به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، آیتالله ابراهیم امینی در دیدار با محمود گلزاری معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان ، مدیران و مشاوران حوزه جوانان، دست اندرکاران جشنواره ملی ازدواج و خانواده جوان و مجمع ملی خیرین ازدواج گفت: سیاست هایی که در خصوص ترغیب جوانان به ازدواج یا فرزند آوری شده تا کنون جواب نداده و نیازمند بررسی کارشناسی مشکلات هستیم.
وی افزود: باید بررسی کنیم که چرا به این وضع دچار شدهایم و چرا جوانهای ما از ازدواج فرار میکنند، حتی آن ها که شغل دارند به سمت ازدواج نمیروند و آن هایی که بچهدار میشوند چرا برای داشتن فرزند بیشتر اشتیاق از خود نشان نمیدهند.
عضو سابق مجلس خبرگان رهبری با طرح این سئوال که چرا مشکلات متعددی گریبانگیر جوانها است، تصریح کرد: مهم علتیابی بروز این اتفاقات در جامعه و به خصوص در بین جوانان است، هر چند وسایل ارتباط جمعی نظیر صدا و سیما، اینترنت و فضای مجازی در این زمینه موثرند و باید برای مقابله با مشکلات موجود در این زمینه نیز به صورت جدی کار کنیم.
آیت الله امینی با تاکید فراوان بر مساله فرهنگ سازی در زمینه ازدواج جوانان ، راه اندازی مجمع خیرین ازدواج و برگزاری جشنواره ملی ازدواج و خانواده جوان را اقدامی مناسب در جهت فرهنگ سازی و تسهیل مساله ازدواج عنوان کرد و افزود: امروز جوانان مشکلات فراوانی دارند و از آقا روحانی تشکر می کنم که مسوولیت جوانان را به فردی سپرده که از خبرگان این حوزه است و سالها در زمینه جوانان فعالیت موثر داشته است.
وی با بیان اینکه در ماده دهم قانون اساسی نسبت به مسئله ازدواج تاکید زیادی شده است اضافه کرد: به جوان دختر و پسر جامعه گفتیم برود دانشگاه و در دانشگاهها رشتههایی ایجاد کردیم که بعضی از آنها کاربرد آنچنانی در جامعه ندارند.
آیتالله امینی خاطرنشان کرد: در این میان دانشگاه آزاد هم اضافه شد اما هیچ وقت فکر نکردیم که این تحصیلکردهها کجا باید مشغول کار شوند در حالی که همه آنها نیز مدرک میگیرند.
وی افزو د: به این موضوع هم فکر نکردیم که آیا رقابت دختران و پسران بر سر مدرک گرفتن و دنبال اشتغال بودن به نفع نظام است؟ به همین خاطر است که اشتغال به مشکلی بزرگ برای جوانان تبدیل شده است.
آیت الله امینی افزود: البته فارغالتحصیلهای ما چندان هم کاردان نیستند چون بعضی از دانشگاهها خوب کار تربیت و آموزش را انجام نمیدهند و حتی ما فکر نکردیم که دختر خانمهایی که برخی رشتههای نامناسب با خانمها را میخوانند آیا شغل همان مدرک را هم نمیخواهند؟
وی یادآور شد: در برخی از نهادها وقتی می خواهند استخدام نیرو داشته باشند دختران را انتخاب میکنند چون دخترها کمتر انتظار دارند و حقوق کمتر هم میگیرند در حالی که با مشغول کار شدن هر خانم یک پسر یا مرد جوان از شغل محروم میشود و فرهنگ ما هم میگوید که نفقه دادن وظیفه مرد است نه زن.
آیتالله امینی بیان کرد: نتیجه این میشود که پسر جوان به سراغ ازدواج نمیرود، ضمن اینکه دختر خانمهای تحصیل کرده و دارای مدرک انتظار دارند که مردی که به سراغ آنها آمده یا مدرک معادل او را داشته باشد یا از مدرک بالاتری برخوردار باشد.
وی با بیان اینکه توجه نکردن به اتفاقاتی که در دانشگاه رخ میدهد در مسئله ازدواج تاثیر این چنینی میگذارد تصریح کرد: به همین دلیل سن ازدواج دختران در جامعه ما بالا رفته و این یک بلا و مشکل بزرگ است در حالی که ما هیچ وقت فکر نکردیم که آیا این شیوه تشویق جوانها برای رفتن به دانشگاه درست بوده یا نه؟ اگر الان میشود این شیوه را درست کنید و الا ادامه ندهید.
آیت الله امینی با اشاره به موموضوع طلاق و کستردگی آن در جامعه گفت: از زمان عقد تا دو سال بعد از ازدواج خطرناکترین دوران ازدواج است، زیرا تازه زوج ها دارند یکدیگر را می شناسند و احتمال دارد بعد از این شناخت بگویند ما به درد هم نمی خوریم.
امام جمعه موقت قم گفت: بنابراین از کارشناسان دانشگاهی دعوت کنید تا به تحقیق در این زمینه و رفع مشکلات بپردازند چون وضع فعلی جوانان جامعه اصلا خوب نیست. جوانان علاوه بر بحران ازدواج و فرزندفرزندی گرفتار اعتیاد و رویگردانی از مسایل اخلاقی و اعتقادی هم هستند.
عضو سابق مجلس خبرگان رهبری با انتقاد از نبود آموزش های رسمی در کشور در خصوص مساله ازدواج گفت:در دانشگاهها دختران و پسران را برای همسرداری آموزش نمیدهیم در حالی که آموزشهای عمومی در این زمینه لازم است، حتی برخی معتقدند باید این آموزش ها از سنین پایانی دوره دبیرستان آغاز شود و در دانشگاهها نیز ادامه یابد. ضمن اینکه ازدواج آسان را تنها نباید با زبان ترویج و تشویق کرد.
وی افزود: همسریابی هم دارد به بحرانی در کشور تبدیل می شود. شما در گوگل کلمه همسریابی را جستجو کنید ببینید چه سایت های می آید. باید در این زمینه ها کار جدی بشود تا جوانان کمتر دچار مشکل شوند.
در ابتدا این دیدار محمود گلزاری، معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با تشریح فعالیت های صورت گرفته در حوزه جوانان گفت: متاسفانه آمار طلاق در شهر قم از میانگین کشوری بالاتر است و از هر چهار ازدواج یکی به طلاق می انجامد.
گلزاری از تلاشهای مستمر و علمی آیت الله امینی در حوزه ازدواج تقدیر کرد و افزود: حضرتعالی سالها که با استقلال رای و نگاه کارشناسی در خصوص معضلات اظهار نظر می کنید و در خصوص ازدواج از صاحبنظرن به نام هستید و من به جوانان توصیه می کنم تالیفات شما را در حوزه ازدواج مطالعه کنند.
پایان پیام/
نظر شما