به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان،اسدالله درویش امیری امروز(28دیماه) در نشستی با استاندار سمنان تصریح کرد: در سازمان میراث فرهنگی ماموریتهای مختلفي وجود دارد.
وی با بیان اینکه در حوزه میراث فرهنگی باید از دستاوردهای فرهنگی حفظ و حراست شوداظهارداشت: در حوزه صنایع دستی بحث آموزش ، ترویج صنایع دستی در سطوح مختلف و گسترش فرهنگ صنایع دستی باید مورد توجه قرار گیرد
درویش امیری به این مطلب که در حوزه گردشگری هم رسالت بسیار سنگین داخلی و خارجی داریم و میخواهیم از گردشگری بهره کافی را در حوزه اقتصاد و اشتغال ببریم اظهارداشت: این اداره باید بتواند از این ماموریت مهم و سنگین بربیاید.
صنایع دستی به عنوان ریشهدارترین ارزش ملی است
وی صنایع دستی را به عنوان ریشهدارترین ارزش ملی دانست و افزود: در دنیا 460 صنعت دستی شناخته شده است که 350 صنعت آن مربوط به ایران است ولی برخی از این صنایع مورد بی مهری واقع شدهاند و شاهد اشتیاق کمتری برای آنها هستیم.
معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: لباسهای سنتی ایرانی زیباترین، متنوعترین و خوشرنگترین لباسها در جشنواره لباس هستند که مبتنی بر نگرشهای محلی با تکیه بر عفت و پوشش مناسب است که متاسفانه در جامعه به خوبی معرفی نشدهاند و فرهنگسازی لازم انجام نشده است که باعث شده تا افراد به سمت لباسهای غربی روی بیاورند.
وی با اشاره به داخلی بودن مواد اولیه تولید صنایع دستی، تصریح کرد: سرمایهگذاری در بخش صنایع دستی نیازمند هزینههای بالایی نیست و نیازی به تکنولوژیهای جدید نیز ندارد و با توجه به آن میتوان شاهد توسعه اقتصادی و اشتغال بود.
درویش امیری خاطرنشان ساخت: عامل شکاف بین محصولات دستی و تولیدات صنعتی وارات بیرویه صنایع و قیمت بالای صنایع دستی است و شاهد عدم راهیابی صنایع دستی کشور در بازهای جهانی هستیم.
معاون امور مجلس، حقوقی و امور استانهای سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی زیرساخت های گردشگری در استان سمنان بسیار ضعیف عنوان کردوگفت: این استان 19 مکان اقامتی شامل هتل، مهمانسرا و ... دارد که همه زیر چهار ستاره هستند.
درویش امیری افزود: هتل زیرساخت توسعه گردشگری است و در هرمنطقه گردشگر پذیر نبود هتل ،حلقه و زنجیره فعالیت های گردشگری را ناقص می کند..
وی با اشاره به نزدیکی سمنان به تهران و قرار داشتن این استان در مسیر عبور زائران حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) گفت: این استان علاوه بر این دارای جاذبه های گردشگری طبیعی فراوانی است و باید قابلیتهای اقامتی در آن تقویت شود.
درویش امیری با بیان اینکه استان یزد سال گذشته 470 هزار گردشگر اروپایی برای بازدید از کویر و جاذبه های آن داشته است اظهار داشت: در حالیکه سمنان به دلیل نزدیکی به تهران از شرایط بهتری نسبت به یزد و کاشان برخوردار است.
قابلیت های صنایع دستی و میراثی استان سمنان در مقایسه با امور گردشگری بهتر است
درویش امیری، قابلیت های صنایع دستی و میراثی استان سمنان در مقایسه با امور گردشگری این استان را بسیار بهتر خواند و گفت: از 350 صنایع دستی شناخته شده در کشور 54 صنایع دستی در استان سمنان وجود دارد و از این تعداد شش مورد آن به ثبت یونسکو رسیده است.
معاون سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایران همچنین به وجود بیش از یک هزار اثر تاریخی در این استان اشاره کرد و گفت: از این تعداد بیش از 700 اثر در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
استاندار سمنان نیز دراین دیدار اظهار داشت : میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی استان نقش تعیین کننده در اقتصاد دارد .
محمد وکیلی با اشاره به اینکه ایران جزء 5 کشور جهان است که آثار تاریخی فراوان دارد، گفت : چرا ما امروز باید مشکل عدم استفاده از ظرفیتها را داشته باشیم .
وکیلی اذعان داشت : استان سمنان چون در مسیر مشهد مقدس قرار دارد سالیانه بیش از 30 میلیون نفر از این استان عبور می کنند و ما اگر بتوانیم با برنامه ریزی صحیح زمینه های توقف کوتاهی از مسافران در نقاط مختلف استان ایجاد کنیم می توانیم درصد بالایی اشتغال فراهم کنیم .
وی با اشاره به تدوین سند بلند مدت توسعه استان سمنان و قرار گرفتن گردشگری به عنوان اولین و مهمترین شاخص توسعه این استان گفت : دسترسی به این اهداف با مدیریت ثابت و برنامه ریزی مناسب امکان پذیر است .
گردشگری و میراث فرهنگی در رشد و توسعه استان نقش دارد
وکیلی با بیان بخش گردشگری و میراث فرهنگی در رشد و توسعه استان مهم است خواستار ایجاد مدیریت با ثبات و عدم تغییرات سریع مدیریتی در این بخش از استان سمنان شد.
وی همچنین افزود : استان در بخش های صنایع دستی ، میراث فرهنگی و گردشگری به طور نسبی دارای ظرفیتهای مناسبی است که باید از این ظرفیت و پتانسیل ها در راستای اهداف توسعه استان بهره گرفته شود .
استاندار سمنان همچنین خواستار حمایت سازمان میراث فرهنگی از برنامه های مدیریت جدید و تقویت معاونین و کارشناسی اداره کل شد .
وکیلی گفت: ما میتوانیم با برگزاری جشنوارههای مختلف و با توجه به جاذبههای گردشگری موجود در استان در آمد قابل توجهی کسب کنیم و این امر میتواند در رونق اقتصاد استان بسیار مثمر ثمر باشد.
عالیترین مقام اجرایی دولت در استان سمنان از گردشگری به عنوان بخش مغفول مانده یاد کرد و خاطرنشان کرد: اگر به درستی از همه ظرفیتهای گردشگری استفاده شود، این صنعت میتواند در فضای اقتصادی ما تحول ایجاد کند.
وی به جاذبههای گردشگری استان سمنان در بخش سلامت اشاره کرد و گفت: استان سمنان جدای از تنوع اقلیمی و آب و هوایی، از جاذبههای گردشگری طبیعی، تاریخی و معنوی و... بسیاری برخوردار است که چشمههای آب گرم که برای بیماری مختلف مفیدند، جشنوارههای فرهنگی،آثار متعدد و متنوع تاریخی و مذهبی، ظرفیت گردشگری کشاورزی نظیر جشنوارههای پسته، انار و... و جنگلها و کویرهای متعدد از آن جمله است.
قدمت استان سمنان از نظر تاریخی بالا است
وکیلی به قدمت و سوابق تاریخی این استان اشاره کرد و گفت : قدمت این استان از نظر تاریخی بسیار بالاست و باید غنای فرهنگی و تاریخی و مذهبی ایران را به رخ جهانیان بکشانیم .
وی در خصوص گردشگری مذهبی گفت : همه دستگاهها باید تلاش مضاعفی داشته باشند تا حرم مطهر امامزاده یحیی (ع) سمنان بعنوان حرم چهارم اهل بیت (ع) مطرح شود .
درپایان این نشست حسین خواجه بیدختی به عنوان مدیرکل جدید میراث فرهنگی استان سمنان معرفی شد.
پایان پیام/
نظر شما