مهران رحیمزاده راد درباره برگزاری این نمایشگاه گفت: پس از 2 سال پروژه «تجربه» به مرحله اجرا در آمد و با چیدمان فانوسها در سالن یک و 2 گالری اعتماد مخاطبان میتوانند از آرزوهایشان بگویند. این پروژه قصد دارد در قالب فانوسهایی که بر روی آنها اشعاری درباره صلح و هم زیستی نوشته شده است، مردم دیگر کشورها را به یک همفکری عمومی فرا خواند.
مهران راد با تأکید بر اینکه هیچ محدودیتی در بیان آرزوها در این پروژه وجود ندارد اظهار داشت: در پروژه «تجربه» که قرار است در ایران و تعدادی از کافههای خارج از کشور اجرا شود علاقهمندان میتوانند بدون هیچ محدودیتی از آرزوهایشان بگویند. تنها خط قرمز این پروژه توهین نکردن به ادیان و قومیتها است.
وی در ادامه گفت: در این نمایشگاه لیست کافههای مقصد فانوسها در سراسر جهان در معرض تماشای عموم قرار میگیرد. همچنین فیلمهایی از هنرمندانی که پیش از این رؤیاهای خود را در قالب فیلمهای 15 ثانیهای در اختیارمان قرار دادهاند نیز پخش می شود. جمشید مشایخی، آتیلا پسیانی، نادر مشایخی، مهدی احمدی و... از جمله هنرمندانی هستند که در این طرح ما را همراهی کردهاند. همچنین این فیلمها در صفحه اینستاگرام پروژه پخش میشود. (The Experience- Project ) آدرس اینترنتی صفحه ما در اینستاگرام است که علاقهمندان میتوانند با عضویت در این صفحه از آرزوهایشان بگویند و آرزوهای دیگران را بشنوند. این صفحه فرصتی برای همگان فراهم کرده است تا در مورد آرزوهای دیگران اظهار نظر کنند.
راد درباره هدف از برگزاری این پروژه اظهار داشت: اولین هدف این پروژه ایجاد موقعیتی است برای برانگیختن مشارکت عمومی تا افراد از فرهنگها و موقعیتهای جغرافیایی مختلف، رویاهای خود را برونریزی کنند و از جانب یکدیگر شنیده شوند، رویاهایی که شاید مشترک باشند، یا شاید دریچهای جدید در ذهن ایجاد کنند.
این هنرمند تأکید کرد: پس از گذراندن دوره یک ساله یافتههایمان توسط تیمی از جامعهشناسان، رفتارشناسان و هنرمندان مورد بررسی قرار میگیرد و حاصل کار به صورت مقاله و نمودار در اختیار عموم قرار میگیرد.
در مقدمه این نمایشگاه آمده است: «همانطور که هر کدام از ما در حضور دیگری معنی مییابد، تجربه صلح نیز در تقابل جنگ شکل میگیرد. درک ما از جهان تجربهایست وابسته به بدن، ذهن و موقعیتهای زیستی. ما همه این تجربه را داریم که هر کجا آتش افروخته شده باشد مردمان به گرد آن جمع میشوند و جذبه بدوی آتش هر رنگ و مرزی را در مینوردد و ممکن است انسان را به تجربهای واحد دعوت کند. شمعی روشن میکنیم به نیابت از آتش باستانی تا فارغ از هر رنگ و نژاد و دور از هر مرزی دعوتی باشد برای باز اندیشی در قواعد زندگی صلح آمیز، فارغ از هرگونه جهتگیری سیاسی. هستی بخشی به این موقعیت تنها در گرو مشارکت افراد و انگیزش آنها در برابر موقعیت صلحآمیز است. این فانوسها که نام «تجربه» بر خود دارند به چندین کافه در موقعیتهای جغرافیایی گوناگون فرستاده میشوند، کافههایی که رخدادهایی با محوریت همین تمایز تجربی را از سر گذراندهاند. مخاطبان دور میزهای خود می نشینند، فانوس تجربه روشن میشود، شعری بر آن نوشته شده که انسانیت را نوید میدهد و لحظهای فرا میرسد که میتوان در آن پیوندی ناگسستنی با هستی، جهان و همه انسانها احساس کرد. مانند آن لحظه که درمییابیم هزاران نفر هر شب بیخبر از یکدیگر در یک زمان به ماه نگاه میکنند.»
پروژه مشارکتی «تجربه» چهارشنبه هفته آینده 24 دیماه از ساعت 16 در گالری اعتماد خیابان باهنر (نیاوران)- سرراه یاسر، خیابان صادقی قمی- خیابان بوکان- دوراهی سمت راست- پلاک ۴ میزبان افتتاح میشود.
پایان پیام/
نظر شما