رسالت جهانی حوزه علمیه، شناسایی آسیب هاست

آیت الله سبحانی گفت: رسالت جهانی حوزه علمیه در درجه اول شناسایی آسیب ها و آمادگی برای پاسخگویی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، این مرجع تقلید، امروز (11خرداد) در سیزدهمین اجلاس اساتید سطح عالی و خارج حوزه که با عنوان "حوزه، اساتید و رسالت جهانی" در سالن اجلاس دارالشفا برگزار شد، با اشاره به اولین حوزه علمیه تشیع اظهار کرد: اولین حوزه ای که برای شیعه تاسیس شد با ورود حضرت علی(ع) در کوفه است که توانست یک هسته علمی را در کوفه تشکیل و شاگردان و راویانی را تربیت کند.

 

وی افزود: حوزه های علمیه بعدی در زمان امام باقر(ع) و امام صادق(ع) در مدینه تشکیل شد که فرزندان بزرگی را پرورش داد.

 

آیت الله سبحانی ادامه داد: در اوایل قرن دوم حوزه علمیه سوم برای شیعه در قم و ری تشکیل شد که البته می دانیم که حوزه علمیه قم همان زمان از دست پروردگان کوفی بهره می گرفتند.

 

این مرجع تقلید تاکید کرد: در دوران مفید حوزه های علمیه گسترش پیدا کرد و بغداد معدن شیعه قرار گرفت به قدری تکامل پیدا کرد که حوزه عظیمی در بغداد تشکیل و جمعیت زیادی را پرورش داد، روزی که شیخ مفید وفات کرد 80 هزار نفر در تشییع او شرکت کردند.

 

رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام صادق(ع) با اشاره به اینکه نجف اشرف در طول 10 قرن درخشید، ادامه داد: بعدها که سلاجقه آمدند، حوزه بغداد شیعه ضعیف شد و شیخ حوزه را در نجف اشرف تاسیس کرد هرچند قبل از شیخ در نجف، حوزه مختصری بوده است.

 

وی گفت: در قرن هفتم و هشتم و در زمان علامه محقق، حوزه علمیه به سمت "حله" کشیده شد که 400 مجتهد در آن دوران بود، اما در دوران مغول دو قرن تاریکی همه جا را گرفت تا در دوران صفویه، حوزه های شیعه قوت گرفت.

 

آیت الله سبحان با تاکید بر اینکه حوزه علمیه قم، مادر حوزه های شیعه به شمار می رود، تصریح کرد: حوزه علمیه قم به دست پر برکت مرد الهی مرحوم آیت الله العظمی حایری در قرن هزار و 340 قمری و 1301 شمسی پایه گذاری شد.

 

این مرجع تقلید با اشاره به اینکه امروز توجه تمام حوزه های شیعه به حوزه علمیه قم است، ابراز داشت: حوزه علمیه قم در طول 80 سال گذشته، برکات زیادی داشته است، هم بنیانگذارش انسان وارسته و الهی بود و هم کسانی که او تربیت کرده بود انسان های وارسته بودند و توانستند لنگری را در دوران رضاخان در ایران ایجاد کنند تا آن توفان ها نتواند در دل مردم ایران اثر بگذارد.

 

رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام صادق(ع) بر حفظ سنت در حوزه علمیه تاکید کرد و اظهار داشت: اساتید، حوزه علمیه را به همان حالت سنتی خود حفظ کنند این بدان معنا نیست که اصلا تشکیلاتی نباشد، تشکیلات لازم است.

 

وی با بیان اینکه شکل قابل تغییر است اما جوهر قابل تغییر نیست، گفت: درسی که ما می گفتیم و پرورش می دادیم، درس برای طلبه، اولین گمشده بود و لذا اساتید باید این فکر را در طلبه ایجاد کنند.

 

آیت الله سبحانی تاکید کرد: امروز کارهای جنبی در حوزه علمیه است که طلبه را از کارهای اصلی باز می دارد و وقت طلبه را می گیرد و نمی تواند ملای بزرگی را که ما خواهانیم تربیت کند، اساتید طلبه را فقط و فقط برای تحصیل ممهز کنند و بقیه جنبه ها جنبی باشد.

 

این مرجع تقلید تاکید کرد: اساتید، 10 نفر طلاب را برگزیده و بر روی آنها کار کرده و مانند مادری آنها را پرورش دهند.

 

رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام صادق(ع)، رسالت جهانی حوزه علمیه را مورد تاکید قرار داد و عنوان کرد: رسالت جهانی بسیار کلمه بزرگ و مشکل است، التبه باید هدف بلند باشد رسالت جهانی یعنی بتوانیم در کل جهان اثر بگذاریم که این برای ما ایده آل است، امام زمان(عج) چنین رسالتی دارد و ما نیز باید زمینه ساز این رسالت باشیم.

 

وی تاکید کرد: حوزه علمیه، اتاق فکری می خواهد تا آسیب های حوزه را شناسایی کند.

  

رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام صادق(ع) با تاکید بر اینکه مرد مومن از درخت تلخ میوه شیرین می چیند، اظهار داشت: باید از برنامه های دشمن بتوانیم میوه شیرین بچینیم که بتوانیم مقابله کنیم  و از آسیب هایی که الان هست، مساله وهابیت است.

 

وی عنوان کرد: رسالت جهانی حوزه علمیه در درجه اول شناسایی آسیب ها و آمادگی برای پاسخگویی است.

 

آیت الله سبحانی با اشاره به اینکه همه نمی توانند مجتهد شوند، گفت: همان طور که در جامعه پزشک عمومی و متخصص داریم، باید طلاب را از نظر استعداد بسنجیم، بخشی را تا حدی که بتوانند با مردم در مساجد بجوشند خاتمه دهیم و بخش دیگری را که واقعا استعداد پرش به مقامات بالا دارند ادامه دهیم، اگر شورای مدیریت این برنامه را اجرا کند هر چند مدارس سفیران هدایت در این راه است اما در خود حوزه هم این کار را بکنیم خیلی خوب است.

 

پایان پیام/

کد خبر 43281

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha