شیخ سلمان و چالش های مبارزاتی الوفاق

خبرگزاری شبستان : بازداشت شیخ سلمان هر روز ابعاد تازه تری به خود می گیرد و پیش بینی می شود جمعیت الوفاق تاکتیک یکپارچه تری را در قبال این مناقشه اتخاذ کنند. 

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از منابع خبری، موضوع بازدشت شیخ علی سلمان دبیر کل جمعیت الوفاق که از جریان های اصلی معارض حکومت مرکزی محسوب می شود واکنش  نهادهای گوناگون حقوق بشری را به دنبال داشته است.

سازمان عفو بین الملل نیز خواهان آزادی فوری شیخ سلمان از زندان شد و نسبت به ادامه روند نقض حقوق بشر در این کشور هشدار داد.

این در حالی است که دامنه اعتراضات به بازداشت این روحانی شیعه بسیار گسترده شده و ابعاد تازه ای به خود گرفته است و در طرف مقابل نیز ماموران دولتی با رویکردی خشن و قهر آمیز پاسخ این تظاهرات و تجمعات را می دهند و تاکنون چندین بار حکم بازداشت وی را تمدید کرده اند.

رویکرد جمعیت الوفاق از بدو تأسیس مبتنی بر مبارزه مدنی و اعتراض آرام برای طرح خواسته ها و انتقاد به نقض حقوق شهروندی در بحرین بوده و در واقع الگوی مبارزاتی نلسون ماندلا رادر آفریقای جنوبی  در پیش گرفته و نافرمانی مدنی را در صدر تاکتیک های اظهار مخالفت خود قرار داده است.

به سبب همین رویکرد آرام معارضان بحرینی این پرسش مطرح می شود که چرا مخالفان از حوثی های یمن الگوبرداری نکرده و مبارزه مسلحانه را در دستور کار قرار نمی دهند می توان علت این امر را در سیاست های خصمانه ای جستجو کرد که همواره پاسخ مخالفان را با گلوله و حبس های طولانی مدت داده است و در صورت ورود الوفاق به فضای مسلحانه امکان تشدید سرکوب معارضان وجود دارد و از سوی دیگر فضای سیاسی بحرین تکافوی اقدامات مسلحانه مستقیم را نمی کند و امکان مداخله مجدد نیروهای نظامی سعودی و به خشونت کشیده شدن مناطق شیعه نشین را فراهم آورده و ماهیت جنبش را تغییر و وارد مراحل برگشت ناپذیر و خارج از کنترل سران معارضین خواهد کرد.

 

پایان پیام / 

کد خبر 430006

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha