گوشی های تلفن همراه رهبران جهان

خبرگزاری شبستان: رهبران جهان از چه تلفن همراهی استفاده می کنند؟ این سوالی است که شاید تا کنونی کسی به آن دقت نکرده باشد اما مطالعات نشان می دهد استفاده از بلک بری کماکان در میان رهبران جهان حامیان زیادی دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، امنیت تلفن همراه برای رهبران جهانی چیزی فراتر از تنظیم رمز عبور بر روی گوشی و به معنای محافظت کامل از آن در برابر حملات هکر های آماتور و حرفه ای و مهم تر از آن حفظ اطلاعات تماس و نامه های الکترونیکی در برابر آژانس های جاسوسی دیگر کشور ها تلقی می شود. استراق سمع از تلفن رییس جمهور نشانه شکست و عدم کارایی سازمان های جاسوسی و امنیتی آن کشور است. محصولات شرکت کانادایی بلک بری با تنظیمات پیشرفته ضد جاسوسی، تا کنون گوشی منتخب سرویس های اطلاعاتی بسیاری از کشورها بوده اما در حال حاضر شرکت های اپل و سامسونگ در صدد جلب نظر سرویس های اطلاعات هستند.

آیا ممکن است بلک بری از دور رقابت خارج شود؟ موقعیت شرکت بلک بری به عنوان گوشی انتخابی مدیران برتر اکنون در هاله ای از ابهام قرار دارد و کمپانی اپل نیز سطح امنیت گوشی های آیفون را افزایش می دهد و حتی در موسسات مالی همچون گلد من ساکس و شرکت هایی چون یاهو، هالی برتون و فایزر  توانسته سهم بیشتری از بازار تلفن های هوشمند را به خود اختصاص دهد.

سال هاست رهبران با نفوذ برای چک کردن ایمیل های خود از گوشی های بلک بری استفاده می کنند. باراک اوباما هنوز هم طرفدار محصولات این شرکت بوده و تلفن بلک بری وی به طور اختصاصی توسط آژانس امنیت ملی ارتقا یافته است. اخبار اخیر حاکی از این است که آژانس ارتباطات کاخ سفید گوشی های ساخت شرکت های دیگر از سامسونگ، ال جی را آزمایش می کند . بلک بری به تازگی اعلام کرد افزایش استفاده از این تولیدات سالیانه 8میلیارد دلار به این شرکت کانادایی ضرر وارد می کند.

شرکت های اپل و سامسونگ ضریب امنیت تولیدات خود را افزایش می دهند و تنها زمان مشخص می کند که کدام تلفن به کاخ سفید راه پیدا کند، البته شاید در دوره بعدی ریاست جمهوری و جانشین آتی اوباما. اگرچه سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید اصرار داشت" دفتر اجرایی رییس جمهور در طرح آزمایشی جایگزینی بلک بری اوباما با تلفن جدید مشارکت ندارد"، اگر هیلاری کلینتون رییس جمهور بعدی باشد علاقه وی به بلک بری سبب می شود این برند مدت بیشتری در کاخ سفید ماندگار شود.

آلمان

از اکتبر گذشته و با فاش شدن جاسوسی آژانس امنیت ملی از تماس های آنگلا مرکل، تلفن همراه وی در دنیای سیاست به سرعت معروف شد. وی مرتبا حداقل از دو گوشی تلفن همراه استفاده می کند، نوکیا 6260کشویی که آژانس امنیت ملی ایالات متحده تماس های آن را کنترل می کرد و بنا برگزارش ها بیشتر برای مسائل حزبی کاربرد داشت. مرکل برای امور دولتی از بلک بری مدل Z10 مجهز به تراشه رمزگذاری شده توسط شرکت سکیو اسمارت استفاده می کند، این شرکت مستقر در دوسلدورف اصرار دارد نرم افزار های تولیدی اش کماکان ضد هک باقی مانده اند.

آمریکا

پس از آنکه باراک اوباما در انتخابات سال 2009 به ریاست جمهوری انتخاب شد، با وجود اعتراض وکلای دولت و سرویس مخفی، برای نگه داشتن بلک بری مورد علاقه ش پافشاری کرد و گفت: " من از تلفن م دست نمی کشم. آن ها سعی دارند گوشی را از من بگیرند.". از آن به بعد رییس جمهور اجازه دارد یک گوشی بلک بری با سیستم رمزگذاری پیشرفته استفاده کند.تنها تعداد انگشت شماری از مقامات ارشد کاخ سفید و اعضای خانواده آدرس ایمیل باراک اوباما را دارند. سه ماه پیش وی در جمع گروهی از جوانان گفت:" به دلایل امنیتی اجازه استفاده از آیفون ندارم."

پاکستان

پاکستان کشوری که در آن شماره تلفن های غیر معمول اقلامی لوکس و با پرسیتیژ محسوب می شوند، دیدن پاکستانی های پولدار که حد اقل دو گوشی هوشمند همراه داشته باشند عجیب نیست. نواز شریف که سه دوره نخست وزیر یکی از پر جمعیت ترین کشور هلی جهان بوده؛ از گوشی های اپل و سامسونگ استفاده می کند. البته این دو متعلق به هیات همراه و محافظین وی بوده و تنها تلفنی که او با خود به همره دارد بلک بری بلد قدیمی است. نواز شریف طرفدار سرویس پیام رسان این گوشی ها بوده و از طریق آن با خانواده و متحدان سیاسی نزدیکش که افتخار داشتن شماره ی تلفن او را دارند در ارتباط است.

روسیه

ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه ادعا می کند که تلفن همراه ندارد، بر خلاف نخست وزیر دیمیتری مدودف که عاشق محصولات شرکت اپل است و استیو جابز پیش از رونمایی آیفون 4 یکی از این گوشی ها را به او هدیه داد. سال 2006 پوتین ادعا کرد تا به حال گوشی های زیادی داشته اما برای استفاده از آنها وقت کافی نداشته و ترجیح می دهد از روش های ارتباطی دیگر استفاده کند. اما در سال 2010 وی گفت تا به حال تلفن همراه نداشته و اگر داشت مدام در حال زنگ خوردن بود.

پوتین خود زمانی به عنوان جاسوس در سازمان کا گ ب فعالیت داشته و عدم تمایل وی به استفاده از تلفن همراه را می توان ناشی از نگرانی های امنیتی دانست که از همان زمان در وجود وی ریشه دوانده است. معروف است که وی از اینترنت نیز استفاده نمی کند و به جای آن ترجیح می دهد اطلاعات مورد نیاز خود را به طور منظم از طریق سازمان های اطلاعاتی دریافت کند. یک مستند تلویزیونی در سال 2010 دفتر پوتین را نشان داد که تعدادی پوشه قرمز، احتمالا حاوی گزارشات سرویس های اطلاعاتی ، و یک گوشی تلفن قدیمی کرم رنگ بر روی میز کار وی خودنمایی می کرد.

فرانسه

رییس جمهور فرانسه، فرانسوا اولاند از آیفون 5 خود جدا نمی شود.گزارش شده او مرتبا از طریق پیام کوتاه با اطرافیان خود در ارتباط است. اما تلفن همراه مخصوص رییس جمهور تنها برای استفاده شخصی باشد نه ارتباط با دیگران.

حتی پیش از افشاگری ادوارد اسنودن در باره جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا از شهروندان فرانسه در ماه اکتبر که در پی آن وزاری کابینه ملزم به عدم استفاده از گوشی های هوشمند و تبلت های برای امور دولتی شدند، رییس جمهور یک گوشی ساخت شرکت تروم فوق حفاظت شده و قابلیت رمز گذاری در اختیار داشت. اما رییس جمهور پیشین، نیکولا سارکوزی عقیده داشت این گوشی ها دست و پا گیر ند و برقراری تماس با آن حد اقل 30 ثانیه طول می کشد که از نظر وی بیش از حد طولانی بود، به همین علت سارکوزی حاضر به استفاده از آن نبود و در عوض معتاد به استفاده از بلک بری بود و در روزهای اولیه ریاست جمهوری در مورد امنیت سایبری تلفن همراه خود احساس نگرانی نمی کرد. وی در اجلاس سران جی 8 سال 2007 طی یک تماس مشترک تلفن همراه خود را به ولادیمیر پوتین داد.

این روز ها رییس جمهور سابق با احتیاط بیشتری عمل می کند. برای جلوگیری از شنود مکالمات، برای وی یک خط تلفن با نام جعلی پل بیسموت خریداری شد. اما پل بیسموت واقعی در حال طی مراحل قانونی برای شکایت از سارکوزی و وکیل او به اتهام سرقت هویت است.

کره شمالی

پس از انتشار عکسی از کیم جونگ اون رهبر کره شمالی در یکی از جلسات امنیت ملی ماه ژانویه 2013 گمان می رود تلفن هوشمند وی ساخت شرکت تایوانی HTC  باشد.

رسانه های کره جنوبی اعلام کردند رهبر کره شمالی احتمالا از تلفن خود برای تماس با اعضای خانواده و مقامات ارشد حزب کارگر کره استفاده می کند.از جمعیت 25میلیون نفری کره شمالی حدود 2 میلیون نفر کاربر تلفن همراه هستند. به گفته مارتین ویلیامز مدیر وبلاک تکنولوژی کره شمالی ، در این کشور گوشی های ساخت چین با نام های تجاری محلی به فروش می رسند. البته مجصولات خارجی نیز محبوب اما گران هستند. در این کشور تنها مقامات و خانواده های آن ها، ثرونمندان ساکن پایتخت از تلفن همراه استفاده می کنند و اکنون میان بازرگانان و تجاری که با چین در ارتباط هستند رواج یافته است.شرکت کوریولینک ، سرمایه گذاری مشترک میان شرکت اورسکام مصر و وزارت پست و مخابرات کره شمالی، سرویس تلفن همراه در این کشور ارائه می دهد. ساکنان مناطق نزدیک به چین نیز می توانند از سرویس اپراتور های چینی استفاده کنند.

مشترکان تلفن همراه در کره شمالی تنها مجاز به برقراری تماس و پیام متنی در داخل کشور هستند و دسترسی به اینترنت از طریق تلفن ممنوع است. اثباع خارجی می توانند از این طریق با یکدیگر و خارج از کره تماس بگیرند ، اما اجازه ندارند با ساکنان محلی تماس بگیرند.

ایتالیا

نخست وزیر ایتالیا، ماتئو رنتسی، تنها یک کاربر عادی آیفون نیست، او شیفته محصولات اپل است و یک بار عکسی از خود درکنار نشان تجاری آن در ورودی دفتر مرکزی اپل منتشر کرد.هنگامی که استیو جابز موسس اپل درگذشت، رنتسی در ادای احترام به وی در صفحه فیسبوک خود او را " لئوناردو داوینچی زمان" خواند.

وی از گوشی خود به شیوه های مختلف برای ارسال پیام استفاده کرد. سال 2012 که مبارزات انتخاباتی خودرا برای رهبری حزب دموکرات چپ آغاز کرده و وعده rottamare(کنار گذاشتن) رهبری قدیمی را می داد، روی محافظ گوشی همراه خود نوشته بود:" آرام باشید و رهبران قدیمی را کنار بگذارید."

ن.ص

کد خبر 429058

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha