آخرین شفق حیات مشفق کاشانی بر آسمان تالار وحدت درخشید

خبرگزاری شبستان: آخرین طلوع شفق مشفق کاشانی صبح امروز بر آسمان تالار وحدت درخشید و تا قطعه هنرمندان در بهشت زهرا (س) سروده شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، عباس کی‌منش ملقب به مشفق کاشانی شاعر معاصر متولد  سال  ۱۳۰۴ از شهر علم و ادب و فرهنگ و هنر دارالمومنین کاشان که غزل خداحافظی را در آخرین بیت حیات خود سرود، صبح امروز سه شنبه (30دی ) از مقابل تالار وحدت با حضور شماری از شعرا و دوستداران آن مرحوم تشییع شد.

 

*کلام مقام معظم رهبری در مورد مشفق کاشانی:شعر مشفق در خدمت هدف‌های دینی و انقلابی/ مشفق انسان محترم و آراسته به اخلاق خوب


مرحوم مشفق کاشانی از شاعران آیینی و انقلابی مورد توجه مقام معظم رهبری بود که  ایشان در مورد وی فرمود:"علاوه بر جنبه‌ شعری محض، دو خصوصیّت دیگر هم در آقای مشفق هست که قابل توجّه است: یکی اینکه شعر ایشان در خدمت هدف‌های دینی و هدف‌های انقلابی. از اوّل انقلاب شعر ایشان، چه شعر مذهبی و به اصطلاح شعر آئینی‌ و چه شعرهایی که درباره‌ مسائل انقلاب گفتند، همه‌ مفید و اثرگذار است. وقتی که دشمن و بعضی از دوست‌های نادان سعی می‌کنند فضاها را تیره و تار جلوه بدهند، می‌گوید اگر هوش و گوشی وجود دارد، اینجا پنجره‌ها باز است. نکته‌ دوّم شخصیّت ایشان است.انسان محترم و آراسته به اخلاق خوب محسوب می‌شوند. ما در طول این حدود سی وچند سال که با ایشان آشنا هستیم، همیشه این رفتار را از ایشان ملاحظه کردیم. ایشان را، آقای حمید را - این پیشکسوت های شعر معاصر را- بایستی ارجمند داشت و عزیز داشت."


*زندگینامه مشفق کاشانی
 

عباس کی‌منش ملقب به مشفق کاشانی تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در شهر هنرمندپرور و هنرخیز کاشان گذراند و در سال ۱۳۳۳ برای ادامه تحصیل در رشته بودجه و حسابداری راهی تهران شد.


مشفق سال ۱۳۴۰ از دانشکده علوم اداری دانشکده حقوق در مقطع کارشناسی ارشد فارغ التحصیل شد و در نهایت در سال ۱۳۵۸ نیز بازنشسته شد.


*فعالیت های فرهنگی مشفق در مبارزات انقلاب


توجه مشفق در ‌سال‌های حضور در پایتخت به تحصیل به مباحث سیاسی و اجتماعی جلب شد و به همراهی برخی از چهره‌های برجسته‌ شعر از جمله مرحوم مهرداد اوستا، مرحوم طاهره صفارزاده، علی گرماررودی با حرکت مردم به رهبری امام خمینی(ره) همراهی و آن را تایید کردند که به این دلیل از بسیاری از مجامع روشنفکری بایکوت شدند.


 مشفق با اتمام تحصیلات به استخدام اداره فرهنگ کاشان درآمد و با برخی شعرای آن زمان از جمله سهراب سپهری در اداره فرهنگ کاشان دوست و همکار شد به طوریکه شعرهای این افراد در روزنامه‌های آن زمان کاشان به چاپ می‌رسید و محتوای آنها بیشتر انتقاد از سرمایه‌دارانی بود که کارگران فرش را استثمار می‌کردند.


*حضور مشفق کاشانی در جبهه‌ها و شعرخوانی برای رزمندگان/چهره‌ ماندگار در سال 82


مشفق کاشانی با شروع جنگ تحمیلی بارها و بارها همراه تعداد دیگری از شاعران در جبهه‌ها حاضر شد و برای رزمندگان شعرخوانی کرد.


وی در دومین مراسم همایش چهره‌های ماندگار در سال ۱۳۸۲ به عنوان چهره ماندگار رشته ادبیات مورد تقدیر قرار گرفت.


فعالیت در شورای عالی شعر وزارت ارشاد و در انجمن شاعران ایران به عنوان رئیس هیأت مدیره، انتشار ده‌ها مجموعه شعر چون «سرود زندگی»، «شراب آفتاب»، «آذرخش»، «آینه خیال» ‌و کتاب‌های «بهار سرخ سرود»، «هفت بند التهاب»، «نقشبندان غزل»، «انوار ۱۵خرداد»، «خلوت انس» و «مجموعه شعر جن» تعدادی از مسوولیت ها و آثار مشفق کاشانی است.


تصحیح «دیوان حاج سلیمان صباحی بیدگلی» با همکاری پرتو بیضایی (سال ۱۳۴۰)، مجموعه شعر جنگ،تذکرهٔ شاعران معاصر،راز مستان،صلای غم، تضمین ۱۲ بند محتشم کاشانی، آینه خیال و خاطرات (سال ۱۳۲۴) از دیگر آثار این شاعر آیینی و انقلابی است.


*غروب شفق شاعر آیینی


این شاعر پیشکسوت که برای شرکت در مراسم تولد سهیل محمودی راهی انجمن شاعران ایران شد شامگاه یکشنبه (28دی)  در سن 89 سالگی در حین شعر خوانی در جمع دوستان و همراهان همیشگی‌اش چشم از جهان فروبست.


استاد مشفق کاشانی در این مراسم طی سخنانی به روایت خاطراتش از زمان کار در رادیو و همکاری با کسانی چون قیصر امین‌پور، سیدحسن حسینی، سلمان هراتی، سهیل محمودی و ساعد باقری پرداخت؛ اما پیش از آنکه آخرین رباعی خود را بخواند از حال رفت و پس از انتقال به بیمارستان به دلیل نارسایی قلبی جان به جان آفرین تسلیم کرد.

 

*درخواست استاد مشفق برای تدفین در کنار سپیده کاشانی و مهرداد اوستا


بر طبق گفته های افسون کی‌منش، فرزند مرحوم مشفق کاشانی،پدرش  همواره تاکید داشته است در قطعه هنرمندان در کنار مرحومه سپیده کاشانی، محمود شاهرخی یا مهرداد اوستا به خاک سپرده شود.


علی رغم این درخواست و وصیت مشفق، شهردار و فرماندار کاشان از طریق درخواست مکتوب خبری خواستار تدفین پیکیر این استاد پیشکسوت در شهر هنر پرور و هنرمند خیز کاشان شدند تا به دلیل وجود هنرمندان و چهره برجسته فرهنگی بسیار در کاشان قسمتی از آرامگاه دارالسلام کاشان به نام قطعه  نام آوران کاشان دفن شود.


گفتنی است، مراسم تشییع و وداع با پیکر استاد مشفق کاشانی صبح امروز(30 دی) با حضور تعدادی از مسئولان، شعرا و نویسندگان از جمله غلامعلی حداد عادل نماینده مردم تهران در مجلس شورای، احمد مسجد جامعی عضو شورای شهر تهران و سید محمود دعایی سرپرست موسسه اطلاعات و سخنرانی علی مرادخانی، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و قرائت پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مناسبت درگذشت این شاعر آیینی برگزار شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 433080

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha