پرداخت زکات موجب تزکیه و پاکی روح است

خبرگزاری شبستان: پرداخت زکات موجب تزکیه و پاکی روح انسان مومن شده و رشد و نمو جامعه و سلامت و سعادت آن را به دنبال دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، در دین مبین اسلام و احکام و دستورات الهی و همچنین سخن پیامبران و امامان به پرداخت زکات تاکید فراوان شده است، چرا که زکات سبب تزکیه و پاکی روح و رشد و نمو جامعه می شود.

در لغت از زکات به دو معنای رشد و نموّ و پاکى یاد شده است و کلمه «زکات» به سهمی گفته می‌شود که انسان مؤمن از مال خود خارج می‌کند و به منظور دستگیری از نیازمندان به فقرا می‌دهد، به همین دلیل است که در پرداخت آن، امید رشد و افزایش مال همراه با خیرات و برکات را دارد، و موجب تزکیه و پاکى روح، جان و مال پرداخت کننده می‌شود.

امام على علیه السلام می‌فرماید: هر چیزی زکاتی دارد «زکات بدن، جهاد و روزه گرفتن است، زکات جاه و مقام، بذل و بخشش، زکات جمال و زیبایى، عفت و عصمت و پاکدامنی است و زکات علم آن است که آن‌را نشر دهى و خود را به انجام آن وادار کنى.

 

زکات در قرآن و روایات

زکات در قرآن کریم و آیات و رویات معانی گسترده ای دارد مانند زکات واجب، زکات به معنای انفاق و صدقه مستحبی، زکات به معناى پاکى.

در قرآن کریم زکات و صلاه در کنار هم آمده اند و این نشان از آن است که رابطه انسان با پروردگار خویش از طریق نماز حاصل شده و رابطه خداوند با مخلوق از راه اداى فریضه الهی زکات برقرار می‌شود.

آثار و برکات پرداخت زکات

زکات دارای آثار و برکات زیادی برای فرد و جامعه است، در روایتی امام علی علیه السلام به نقل از پیامبر اکرم صل الله علیه و آله می فرماید: «زکات، پُل اسلام است هر کس آن‌را بپردازد از پُل عبور کرده و هر کس آن‌را نپردازد در زیر آن پُل زندانى می‌شود، و زکات خشم پروردگار را فرو می‌نشاند».

ترویج فرهنگ زکات زمینه ساز تحقق عدالت اجتماعی است

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک با اشاره به اهیمت پرداخت زکات و تبیین این فریضه الهی در بین افراد جامعه گفت: ترويج فرهنگ زکات زمينه ساز تحقق عدالت اجتماعی است و پرداخت زکات سبب افزايش رشد معنوی و کاهش فقر در جامعه می شود.

آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی با اشاره به اینکه رساندن فقر در جامعه به حداقل باید در اولویت فعالیت ها باشد، بیان کرد: پرداخت زکات راهی برای دستگیری از نیازمندان و کمک به فقر است.

وی با اشاره به اینکه حمايت از اقشار محروم و نيازمند نشانه زنده و پویا بودن جامعه است، اضافه کرد: همه افراد باید در این راستا تلاش کرده و زکات مال خود را برای رفع محرومیت و خدمت رسانی به نیازمندان پرداخت کنند.

رییس شورای زکات استان مرکزی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به فعالیت های کمیته امداد امام خمینی رحمه در این زمینه بیان کرد: این نهاد حمایتی و خدمتگذار با اتخاذ چنين سياستی، توانمندسازی و انسان‌پروری را در دستور کار خود قرار داده است.

این مقام ارشد استان با اشاره به اینکه زکات در موارد مختلفی مصرف می شود، بیان کرد: زکات مالی است که باید برای رفع مشکلات و نیازمندی های جامعه پرداخت شود و علاوه بر رفع نیازهای به مواردی همچون ساخت حسينيه، خانه عالم، غسالخانه، ساخت راه ها، حمام  و اقداماتی از اين قبيل اختصاص داده شود.

 

حفظ شخصيت و کرامت انسان ها بالاتر از غذا دادن به افراد است

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی وامام جمعه اراک در بخش دیگری از سخنانش به حفظ شخصیت و کرامت انسانی نیز تاکید کرد و گفت: حفظ شخصيت و کرامت انسان ها بالاتر از غذا دادن به افراد بوده و حفظ حرمت اقشار آسيب پذير از واجبات است که باید به آن توجه فراوان شود.

امام جمعه اراک در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه اولويت ها در مصرف حقوق بيت المال بايد در نظر گرفته شود و منابع در اين جهت مديريت شود، خاطر نشان کرد: يکی از رويکردها و سياست های خوب کميته امداد توانمندسازی خانواده هاست؛ چرا که اين نهاد مصمم است انسان پروری را به جای فقيرپروی در جامعه نهادينه کند.

 

حافظ قرآن شدن مرد روستایی بی سواد به برکت پرداخت زکات

 

کربلایی کاظم کریمی ساروقی در سال 1300 هجری قمری در روستای ساروق اراک بدنیا آمد سواد خواندن و نوشتن نداشت ولی به واسطه انجام دستورات الهی و پرداخت خمس و زکات مورد عنایت پروردگار قرار گرفت و در دوران جوانی یک شبه حافظ قرآن شد.

 

او در روستا مشغول کار کشاورزی بود، در آن سال یک روحانی جهت تبلیغ و بیان احکام حلال و حرام به روستا آمده بود و در منبر و سخنرانی خود از خمس و زکات، مسائلی را گفت و توضیح داد که کسانی که گندم و جو و... آنها به حد نصاب برسد و زکات و حق فقرا را ندهند، مالشان مخلوط به حرام می‌شود و اگر با عین پول آن گندم‌های زکات نداده، خانه یا لباس تهیه کنند، با آن لباس و در آن خانه نمازشان باطل است، مسلمان واقعی باید به احکام الهی و حلال و حرام توجه کند و اهمیت دهد و زکات مالش را بدهد.

روزی کربلایی کاظم در راه بازگشت به منزل به باغ امامزاده مشهور به هفتاد و دو تن که محل دفن چند امامزاده است، می‌رسد. چند لحظه بعد دو جوان بسیار زیبا و جذاب را می‌بیند که به طرف او می‌آیند و وقتی به او می‌رسند، می‌گویند: کاظم! بیا برویم در این امامزاده فاتحه‌ای بخوانیم!

آنها از جلو و کاظم دنبال آنها به سوی امامزاده روانه می‌شوند، ابتدا به امامزاده نزدیک‌تر می‌شوند و فاتحه‌ای می‌خوانند و آنگاه به امامزاده بعدی می‌روند و داخل می‌شوند. آن دو نفر مشغول خواندن ذکرهایی می‌شوند که کاظم نمی‌فهمد، ناگهان کاظم متوجه می‌شود که در اطراف سقف امامزاده کلمات روشنی نوشته شده است و یکی از آن دو به او می‌گوید: چرا چیزی نمی‌خوانی؟ او جواب می‌دهد: من سواد ندارم، آن جوان می‌گوید: باید بخوانی، آنگاه دست به سینه کاظم می‌گذارد و فشار می‌دهد و می‌گوید: حالا بخوان. کاظم می‌گوید: چه بخوانم؟ آن آقا آیه‌ای را می‌خواند و می‌گوید: اینطور بخوان!

کاظم آیه را می‌خواند تا تمام می‌شود و خود را حافظ تمام قرآن می‌یابد.

این داستان واقعی زندگی مردی است که به واسطه انجام واجبات الهی، پرداخت خمس و زکات ودستگیری از نیازمندان مورد عنایت پروردگار قرار گرفت و یک شبه حافظ قرآن شد.

پایان پیام/

 

کد خبر 431386

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha