پیشرفته‌ترین ماکت صوتی طرح اتمام توسعه حرم مطهر رضوی رونمایی شد

خبرگزاری شبستان: پیشرفته‌ترین ماکت صوتی طرح اتمام توسعه حرم مطهر رضوی در جمع واقفان و متولیان وقف و مسئولان آستان قدس رضوی در مرکز نمایشگاه‌ها و همایش‌های آستان قدس رضوی رونمایی شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد به نقل از پایگاه اطلاع رسانی آستان قدس رضوی، حسین ظریف، معاون سازمان عمران و توسعه حریم حرم حضرت رضا(ع) اظهار داشت: این ماکت برای نخستین بار در کشور در ابعاد 4.5 در 4.5 متر، مساحت حدود 20 متر و ارتفاع 2.5 متر بر روی زمینه‌ای دایره‌ای شکل ساخته شده است.

 

وی با اشاره به اینکه برای تهیه نما‌ها و نقشه‌های این ماکت بیش از 10 هزار فریم عکس تهیه شده است، افزود: این ماکت به سبک واقعی ساخته شده و سعی شده تا بیشترین درصد شباهت به بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) در نوع رنگ، بافت و تطبیق نقشه رعایت شود.

 

معاون سازمان عمران و توسعه حریم حرم حضرت رضا(ع) ادامه داد: در این ماکت بیش از 30 هزار قطعه از متریال‌های مختلف شامل پلکسی، گلاس، پلی کربنات، آلومینیونیم، اکرولیک، مقوای مخصوص ماکت، چوب و مس و غیره استفاده شده است.

 

وی با بیان اینکه وزن این ماکت حدود 500 کیلو است، افزود: در ساخت این ماکت حدود 3 هزار چشمه نورانی در رنگ‌های مختلف و 4 هزار پرسوناژ اسلامی استفاده شده است.

 

ظریف اظهار داشت: این ماکت دارای سیستم کنترل تاچ اسکرین است و نورپردازی آن توسط wifi کنترل می‌شود به گونه‌ای که با لمس هر نقطه از نقشه حرم بر روی نرم‌افزار دستگاه، همان نقطه بر روی ماکت روشن و نور‌پردازی می‌شود.

 

وی با بیان اینکه نرم افزار سیستم کنترل ماکت به دو زبان انگلیسی و فارسی است تصریح کرد: این نرم‌افزار راهنمایی جامع و مفیدی برای زائران ، مجاوران و بازدید کنندگان بارگاه ملکوتی حضرت رضا(ع) است.

 

معاون سازمان عمران و توسعه حریم حرم طهر رضوی افزود: این ماکت دارای سیستم صوتی و گردان مکانیکی است که حول ضریح بارگاه منور در ماکت می‌چرخد و این امکان را به بازدید کنندگان می‌دهد که با ایستادن در یک نقطه به مدت زمان 7 دقیقه ماکت را از زوایای مختلف رویت و تسلط کامل بر آن داشته باشد.

 

وی با بیان اینکه این ماکت سرآغاز فصلی نوین در ساخت ماکت‌های اماکن مذهبی مسلمانان در جهان است گفت: سازه‌های این ماکت، از جنس آلومینیوم بوده و  تمام قطعات آن توسط (برش لیزر)  یکی از دقیق ترین لیزر‌های موجود در جهان ساخته شده است.

 

پایان پیام/

کد خبر 430319

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha