به گزارش سرویس اندیشه خبرگزاری شبستان گسترش هنجارهای علمی و درونیشدن آنها در بین کنشگران حوزه علم ضمن تقویت فرآیند توسعه علم، منجر به نهادینه شدن علم و پیوند میان علم و اخلاق در فضای دانشگاهی می شد. در شرایط فقدان یا کاهش تاثیر فضای علمی و حرفهای فرایند درونی سازی هنجارها و ارزشها در میان کنشگران تضعیف شده و در نتیجه تاثیر فشار هنجاری برای پایبندی و رعایت هنجارهای اخلاقی کاهش مییابد. در واقع بدون وجود روحیه و اخلاق علمی، توسعه علمی محقق نمی شود. ایجاد فضای هنجاری مناسب برای پیشبرد علم در ایران مستلزم شناسایی وضعیت عدم تبعیت از اخلاق حرفهای علم و بررسی عوامل موثر بر آن در فرایند آموزش، پژوهش، نشر، کاربرد ، مدیریت و سیاستگذاری علم است.
بر اساس این گزارش، در سالهای اخیر همزمان با رشد و گسترش کمی علم در ایران، مساله کیفیت علم تولیدی و مناسبات هنجاری حاکم بر فضای علمی در ایران بیشتر آشکار شده است. مسایل متنوعی از مناسبات میان کنشگران علمی، کنشگران با سازمان، نهادهای سیاستگذار و شیوه های مدیریت و اداره امور مراکز علمی مطرح شده و هشدارهایی نسبت به مسایل اخلاق علمی و حرفه ای در فضای آموزش عالی و علم در ایران داده شده است.
در همین راستا پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نشستی با عنوان «اخلاق حرفه ای علم در ایران» برگزار می کند.
بنا بر گزارش روابط عمومی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، این نشست با حضور صادق آیینه وند، رئیس پژوهشگاه علوم انسانی، هادی خانیکی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، داریوش فرهود، پدر علم ژنتیک ایران و محمد امین قانعی راد، رئیس انجمن جامعهشناسی ایران و عضو هئیت علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور برگزار می شود.
گفتنی است، نشست "اخلاق حرفه ای علم در ایران" ساعت 10 صبح روز شنبه، 27 دی ماه در سالن اندیشه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما