به گزارش خبرگزاري شبستان از مشهدبه نقل از پایگاه اطلاع رسانی آستان قدس رضوی، حجت الاسلام علی باقری اظهار داشت: سالانه 3 میلیون زائر غیر ایرانی در فصول مختلف سال، با ملیتهای گوناگون به حرم مطهر رضوی مشرف میشوند که از این تعداد زائرغیر ایرانی، 13 هزار تورسیت غیر مسلمان از فضای معنوی بارگاه منور رضوی بهرهمند میشوند و مدیریت زائران غیر ایرانی آستان قدس رضوی برنامههای متنوعی را برای این گروه از زائران تدارک دیده است.
وی با اشاره به اینکه پدیده زیارت مقوله سازنده عبادی و اجتماعی است که از ابعاد گوناگون قابل بررسی است افزود: آنچه که هر ساله در حرم اتفاق می افتد، وحدت، همدلی و حضور مسلمانان در صحنه را به نمایش میگذارد.
مدیر امور زائزان غیر ایرانی آستان قدس رضوی افزود: بارگاه منور رضوی یک پایگاه علمی است که فعالیت های فرهنگی و ارتقاء سطح فرهنگی زائران سرلوحه کار آستان قدس رضوی و از برنامههای اساسی و مهم این مجموعه عظیم است.
وی اظهار داشت: یک طیف عظیم فکری و علمی، پشتوانه برنامهریزی و نظارت برنامههای حرم مطهر رضوی است و برنامهریزی های دقیق و حساب شده ای انجام شده و اجرا میشود که به لحاظ تفاوت فرهنگی و زبانی زائران غیر ایرانی، بخش های خاصی برای این گروه اختصاص یافته است.
باقری عنوان کرد: در بخش مدیریت که یکی از این بخشهاست علاوه بر بهرهگیری از کارشناسانی که به زبانهای مختلف تسلط دارند مردم نیز در این برنامهریزیها مشارکت دارند و حضور آنان احساس میشود و با آزادی کامل مراسم عبادی را اجرا و از برنامه ها بهره مند می شوند.
وی با اشاره به اینکه، مدیریت امور زائران غیر ایرانی در حوزههای حرم، خارج از کشور و فضای مجازی فعالیت میکند افزود: در حوزه حرم مطهر برنامههای متنوعی از جمله، مراسم ظهر و شب ویژه عرب زبانان، بیان احکام، قرائت قرآن و زیارت، نماز جماعت و مسابقات فرهنگی صورت گرفته است که همه روزه به غیر از جمعهها در رواق های دارالرحمه و دارالمرحمه حرم مطهر رضوی برگزار میشود.
مدیر امور زائران غیر ایرانی، حلقههای معرفت، نشستهای عمومی گفتوگوی افراد به صورت پرسش و پاسخ با حضور کارشناسان مذهبی، را از دیگر برنامه های اختصاص یافته به این گروه از زائران ذکر کرد.
وی همچنین افزود: نشست های تخصصی، کلاس های آموزشی، پاسخ به مسائل شرعی و ارائه خدمات به غیر مسلمانان از جمله برنامههای این مدیریت در بخش محافل است.
باقری با اشاره به حضور کاروانهای زیارتی در حرم مطهر رضوی تصریح کرد: سخنرانی، برگزاری کلاس، تورهای حرم شناسی، بازدید از موزه و توزیع هدایای فرهنگی که شامل قرآن و کتب مذهبی، لوح فشرده و نرم افزار است از جمله برنامههای اختصاص یافته ویژه این کاروان هاست که با اختصاص مکانی ویژه برای آنان، خدماتی ارائه می شود.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای سال تاکنون 8 نفر در حرم مطهر رضوی به دین مبین اسلام مشرف شدهاند، بیان داشت: این تعداد که عمدتا اروپایی بوده اند با گفتن شهادتین و پس از تحقیقات زیاد در خصوص این دین آسمانی به دین مبین اسلام راه یافتند.
باقری بیان کرد: در زمینه تشرف به دین مبین اسلام، قبل از تشرف، با حضور کارشناسان، به سوالات آنان پاسخ داده می شود و از آنجایی که انگیزه های آنان برای ورود به دین اسلام متفاوت است سوالات مختلفی را بازگو و پاسخ آن را دریافت میکنند.
وی افزود: در این رابطه، کتاب های مختلفی تولید شده و به آنان اهدا میشود که کتاب امام رضا(علیه السلام) از دیدگاه اهل سنت به 7 زبان زنده دنیا و زندگینامه امام رضا(علیه السلام) از جمله آن است.
پایان پیام/
نظر شما