تغییر اورژانس بیمارستانی و پیش بیمارستانی در سال آتی

خبرگزاری شبستان: وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به تأمین 1500 دستگاه آمبولانس برای اورژانس در سال آتی گفت: اگر مشکلی در بودجه پیش نیاید سال آینده شاهد تغییر جدی در اورژانس های پیش بیمارستانی و بیمارستانی خواهیم بود.

به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر سید حسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه اولین کنگره ملی تروما که در محل همایش‌های رازی برگزار شد در خصوص مرکز ثبت آماری داده‌های تصادفات گفت: سامانه ثبت تصادفات نسبتاً دقیق است و کمتر از ۱۰ درصد خطا دارد.

 

وی افزود: در حوزه آموزش همگانی برنامه‌هایی از گذشته داشته‌ایم که بخشی گفت‌وگو محور و بخشی تصویری است و بخشی دیگر مربوط به خود رسانه‌ها است تا در زمینه ترویج کاهش خشونت اطلاع رسانی کنند.

 

وی خاطرنشان کرد: در مورد صنعت بسیار واضح صحبت کرده‌ام و اگر در صنعت مشکلی وجود دارد باید اصلاح شود. من صنعت‌گر نیستم و متخصصان باید اظهار نظر کنند و حرفشان شنیده شود.

 

وزیر بهداشت در ادامه در خصوص بودجه سال ۹۴ وزارت بهداشت نیز افزود: برخی‌ها در رسانه‌ها و جاهای مختلف اعداد و رقم‌های نادرست را به مردم اعلام کرده‌اند و علیه جامعه پزشکی صحبت می‌کنند و موجب فضاسازی شده تا مقررات تنظیم مالی در مجلس تصویب نشود.

 

وی ادامه داد: سال گذشته هم این موضوع وجود داشت و بعضی‌ها از بودجه‌ای که دولت برای بهداشت اختصاص داده ناراحت شدند. این افراد نمی‌خواهند مردم بخشی از حقوق خود را دریافت کنند،. دولت همه را بیمه کرده و در مناطق محروم دسترسی به پزشک محقق شده است.

 

به گفته وزیر بهداشت، بعضی‌ها از خوشحالی مردم ناراحت می‌شوند و گاهی اوقات می‌بینیم که امکانات و ابزار هم در اختیارشان است انگار اعتبارات یک دستگاه به دستگاه دیگر منتقل شده که این طور نیست.

 

دکتر هاشمی تصریح کرد: در سال جاری از بودجه عمومی هیچ وجهی افزوده نشده و یک درصد از مالیات بر ارزش افزوده و از محل هدفمندی یارانه‌ها نیز تنها ۵۰ درصد محقق شده است. رقم اختصاص ده هزار میلیارد رشد ۷۰ درصدی درآمدهای اختصاصی که باید خودمان ایجاد کنیم درست نیست.

 

دکتر هاشمی با اشاره به اینکه وزارت بهداشت در بین وزارت خانه‌ها چهارمین بودجه را به خود اختصاص داده است، گفت: ۹ هزار میلیارد این بوجه عمومی و ۲۰ هزار میلیارد آن درآمدی است که باید خودمان ایجاد کنیم. به طوری که در بخش درآمد خودمان ۱۲۰ درصد رشد در نظر گرفته شده است در حالی که خریدار اصلی خدمات ما بیمه‌ها هستند. بودجه آن‌ها ۱۰ درصد رشد داشته است در حالی که در مورد درآمد اختصاصی ما ۱۲۰ درصد رشد دیده شده که متناسب نیست و به نوعی بودجه را متورم می‌کند.

 

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: در حال حاضر مردم هشت درصد مالیات بر ارزش افزوده پرداخت می‌کنند که اگر تمام اعتبارات وزارت بهداشت را از منابع ناپایدار بگیریم و چهار درصد از ارزش افزوده را به بخش سلامت اختصاص دهیم پایدار‌تر است.

 

وزیر بهداشت در ادامه با اشاره به اینکه کمبود متخصص در بسیاری از بیمارستان‌ها قابل توجه است، گفت: با وجود اینکه بعضی از بیمارستان‌ها تجهیز شده‌اند، اما به علت نبود نیرو به بهره‌برداری نرسیده است که امیدواریم بتوانیم مجوزهای لازم را برای جذب نیرو کسب کنیم.

 

دکتر هاشمی ادامه داد: اگر مشکلی برای بودجه ایجاد نشود امیدواریم در اورژانس بیمارستانی و پیش بیمارستانی تغییرات جدی ایجاد کنیم. همچنین انتظار داریم هزار و ۵۰۰ آمبولانس به ناوگان اضافه شود.

 

وی در پایان افزود: وقتی ما می‌گوییم که هفت هزار و ۵۰۰ نیرو کم داریم و برخی تکنسین‌ها ۵۰۰ ساعت در ماه کار می‌کنند به معنای این است که توانمند نیستیم و از تجربه جهان استفاده نکرده‌ایم. وظیفه ما سیاست‌گذاری و نظارت است و باید از تصدی‌گری دوری کنیم.

 

پایان پیام/

کد خبر 431659

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha