جامعه نیازمند اطلاع رسانی در حوزه غذا و دارو می باشد

خبرگزاری شبستان: رئیس سازمان غذا و داروی کشوربا بیان اینکه هنوز جامعه نیازمند اطلاع رسانی در حوزه غذا و دارو می باشد افزود: این مبحث باید به صورت جدی تر در جامعه پیگیری شود چرا که بسیاری از مسائل روشن برای کارشناسان در این زمینه برای مردم ما که رسانه‌ها و مسئولان را هم شامل می‌شود، مبهم است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از یزد، رسول دیناروند رئیس سازمان غذا و داروی کشور صبح امروز (17 دی) در یازدهمین گردهمایی مدیران غذا و دارو دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی(ره) یزد در سالن اجتماعات باقرالعلوم(ع) برگزار شد، با اشاره به مهم و پرچالش بودن سال 93 برای حوزه غذا در کشور گفت: در سال جاری مباحثی در این حوزه مطرح شد که تا مدت‌ها تیتر اول روزنامه‌ها بود و مسئولان درجه اول کشور در ارتباط با این مواد صحبت و بررسی کردند.

وی با بیان اینکه هنوز جامعه نیازمند اطلاع رسانی در حوزه غذا و دارو می باشد افزود: این مبحث باید به صورت جدی تر در جامعه پیگیری شود چرا که بسیاری از مسائل روشن برای کارشناسان در این زمینه برای مردم ما که رسانه‌ها و مسئولان را هم شامل می‌شود، مبهم است.

دیناروند در خصوص استفاده از روغن پالم در صنایع گفت:ما باید شفاف سازی‌ها را ادامه دهیم که این موضوع در هیاهوی رسانه‌ای و مسائلی که وجود دارد، گم نشود.

وی با بیان اینکه تصمیمات ما در حوزه غذا و دارو بر سلامت مردم، بخش خصوصی و اشتغال اثرگذار است اظهار داشت:به همین دلیل باید از افراط و تفریط‌ها و جنجال دوری و وظایف خود را با دقت انجام دهیم.

دیناروند خاطر نشان کرد:در ارتباط با تقلبات غذایی هم باید به همین منظور عمل کرد، ما نباید اجازه دهیم تقلباتی که در حوزه مواد غذایی وجود دارد، ریشه بلند کند و قوی شود و بعد ما بخواهیم با آن برخورد کنیم.

وی با بیان اینکه سوء استفاده همیشه مورد توجه عده ای قرار داشته است گفت: این مسئله اکنون به درآمد و شغل برای عده ای تبدیل شده است تا با کاهش کیفیت محصولات به سودآوری بیشتر برسند.

رئیس سازمان غذا و داروی کشور افزود: در برخی موارد تقلب غذایی خطری برای جان مردم ندارد و فقط مسائل اقتصادی است از جمله اینکه در بعضی غذاها به جای فرآورده‌های گوشتی، سویا استفاده کند، این به اقتصاد مردم بر می‌گردد اما بعضی موارد با جان و سلامت مردم روبرو هستیم، از جمله اینکه به جای استفاده از زعفران، از رنگی استفاده شود که برای سلامت مردم مضر است.

وی با اشاره به روند موجود در صدور مجوزهای لازم برای محصولات اظهار داشت: فعالان اقتصادی انتظار دارند ما کاغذ بازی را کم و سرعت را بالا ببریم، این انتظار کاملا درست است و همه دنیا این کار را کرده‌اند.

دیناروند عنوان کرد: ما حتما باید سرعت در رسیدگی قبل از ورود به بازار را بالا ببریم و مسئولیت را هم به گردن تولید کننده بیاندازیم چرا که به صورت قانونی هم تولید کننده باید مسئول سلامت محصول خودش باشد.

وی بر لزوم توجه به سلامت محوری در جامعه تاکید کرد و گفت: سلامت محوری به این معنی است که استان یزد بالاترین حجم ابتلا به دیابت را نداشته باشد.

وی تصریح کرد: باید در استان یزد که قطب تولید شیرینی کشور هم به حساب می‌آید، به جای استفاده از شکر، مواد شیرین کننده دیگر استفاده شود که خطر ابتلا به دیابت در این استان کاهش پیدا کند.

دیناروند با اشاره به وجود برخی از محصولات زیان آور در جامعه خاطر نشان کرد: راه مقابله با این آسیب‌ها ی ناشی از این مواد این نیست که جلوی تولید آنها را بگیریم بلکه باید مصرف آنها را تعدیل کنیم و با محدودکردن تبلیغات آنها و افزایش مالیات بر ارزش افزوده این مواد، مصرف را تعدیل کرده و سلامت را تضمین کنیم.

رئیس سازمان غذا و داروی کشور افزود: اقدام بعدی که باید انجام شود، تمرکز روی نقاط اولویت‌دار است، این یک موضوع ثابت شده است که بعضی از کارها علیرغم میزان کم آن، حجم تاثیر بسیار بالایی دارد.

پایان پیام/

کد خبر 430005

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha