نفرات برگزيده «جايزه جهاني اربعين» در دهه فجر معرفي و تجليل مي‌شوند

خبرگزاری شبستان: معاون فرهنگي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، ضمن اعلام تمديد مهلت ارسال عكس تا اول بهمن ماه، از معرفي و اهداي جوايز نفرات برگزيده «جايزه جهاني اربعين» در دهه فجر انقلاب اسلامي، خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از اداره‌كل روابط عمومي و اطلاع‌رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، سيد محمدحسين هاشمي، معاون فرهنگي اين سازمان، با اشاره به راه‌اندازي «جايزه جهاني اربعين» توسط سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، گفت: پديده زيارت اربعين، يك پديده ديني و اعتقادي است؛ اما رفته‌رفته به يك پديده اجتماعي و جهاني تبديل مي‌شود. به طوريكه در مراسم اربعين امسال، مسلمانان شيعه و سني از حدود 80 كشور جهان از كشورهاي اسلامي و غيراسلامي در اين راهپيمايي عظيم اربعين عراق، شركت كردند.
وي با بيان اينكه حضور اهل سنت در اين راهپيمايي خيلي حايز اهميت است، اظهار كرد: اينكه اهل سنت به دليل علايق قلبي كه به اهل بيت (ع) و به ويژه امام حسين (ع) دارند، در اين همايش بزرگ ديني شركت مي‌كنند، نكته بسيار مهمي است.
هاشمي تأكيد كرد: اين جريان كه به يك جريان جهاني تبديل شده است، بدون هيچ فراخوان سياسي و بدون كمك‌هاي مالي دولت‌ها و حتي دولت عراق، تنها به صورت خودجوش و به دليل ارتباط عاطفي مردم با امام حسين (ع) و با هزينه شخصي مردم، ايجاد شده، خود موضوع مهمي است كه نبايد از قلم بيفتد.
وي افزود: عراقي‌ها، طي چند روز، تنها در شهر كربلا و بدون استفاده از كمك‌هاي مالي، ميزبان جمعيتي چند ميليوني هستند. اين يعني اينكه اگر بتوانيم از اين ظرفيت انساني بزرگ استفاده كنيم، قطعاً پاسخ دندان‌شكني به جريان‌هاي ضداسلامي، سلفي و تكفيري‌، داده خواهد شد.
هاشمي با تأكيد بر اينكه كربلا، داراي ويژگي‌هايي است كه مي‌تواند در جهان امروز به نماد مقاومت و ايستادگي برابر ظلم تبديل شود، افزود: ما رفته‌رفته به صورت غيرمستقيم نمادي را مطرح مي‌كنيم تا اسلام ناب را در سطح جهان اسلام گسترش دهيم. به همين دليل پرداختن به موضوع اربعين، براي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، داراي اهميت ويژه‌اي است و برنامه‌هايي هم براي آن طراحي كرده است.
وي ادامه داد: طراحي «جايزه جهاني اربعين» با همين هدف انجام شد و خوشبختانه با اعلام فراخوان، استقبال هم‌ميهنان و مسلمانان خارجي را هم شاهد بوديم.
 
وي افزود: دبيرخانه موقتي براي «جايزه جهاني اربعين» در معاونت فرهنگي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي تشكيل شده است كه با وسعت گرفت اين جايزه، دبيرخانه دايمي آن در اداره‌كل همكاري‌هاي فرهنگي اين معاونت، با حضور افراد كارشناس و صاحب‌نظر، تشكيل خواهد شد.
هاشمي همچنين با اعلام خبر انتخاب هيأت داوران براي بررسي آثار دريافتي اين جايزه، اعلام كرد: هيأت داوراني متشكل از 4 تن از اساتيد و كارشناسان مطرح رشته عكاسي براي داوري آثار دريافت شده شكل گرفته است كه با داوري از ميان آثار راه‌يافته به دور نهايي، برندگان بخش‌هاي مختلف (عكاسي با دوربين‌هاي عكاسي و عكاسي با تلفن‌هاي همراه) را انتخاب و معرفي خواهند كرد.
وي با تأكيد بر اينكه مهلت دريافت عكس‌ها در نخستين دوره «جايزه جهاني اربعين» تا اول بهمن سال جاري، تمديد شده است، افزود: نفرات برتر در بخش‌هاي داخلي و خارجي به سفرهاي زيارتي خواهند رفت. برگزيدگان خارجي به مدت 10 روز ميزبان كشورمان براي زيارت حرم مطهر امام رضا (ع) در مشهد و برخي ديگر از اماكن زيارتي كشورمان خواهند بود و نفرات برگزيده داخلي هم به سفر زيارتي 10 روزه به عتبات عاليات در عراق، مشرف خواهند شد.
وي همچنين، گفت: نتايج اين جايزه در ايام دهه فجر انقلاب اسلامي اعلام خواهد شد و بر اساس آن نفرات برگزيده معرفي خواهند شد.
معاون فرهنگي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، در پايان سخنان خود درباره وسعت بخشيدن به ابعاد مختلف «جايزه جهاني اربعين» در سال‌هاي آينده، گفت: اين جايزه براي نخستين بار در جهان اسلام برگزار مي‌شود و براي نوبت اول آن تنها بخش عكس درنظر گرفته شده است؛ ولي از سال‌هاي بعدي و دوره‌هاي آينده، اين جايزه شامل بخش‌هاي مختلف مانند عكس، فيلم، داستان، شعر، هنرهاي نگارگري، طراحي پوستر و ... خواهد بود.
 

پایان پیام/

کد خبر 430805

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha