به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از منابع خبری، روابط مقامات اسرائیلی با تشکیلات خودگران فلسطین بیشتر به حرکات و نوسانات پاندولی شباهت داشته و دگرگونی های زیادی در روابط آنان طی سال های اخیر رخ داد، به خوبی این مسئله را به اثبات رساند که اسرائیل تا جایی که ابومازن به نرمش تن داد با وی همکاری کرد اما با طرح موضوع عضویت فلسطین در سازمان ملل بسیاری از پل های میان طرفین نیز تخریب و تنش های جدی میان آنان پدید آمد.
محمود عباس نیز پس از شکست در طرح الحاق به سازمان ملل، روی به طرحی جدید برای عضویت فلسطین در دادگاه بین المللی لاهه و محکوم کردن اقدامات خشونت آمیز و خارج از موازین مرسوم در جنگ اخیر اسرائیل علیه فلسطین آورد.
با قوت گرفتن عضویت فلسطین در لاهه تل آویو رایزنی های گسترده ای را با دولت های اروپایی برای قطع منابع مالی دیوان کیفری آغاز و با کانادا و آلمان بر سر کاهش کمک به لاهه به توافق هایی رسید.
با این حال پیش بینی می شود واشنگتن و تل آویو به این اقدامات بسنده نکرده و یقیناً راهبردهای دیگری را برای شکست تشکیلات خودگران در فرآیند احقاق حق فلسطینیان طراحی کنند.
از سوی دیگر نتانیاهو نیز به طور صریح اعلام کرد : اجازه حضور اعضای ارتش را برای محاکمه در لاهه نمی دهیم.
همین موضع گیری های اسرائیل بیانگر کارشکنی های پشت پرده ای است که در مجامع بین المللی برای محو کردن دولت مستقل فلسطینی در حال اجراست و تلاش های خزنده ای برای جایگزین کردن اعضای بریده از تشکیلات خودگردان مانند محمد دهلان در سطح ریاست این نهاد در پیش گرفته شده و صهیونیست ها می خواهند ابومازن را به تدریج از عرصه سیاسی فلسطین کنار بگذارند؛ موضوعی که در راستای تضعیف حضور فلسطین در نهادهای بین المللی و به عنوان اهرم فشاری در دستان تل آویو برای تعیین خط مشی این تشکیلات عمل خواهد کرد.
نظر شما