند.
وی خاطرنشان کرد: عده ای غیرمنصفانه دولت را مورد عتاب قرار می دهند در حالی که در ابتدای دولت یازدهم شاهد بدهی پنج هزار و 500 میلیاردی وضعیت بیمه ها و مشکلات بسیاری بودیم.
به گفته وزیر بهداشت، بیمه شدن هفت میلیون نفر و کاهش پرداختی های مردم و دسترسی به خدمات از جمله کارهای بزرگی است که انجام داده ایم.
وزیر بهداشت جهت گیری خدمت را به سمت مناطق محروم و حاشیه شهرها عنوان کرد و گفت: در طب بعد از دارو سراغ طبیبان عمومی رفتیم و در حالی که بیش از 1500 پزشک شروع به کار کردند اما معتقدم باید بین 5 تا 7 هزار پزشک را به محیط پزشکی برمی گرداندیم.
وزیر بهداشت ادامه داد: آنچه از طب عمومی می فهمیم این است اگر دولت موفق شود بهداشت و درمان را به شهرهای بالای 100 هزار، 500 هزار و رفته رفته به 10 میلیون و حاشیه شهرها گسترش دهد زیرساخت های نظام ارجاع و فناوری اطلاعات زیربنای آن است.
دکتر هاشمی ادامه داد: این دو کار اصلی در قالب گروه های 12 هزار و 500 نفره در حاشیه شهرها، زیر 50 هزار نفر و در یک سال آینده در فارس و مازندران پیاده کنیم به طوری که هر 12 هزار و 500 نفر یک پایگاه و هر 5 پایگاه تحت نظر یک مرکز خدمات جامع پزشکی خدماتی همچون دندانپزشکی و مشاوره سلامت روان نیز اضافه شود.
به گفته وزیر بهداشت، اجرای این طرح ها نیاز به اعتبارات و همکاری پزشکان است که در غیر این صورت باید شبکه و زیرساخت ایجاد شود.
دکتر هاشمی با بیان اینکه نظام ارجاع 10 تا 15 سال زمان می برد، اظهار کرد: باید در آموزش طب عمومی تغییراتی ایجاد کنیم تا معقول شود بدین صورت که دانشجویان پزشکی پس از گذراندن دوران پنج ساله به دو گروه تقسیم شوند که یک گروه با ادامه تحصیل دوره خود را با دریافت تخصص طب خانواده و گروه بعدی با شرکت در آزمون وارد تخصص های دیگر می شوند.
وی ادامه داد: همچنین خیل بیشماری از پزشکان عمومی نیز با کمک انجمن، آموزش های خود را تکمیل و در قالب متخصصان خانواده مسیر اصلی تربیت و پزشک عمومی را طی می کنند.
وی با بیان اینکه هویت طب عمومی از بین نرفته است، گفت: چرا باید خودزنی کنیم، ما پزشکان در جامعه مورد احترام مردم هستیم.
پایان پیام/
نظر شما