وقتی مسجد عامل انتشار معارف شیعه در زمان امام صادق(ع) شد

خبرگزاری شبستان: استاد جامعه المصطفی(ص) العالمیه با اشاره به برنامه ها و راهکارهای متعدد امام صادق(ع) در نشر عقاید شیعه و فعالیت های صحابه آن حضرت، اظهار کرد: عمدتا این معارف طی برگزاری جلسات متعدد و دیدارهای صحابه با مردم و همچنین جلسات برقرار در مسجد انتشار می یافت.

حجت الاسلام «محسن زین العابدینی» در گفت وگو با خبرنگار سرویس مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، با بیان اینکه عمدتا حرکات اجتماعی امام صادق(ع) در ذیل پژوهش ها کمتر مورد متوجه قرار گرفته است، افزود: امام صادق(ع) در تکمیل حرکت پدر بزرگوارشان در سوق دادن جامعه آن زمان به سمت جامعه ولایت پذیر و منسجم اسلامی تلاش فراوانی کردند و مسجد در نیل به این هدف مهمترین پایگاه محسوب می شد.

 

وی ادامه داد: تحرکات حضرت در رابطه با قیام های متعددی که در زمان ایشان اتفاق افتاد بسیار قابل توجه است، بیش از چهل قیام معروف در آن دوران اتفاق افتاد که قیام زید بن علی از مهمترین و معروف ترین آنهاست و تا به امروز نیز پیروان زید بن علی در جوامع اسلامی هستند و با نام شیعیان زیدیه معروف اند.

 

حجت الاسلام زین العابدینی تصریح کرد: این قیام از قیام های جنجال ساز بود. یعنی شروع حرکت زید به دستور امام صادق(ع) و به عنوان کار فرهنگی است اما زید کار را پررنگ تر می کند و این رویکرد او باعث شد که سکوت مرگبار در زمان خلافت هشام بن عبدالملک از میان برود و از ادله مهم در سرنگونی او همین قیام و بیست قیام دیگر است که زیدیه مسبب آن بود.

 

وی با بیان اینکه بیشتر قیام های زمان امام صادق(ع) در راستای روشنگری صورت پذیرفت و اینگونه نبود که تاکید بر سیف و قیام با زور باشد، افزود:  انتشار تشیع و فعالیت های صحابه در نقاط مختلف و انتقال این پیام ها در سایر ممالک اسلامی از طرق مختلف از جمله از طریق حضور در مساجد از اقداماتی بود که منجر به گسترش فرهنگ شیعه در آن زمان شد.

 

وی با اشاره به اینکه حرکت اهل بیت (ع) در طول زمان حیات شان بسیار دقیق و با توجه به شرایط جامعه بوده است، تصریح کرد: ائمه(ع) همه افراد  صحابه را مد نظر داشتند و با توجه به توانایی هر کدام مسئولیت هایی را به آنان ابلاغ می کردند، بنابراین صحابه نیز تقسیم بندی داشتند و حلسقه های مخصوصی را دارا بودند.

 

این محقق ادامه داد: یک  طبقه طبقه افراد اجتماعی هستند که روایات آنچنانی هم ندارند و فقط کارشان کار کردن روی مطالب اجتماعی و مالی و اقت ادی است و عقبه اجتماعی شیعه است، اما بخش دوم کسانی هستند که بسیار  وشن و واضح در مقام دفاع از شیعه هستند مثل هشام بن حکم، طبقه سوم هم اصحابی هستند که راویانی بودند که وظایف قومی و قبلیه ای گسترده ندارند و فقط راوی بودند که اهمیت دارد این مساله مورد توجه قرار گیرد.

 

پایان پیام/

 

 

 

 

 

کد خبر 429993

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha