راهبرد ایران هنجارسازی و پرچمداری حقوق بشر است

خبرگزاری شبستان: غریب آبادی گفت: ما مدعی حقوق بشر و پیگیری آن توسط کشورهای مدعی هستیم و راهبرد جمهوری اسلامی در این زمینه هنجارسازی و پرچمداری حقوق بشر است.

به گزارش خبرنگار سیاسی قضایی خبرگزاری شبستان، کاظم غریب‌آبادی، معاون امور بین الملل ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در مراسم رونمایی از سند نقض حقوق بشر آمریکا در سال 2014 گفت: بزرگترین ظلم در حق حقوق بشر این بود که مدعیان حقوق بشر کاری کردند وقتی افکار عمومی این واژه را می‌شنود تنها انها را حامی حقوق بشر بدانند واین درست همانند کاری است که برای انرژی هسته‌ای انجام داده‌اند و کاری کرده‌اند انرژی هسته‌ای را مترادف سلاح هسته‌ای ببینند.

وی حقوق بشر را ریشه‌دار در مبانی دینی و اعتقادی ایران دانست و گفت: وجه تمایز ما در این است که حقوق بشر پدیده جدیدی برای ما نیست اما در کشورهای غربی پس از جنگ جهانی دوم و بعد از کشته شدن دهها میلیون نفر بی‌گناه این پدیده رویت شد و در کتب اندیشمندان غربی مشاهده می شود که ارزشی برای زنان قائل نبوده اند و زن را منشاء بدبختی می‌دیدند اما در مقایسه ان با اسلام می بینیم چه جایگاه ویژه برای کرامت انسانی دارد.

وی گفت: ما معتقدیم حقوقی که به انسانها داده شده حقوقی ذاتی است اما در کشورهای غربی بر مبنای قراردادها داده می‌شود.

غریب‌آبادی گفت: اگر حرکت‌هایی از طرف برخی گروههای تکفیری به نام اسلام انجام می‌شود ایراد از مسلمانی آنهاست نه از اسلام و این انحرافی است که می‌خواهند در جامعه جهانی ایجاد کنند و حقوق بشر در جامعه ما کاملاً نهادینه شده و همه نهادهای دموکراتیک بر مبنای موازین اسلامی ان را ایجاد نموده‌اند و در جمهوری اسلامی مردمسالاری دینی انجام شده است که بزرگترین و پیشرفته‌ترین دموکراسی در خاورمیانه است. اما متاسفانه اسراییل به عنوان قدرت دموکراتیک منطقه علی رغم تمام جنایتهای علیه حقوق بشرش معرفی می شود که مورد قبول کشورها نیست.

وی با اشاره به فصل سوم قانون اساسی گفت: در 24 اصل حقوق مردم به عنوان حقوق شهروندی معرفی شده است و با بررسیهایی که در قانون اساسی کشورها داشته اند به جرات می گویند که قانون ما از پیشرفته ترین قوانینی است که اجرا می‌شود و از لحاظ ساختاری نیز تقریباً جامع‌ترین کشور در دنیا هستیم و در مجلس کمیسیون اصل 90، کمیسیون حقوق بشر، ستاد حقوق بشر و دبیرخانه مرکزی حفظ حقوق شهروندی داریم در حالیکه بیشترین ساختار کشورهای غربی ایجاد نهاد ملی حقوق بشر است که در واقع یک NGO بوده و دولتی نیست اما در جمهوری اسلامی این ساختارها در سه قوه مستقر شده است.

وی ظلم دیگری که به حقوق بشر شده است محدود کردن به حقوق مدنی و سیاسی عنوان کرد و افزود: این در حالی است که حقوق بشر حقوق اقتصادی فرهنگی اقتصادی و اجتماعی را در کنار حقوق مدنی و سیاسی در بر می گیرد و ما در ایران نگاه جامعی به حقوق بشر داریم و به همه این حقوق توجه داریم و پیشرفتهایی که پس از انقلاب اسلامی می بینیم و با کشورهای غربی مقایسه می کنیم نشان می دهد که ما بسیار پیشرفته هستیم.

معاون امور بین الملل ستاد حقوق بشر قوه قضاییه درباره ازادی بیان در ایران گفت: بیش از 120 خبرگزاری و بیش از 6 هزار نشریه به صورت ثبت شده در کشور داریم و در حالی که در کشورهای غربی رسانه ها نمی توانند از خط دولت عبور کنند در ایران این ازادی بیان هست که نقدهای عادلانه شان را مطرح کنند.

وی تصریح کرد: ما در ایران به صورت سالانه یک انتخابات در کشور برگزار می کنیم و اقتدار قوه قضاییه ما بدون دخالت سایر دستگاهها برای احقاق حقوق مردم فعال است در صورتی که در کشورهای دور و بر ما هیچ انتخاباتی به این شکل برگزار نمی شود و زنان از اقلیت حقوق خود محرومند. اما هیچگاه قطعنامه‌ای دریافت نکرده اند و حتی رصد نشده اند چون با غربیها همپیمانند اما در ایران تحریمها و ترورهای مختلف و اعمال جنگ توسط غربی‌ها انجام می‌گیرد و نقض میلیونی حقوق مردم ایران انجام می‌شود.

وی درباره نقض کردن حقوق بشر در سال 2014 گفت: اولین پدیده نقض حقوق سیاهپوستان در امریکاست که جرقه‌اش با مرگ مایکل براون زده شده و در جامعه امریکا تبعیض نژادی سیستماتیک باعث شد حتی سفیدپوستان نیز به تظاهرات بپیوندند. گزارش سنا در مورد سیا در حوزه تروریزم نیز از مواردی است که نشان می دهد نقض حقوق بشر هم داخل قلمرو و هم خارج قلمرو امریکا انجام شده است. کمیته مبارزه با شکنجه گزارشی از شکنجه در زندانهای امریکا منتشر کرد که نشان می دهد مغایر با قوانین بین المللی و قانون اساسی امریکا عمل شده است. اقدامات داعش و تکفیری ها نیز از دیگر نقضهای حقوق بشر در سال 2014 بود که امریکایهایی ها و غربی ها ان را ایجاد کرده اند.

وی درباره انحرافاتی که توسط غربیها به حقوق بشر شده است گفت: نگاه ابزاری به حقوق بشر برای اهداف سیاست خارجی از این انحرافاتی است که کشورهای مستقل را از راه ان محدود می کنند.

غریب‌آبادی به بیان دوگانه امریکا از حقوق بشر اشاره کرد و گفت: کسانی که با امریکاییها متحد باشند حتی اگر دموکرات نباشد حقوق بشر مطلوبی دارند اما کشورهایی مانند ایران را ناقض حقوق بشر مطرح می کنند.

معاون امور بین الملل ستاد حقوق بشر قوه قضاییه تصریح کرد: بی‌توجهی به تفاوتهای فرهنگی از انحرافات دیگری است که در حقوق بشر ایجاد شده است و نمی توان امار 29 کشور را بر 193 کشور تحمیل کرد اما غربی ها می خواهند استانداردهای خودرا اعمال کنند.

وی نگاه امنیتی به مقوله حقوق بشر را از مشکلات دیگر دانست و گفت: متاسفانه شاهد چندین مداخله نظامی به بهانه استقرار دموکراسی و حمایت از حقوق مردم در کشورهای مختلف شاهد بوده ایم و همچنین امنیتی کردن موضوع حقوق بشر از دیگر کارهایی است که امریکایی ها انجام می دهند.

وی تاکید کرد: در زمینه حقوق بشر راهبرد جمهوری اسلامی انفعالی نیست و به سمت هنجارسازی در جامعه بین المللی حرکت می کند.


پایان پیام/

کد خبر 431084

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha