به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ارتباطات و اطلاع رسانی جشنواره فیلم فجر، در ابتدای این مراسم رضا کریمی کارگردان فیلم سینمایی «تگرگ و آفتاب» گفت: مدتها بود که دوست داشتم درباره چنین موضوعی فیلم بسازم و در این مدت طرحهایی داشتم اما من را راضی نمیکرد زیرا دوست داشتم اگر قرار است در این زمینه کار کنم کار متفاوت باشد.
وی در ادامه افزود: «تگرگ و آفتاب» را شروع کردم زیرا حس کردم اثر متفاوتی خواهد بود ضمن اینکه اتفاق خوبی که در این فیلم رخ داد این بود که گروه بسیار خاص و ایدهآل در این پروژه با ما همراه بودند و همه آنها کار را دوست داشتند.
کارگردان «تگرگ و آفتاب» در پاسخ به این سوال که چرا از بازیگر شناخته شده برای نقش اول انتخاب نکردید، پاسخ داد: از همان ابتدا که قصه را مینوشتم برایم مهم بود که شخصیت اصلی فیلم بازیگر شناخته شده نباشد، زیرا خود نقش جنسی داشت که آدرس آن سرراست بود. ضمن اینکه میخواستم مخاطب درباره این نقش پیش زمینه ذهنی نداشته باشد.
کریمی همچنین خاطرنشان کرد: از تعداد افراد زیادی تست بازیگری گرفتیم و در حدود ده روز مانده به فیلمبرداری کسری توسط دوستی به ما معرفی شد. البته من یک عکس از کسری عزیزا در کنار همین دوست دیده بودم که چهره او نظرم را جلب کرد به همین دلیل از او خواستم تا کسری را به دفتر ما بیاورد. زمانیکه او را دیدم یقین پیدا کردم همان چهرهای است که من دنبالش بودم و مطمئن شدم که انتخابم درست بوده است و در دو جلسهای که باهم صحبت میکردیم متوجه شدم زمینه لازم را دارد.
کریمی در پاسخ به این پرسش که با توجه به اینکه مهران احمدی و جواد عزتی بیشتر رگههایی از طنز هم در کارهای آنها دیده شده است انتخاب آنها ریسک نبود؟ گفت: بازیگرانی از جنس عزتی و احمدی دردسر نیستند، بلکه برای فیلم موهبتی هستند. ضمن اینکه حضور آنها موجب میشود تا پی به تواناییهای آنها ببریم. ضمن اینکه کارهای جواد عزتی را در گذشته زیاد دیده بودم و میدانستم او بازیگری توانا و باهوش است که قطعا حضورش برای فیلم موهبت است.
وی ادامه داد: به همین دلیل نگران نبودم زیرا به اندازه کافی تجربه و سابقه لازم را دارم که متوجه شوم از بازیگران فیلم چه چیزی می خواهم.
این کارگردان همچنین درباره لوکیشنهای فیلم که مربوط به دهه شصت هستند نیز گفت: پیدا کردن لوکیشنهای فیلم درست به اندازه پیدا کردن کسری برای نقش اول سخت بود. ضمن اینکه نمی توانستیم با توجه به هزینه بالا، لوکیشنها را بسازیم و باید خانهها و کوچههای خاصی را گلچین میکردیم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: عوامل تدارکات و صحنه برای انتخاب و پیدا کردن لوکیشنها سختیهای زیادی کشیدند و ما برای اینکار سه گروه را موظف به پیدا کردن لوکیشن کردیم که خوشبختانه فضای دهه شصت به خوبی درآمد.
کریمی درباره جواد عزتی گفت: جواد جزء بازیگرانی است که در فیلمها تنها به خود و نقشش فکر نمیکند بلکه مجموعه کار را در نظر میگیرد در این فیلم علاوه بر بازیگران خوب عوامل بسیار حرفهای هم در کنار ما بودند که در نهایت خوشبختانه در عین سادگی فیلم خوبی هم درآمد.
کریمی درباره موسیقی فیلم نیز گفت: در این فیلم به شکل رایج در فکر موسیقی نبودم و تنها درباره برخی سکانسهایش میخواستم موسیقی بگذارم که با دوستان زیادی در این باره صحبت کردم، ولی هنوز به نتیجه قطعی نرسیدهایم.
وی درباره شعار فیلم خود نیز گفت: فیلم «تگرگ و آفتاب» شعار تبلیغاتی ندارد، زیرا معتقدم فیلم درباره یک لحظه است که بیشتر در بهار اتفاق میافتد.
در ادامه این نشست جواد عزتی درباره فیلم گفت: «تگرگ و آفتاب» یک فیلم خوب عاشقانه و دوستداشتنی است و من قبل از اینکه به عنوان بازیگر انتخاب شوم فیلمنامه را از طریق دوستی خوانده بودم که نظرم را بسیار جلب کرده بود.
وی درباره نقش خود در این فیلم گفت: به هیچ وجه نقش من در این فیلم کمدی نیست و برایم در خدمت قصه بودن بسیار اهمیت داشت. ضمن اینکه معتقدم قصه بسیار جذاب و دوستداشتنی است. باید یادآور شوم که رفتارهای دهه شصت در قصه بسیار تاثیرگذار است. به همین دلیل برای کارگردان فیلم هم مهم بود که رفتارهای ما در فیلم عین رفتارهای دهه شصت باشد و ما هم در این زمینه تلاش سختی داشتیم.
عزتی درباره مرز بین نقشهای کمدی و جدی نیز گفت: این موضوعات همه به این برمیگردد که بازیگر تا چه اندازه در خدمت قصه باشد و کارگردان قصه را چگونه روایت کند به همین دلیل سعی میکنم به بدنه ضربه نزنم و کامل در خدمت کارگردان باشم.
وی درباره سیمرغ جشنواره فیلم فجر نیز گفت: در دورههایی به سیمرغ زیاد فکر میکردم اما بعدها به این نتیجه رسیدم که فیلم خوب کار کردن به همان اندازه موجب دیده شدن میشود و مخاطب را به یاد من میاندازد.
عزتی همچنین گفت: حال خوب چیزی است که ما میتوانیم از سینما طلبکار باشیم تصور من این است که مخاطب با دیدن این فیلم حال خوبی پیدا میکند.
کسری عزیزا که در فیلم نقش اصلی را ایفا میکند گفت: این فیلم اولین کار سینمایی من است و پیوستن من به این فیلم کاملا اتفاقی بود و از همان ابتدا اتفاقهای خوبی بین من و کارگردان فیلم افتاد ضمن اینکه بازیگران حرفهای که در این فیلم حضور داشتند بسیار حمایتم کردند.
وی در ادامه افزود: اتفاق جالب امشب این است که من برای اولین بار همراه شما خروجی فیلم را دیدم و متوجه شدم از آن چیزی که در تصورم میگذشت بسیار بهتر بود. باید یادآور شوم دوستانی که در این پروژه حضور داشتند رفتار بسیار گرم و مهربانی با من داشتند و همین موضوع موجب شد تا من ترغیب شوم و کار بهتری را ارائه دهم.
عزیزا درباره فضای دهه 60 نیز گفت: در طول این مدت مستندها و فیلمهای زیادی از دهه 60 میدیدم تا با آن فضا آشنایی بیشتری پیدا کنم.
بازیگر نقش اصلی «تگرگ و آفتاب» درباره سیمرغ جشنواره نیز گفت: با توجه به اینکه اولین حضورم در سینما است، به هیچ وجه به سیمرغ فکر نمیکنم. از همه دوستانی که در اینجا حضور دارند، میخواهم که اگر میخواهند تعجب کنند بیایند و این فیلم را حتما ببینند، زیرا چهره واقعی من در فیلم نمایش داده میشود.
در ادامه پردیس احمدیه از دیگر بازیگران فیلم نیز گفت: اولین حضور من دو سال پیش با فیلم «کلاس هنرپیشگی» داودنژاد بود و امسال در فیلم «خانه دختر» شاه حسینی و «دلم میخواد» فرمان آرا حضور داشتم.
وی ادامه داد: در «تگرگ و آفتاب» نقش دختر خانواده را دارم که جذابیتهای خاص خودش را دارد.
احمدیه درباره سیمرغ جشنواره نیز گفت: به سیمرغ فکر میکنم اما معتقدم اگر امسال سیمرغ نگیرم دیر نمیشود، زیرا هنوز وقت زیادی دارم. به همه پیشنهاد میکنم فیلم را ببینند زیرا معتقدم در دهه 60 آدمهای بسیار با ارزشی زندگی میکردند که زحمات زیادی کشیدند.
در ادامه علیرضا برازنده مدیر فیلمبرداری نیز گفت: حدود 4 ماه قبل از فیلمبرداری با کریمی کارگردان فیلم گفتوگوهایی داشتیم. او از همان ابتدا بر روی همه چیز حساس بود روی نوع کار، دکوپاژ و نورپردازی با هم مدتها حرف میزدیم و او در همه زمینههای فیلم سادگی در دوربین و حرکت و میزانسن را میخواست و خوشبختانه به چیزی که او میخواست رسیدیم و به نوعی شیوه کار کاملا کلاسیک بود.
وی ادامه داد: فیلم از نظر ساخت، فیلم متفاوتی است زیرا قصه جذابی دارد و پرداخت خاصی به قصه شده است.
پایان پیام/
نظر شما