به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، روز گذشته باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا باز هم بر مواضعی که بارها در حمایت از مذاکرات هسته ای با ایران گفته بود تاکید کرد.
بنابراین گزارش، باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا روز جمعه پس از دیدار با دیوید کامرون نخستوزیر انگلیس در یک کنفرانس خبری مشترک خطاب به جمهوریخواهان کنگره گفت که تصویب هر قانونی که تحریمهای اقتصادی جدید علیه ایران را در پی داشته باشد وتو خواهد کرد.
همچنین دیوید کامرون هشدار داد: اعمال تحریمهای اقتصادی جدید علیه ایران میتواند بیش از یک سال تلاشهای دیپلماتیک را خراب کند و موجب شدت گرفتن دوباره اختلافات میان غرب و تهران و بروز یک مناقشه نظامی میان آنها شود.
به نوشته این روزنامه آمریکایی قانونگذاران این کشور شامل جمهوریخواهان و دموکراتها تلاش میکنند تا پیشنویس قانونی را تهیه کنند که تحریمهای جدید علیه تهران را در صورت به نتیجه نرسیدن مذاکرات تا آخر ژوئیه سال 2015 در پی دارد.
باراک اوباما در این کنفرانس خبری اظهار کرد: من از کنگره میخواهم تا به خاطر مذاکرهکنندگانمان، دوستانمان و تمام کسانی که در این مذاکرات درگیر هستند از این کار خود دست نگهدارند چون میتواند احتمال دستیابی به یک راهحل دیپلماتیک را به خطر بیاندازد.
رئیسجمهور آمریکا تأکید کرد: من هر لایحهای که پیش رویم قرار گیرد وتو خواهم کرد.
نخستوزیر انگلیس نیز یادآور شد: با سناتورهای آمریکایی وارد رایزنیهایی برای جلوگیری از تصویب تحریمهای جدید علیه ایران شده است که یک اقدام نادر از سوی یک مقام خارجی محسوب میشود.
وی در این باره گفت: بله من صبح امروز با چند تن از سناتورها گفتوگو کردم و ممکن است با یک یا دو تن دیگر نیز وارد رایزنی شوم، اما این گفتوگوها برای این نبوده است که به سنای آمریکا بگوییم چه کاری انجام دهد این کار درستی نیست.
کامرون ادامه داد: بلکه برای این بوده است که دیدگاه یکی از همپیمانان اصلی آمریکا درباره اعمال تحریمهای جدید را ابراز کنیم و بگوییم ما نباید چنین کاری انجام دهیم. تحریمهای جدید اقدام سازندهای نخواهد بود و میتواند این اتحاد بینالمللی ارزشمند را که برای رویکردمان ضروری بوده است به خطر بیاندازد.
اوباما نیز در ادامه یادآور شد: شانس دستیابی به یک توافق هنوز کمتر از 50-50 است اما ماههای باقیمانده تا پایان مهلت مذاکرات تعیین خواهد کرد که آیا ایران میتواند پاسخ مثبتی بدهد یا نه.
وی افزود: اگر توافقی حاصل نشود از کنگره خواهم خواست تا تحریمهای دیگری تصویب کند.
به گزارش شبستان، این اظهارات و تاکیدات رئیس جمهور آمریکا در حالی مطرح می شود که هفته های گذشته وزارت خزانه داری این کشور بر خلاف توافق هسته ای ژنو ایران را بار دیگر در موارد دیگری تحریم کرد.
پاسخ ایران به این اقدامات متضاد آمریکایی ها از طریق مرضیه افخم این گونه بود: مذاکرات این دوره در جریان است و طرفین تلاش می کنند به یک چارچوب سیاسی برسند و ابعاد فنی را هم طراحی می کنند.
وی درخصوص نگاه داخلی و تلاشهای داخلی برای پیشبرد بهتر مذاکرات اظهار داشت: ما دورههای ارزیابی را برای تمام روابط سیاسی ایران با کشورهای مختلف و همچنین مذاکرات هستهای در داخل داریم و هر زمان احساس کنیم که مسیر، مسیری نیست که چشمانداز را برای رسیدن به توافق جامع نشان دهد طبعاً بررسی لازم صورت خواهد گرفت.
وی با اشاره به اینکه مباحثی اخیرا از سوی کنگره امریکا و در فضای سیاست داخلی این کشور درخصوص مذاکرات هسته ای با ایران مطرح است افزود: شاهد اظهارنظر مسئولان امریکایی هستیم که درادامه ما معتقدیم بحث تحریم و استفاده از این ابزار فرسوده یک اشتباه است و این یک اقدام ناکارآمد است که ناکارآمدی ان برای جهانیان مشخص شده است و ملت ایران نشان دادند که متناسب با اهداف خود در کارهای دیگر تلاش می کنند و از نظر ملت ایران تحریمها ظالمانه و غیرابزاری است.
گفتنی است، تا انتهای زمان تمدید مذاکرات هسته ای کمتر از 6 ماه مانده است و باید نشست و دید که این تناقض های حاکم بر آمریکا تا چه حد می تواند برای مذاکرات هسته ای و رسیدن به توافق جامع مشکل ساز باشد.
پایان پیام/
نظر شما