واقعیت گرایی رمز موفقیت شیار 143 و دا/ نقش بی بدیل کادر پزشکی در دوران جنگ مغفول مانده است

خبرگزاری شبستان: جلالی فراهانی معتقد است، فداکاری ها و تلاش ها و رشادت های زنان، پرستاران و پزشکان که در دفاع مقدس مغفول مانده است قابلیت خلق آثار هنری ماندگار دارد.

علی جلالی فراهانی از جانبازان شیمیایی کشورمان با بیان اینکه در اکثر فیلم های دفاع مقدسی نقش زنان کمرنگ نشان داده شده است، به خبرنگار شبستان گفت: در اکثر فیلم هایی که در مورد دفاع مقدس ساخته شده است، زن محور نیست و نقش اول را ندارد. اکثر جاها زن همراه و در کنار نشان داده است. به رسالت مهم زنان در دوران دفاع مقدس پرداخته نشده است.

 

جلالی فراهانی رمز استقبال از فیلم شیار 143 را واقعیت گرایی نویسنده و کارگردان دانست و افزود: در این فیلم، نگاه به زن در حوزه دفاع مقدس، نگاه واقعی بود. در شیار 143 از منظر واقعی به مادر شهید نگاه شده است، از مسئله ای سخن گفته شده که درد مشترک بسیاری از خانواده ها بوده است.

 

وی با اشاره به استقبال از کتاب های "دا " و"  من زنده ام"  عنوان کرد: دلیل اقبال به کتاب "دا " این است که آنچه بر نویسنده گذشته است، صحیح روایت شده است. در کتاب "من زنده ام" نیز همین مسئله صدق می کند.

 

این جانباز شیمیایی با تاکید بر لزوم تبیین نقش زنان در دوران دفاع مقدس در قالب های هنری اظهار داشت: زن از جهاد معاف است اما بنا بر ضرورتی که پیش آمد زنان در دوران دفاع مقدس به عرصه آمدند و علاوه بر پشت جبهه در خط مقدم هم حضور داشتند. این حضورهای متفاوت می تواند در قالب رمان و فیلم به تصویر دربیاید.

 

جلالی فراهانی تصریح کرد: وقتی کتاب "من زنده ام" را می خوانی، می بینی که نوع شکنجه ها و برخوردها با اسرای زن متفاوت از آقایان بوده است. می بینی چه سختی هایی را اسرای زن تحمل کردند و اگر شلاقی می خوردند بهتر و آسان تر از تحمل برخی سختی ها بود.

 

وی با بیان اینکه شیار 143 نقش مادران و همسران رزمندگان را به خوبی ترسیم کرده است، گفت: جا دارد در این زمینه بیشتر کار شود. وقتی امام (ره) برای جهاد فراخوان دادند، برای همه وظیفه شد. زنان هم به میدان آمدند. زنان نقش بی بدیلی در پشتیبانی دفاع مقدس داشتند و متاسفانه به این مسئله پرداخته نشده است.

 

این جانباز 70 درصد خاطرنشان کرد: فیلم سازان و کارگردانان می توانند لایه های مختلف دفاع مقدس را باز کنند. بخش اعظم این لایه را زنان تشکیل می دهند. در دوران دفاع مقدس تمام زنان در محله ها، مساجد، مدارس و منازل خود در کنار کار روزانه، دغدغه جبهه و جنگ داشتند. نوع کمک های آنها متفاوت بود از یک تخم مرغ گرفته تا آماده کردن ملحفه و پتو، بافتن شال و و لباس گرم، درست کردن نان، ترشی و آجیل برای رزمندگان تا حضور در خط مقدم جبهه این لایه های بزرگ در پشت جبهه به جبهه وصل بودند و هنرمندان می توانند در این زمینه کارهای بزرگ انجام دهند.

 

جلالی فراهانی با ابراز تاسف از مغفول ماندن رشادت ها و فداکاری های زنان در دوران دفاع مقدس اظهار داشت: یک زن در پشت جبهه چند رزمنده را پشتیبانی می کرد و جا دارد که به خدمات آنها که بسیار متنوع بود پرداخته شود.

 

این جانباز شیمیایی یادآور شد: در مورد پرستاران و پزشکان که در جبهه ها خدمت می کردند هم کم کاری شده است. یک پرستار گاه با مشقت فراوان یک مجروح را رسیدگی می کرد و به پشت جبهه می رساند. سختی ها و تلاش هایی که قشر پرستار و پزشک در جنگ متحمل شده اند، قابلیت ترسیم در قالب کتاب و رمان را داراست.

 

وی با بیان اینکه بسیاری از پرستاران و پزشکان به خاطر رسیدگی به مجروحان جنگی، خودشان شیمیایی شدند، عنوان کرد: هنرمندان می توانند به این عرصه ورود پیدا کنند و نقش بی بدیل پرستاران و پزشکان را ترسیم کنند و آثار هنری ماندگاری از خود به جا بگذارند.

 

جلالی فراهانی ظرفیت دفاع مقدس را برای خلق آثار هنری بسیار بالا دانست و افزود: در شیار 143 به مادری پرداخته شد که یک شهید داد. ما مادرانی داریم که 3 شهید و حتی 7 شهید دادند، کسانی که در سردشت بمباران شدند. جا دارد هنرمندان به زوایای مختلف دفاع مقدس بپردازند.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 429805

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha