به گزارش خبرنگار شبستان، حجتالاسلام والمسلمین دکتر سیدعلی حسینی، رییس پژوهشکده مطالعات دینی فرهنگ، امروز در مراسمی با عنوان "عدالت فرهنگی از دیدگاه امام خمینی(ره) که در پژوهشگاه فرهنگ،هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، با بیان اینکه آیات و روایات زیادی در مورد عظمت عدالت وجود دارد، گفت: دسته اول روایات، حکومت را موظف به اجرای عدالت میداند. دسته دوم میگوید که اگر میخواهید احکام الهی برقرار شود باید عدالت باشد و دسته سوم روایات لازمه توسعه را عدالت می داند.
حسینی ادامه داد: دسته دیگر روایات متذکر میشود که رعایت عدالت از سوی سلطان یا حاکم فضیلتهایی را در نزد خدا دارد. دسته پنجم روایات هدف اصلی حکومت را عدالت میداند و دسته ششم تأکید میکند که تمام پیامبران الهی برای ایجاد عدالت آمدهاند. دسته دیگر میگوید که روش پیامبر الهی عدالت است. بخش هشتم روایات تأکید میکند که سیره انبیا عدالت است و دسته نهم که مختص امام مهدی (عج) است، میگوید که مهدی عدالت واقعی را در سراسر کره خاکی اجرا میکند.
وی قانونمداری، بینیازی مردم، رعایت حد وسط و اجتناب از افراط و تفریط را عدالت دانست و اظهار داشت: اعطای حقوق، وضع بایسته، توازن و تکامل اجتماعی به ترتیب تعریف عدالت از دیدگاه شهید مطهری، علامه طباطبایی و شهید محمدباقر صدر است.
رییس پژوهشکده مطالعات دینی فرهنگ با بیان اینکه اولین حق مردم حق فرهنگی است،تصریح کرد: عدالت فرهنگی یعنی همه مردم باید به حد و درجهای معین از اطلاعات و فرهنگ برسند. مهمترین امکانات و ثروتی که ما داریم همان سرمایه فرهنگی است، 124 هزار پیامبر فرستاده شد تا ما به این سرمایه فرهنگی برسیم.
وی ظلم فرهنگی را بدترین ظلمها دانست و افزود: معنای عدالت و اهمیت آن را وقتی میفهمیم که معنا و اهمیت ظلم را بفهمیم. برای پیروزی در برابر شیطان باید یک مبارزه فرهنگی فراگیر را شروع کنیم.
رییس پژوهشکده مطالعات دینی فرهنگ با بیان اینکه بزرگترین مجاهدان، مجاهدان عرصه فرهنگ هستند، ابراز داشت: قرآن کریم خطاب به پیامبر اکرم (ص) فرموده است: "با یک سلاح نابودکنند جهد کن". در این جا منظور قرآن، موشک، بمب، توپ و یا تانک نیست، منظور قرآن فرهنگ است زیرا روش قرآن،روش فرهنگی است.
وی خاطرنشان کرد: امام (ره) به تبعیت از رسول اکرم (ص) و با استفاده از آیات و روایات مبارزه فرهنگی را آغاز کردند و به نتیجه رسیدند. امام به معنای واقعی عاشق ملت بود نه عاشق پست، مقام و یا نان و نام ؛ به همین دلیل هم بود توانستند در اعماق دلها نفوذ کنند و پیام خود را به ژرفای دل مردم برسانند.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسینی از امام خمینی به عنوان مجاهد کبیر و مجاهد اکبر یاد کرد و افزود: حضرت زهرا (س) کسی بود که ذهن را پایگاه حقیقت، دل را عرصه اخلاق و معنویت و جامعه را گستره عدالت قرار دادند. امام خمینی (ره) نیز چنین بودند. ایشان با جهاد فرهنگی در جامعه در پی عدالت بودند و به نتیجه رسیدند.
وی در پایان گفت: برقراری عدالت، عرصه ای دشوار است. امیرالمؤمنین (ع) نتوانستند عدالت را کاملاً در جامعه پیاده کنند، پس در زمینه برقراری عدالت نباید از امام (ره) ایراد گرفت.
پایان پیام/
نظر شما