لزوم هم سطح سازی مقالات نشست تخصصی اساتید قاریان و حافظان

خبرگزاری شبستان: شاه میوه گفت: کتاب ها، مقالات و سلسله مباحث مطروحه در نشست های تخصصی اساتید، قاریان و حافظان قرآن است که نیاز به هم سطح سازی دارند.

غلامرضا شاه میوه، قاری و داور بین المللی قرآن کریم با اشاره به راهکارهای بهبود و ارتقای کیفی نشست های تخصصی و علمی شورای عالی قرآن به خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت: برای رشد و بهبود کیفیت این نشست ها مسئولان برگزاری نشست های تخصصی اساتید، قاریان، حافظان ممتاز قرآن کریم شایسته است قبل از اعلام عمومی موضوعات مقاله ها،  عناوین را به یک آراء عمومی برساند.

وی افزود: گاهی چند موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است اما به فراخور زمان و یا شرایط سال نیاز به اولویت بندی دارند تا ابتدا به آنها پرداخته شود و نظر جمعی کارشناسان می تواند در انتخاب موضوعات نشست، متناسب با شرایط موجود تأثیر بیشتری بر بهبود کیفیت نشست ها  داشته باشد.

داور بین المللی قرآن عنوان کرد: مسأله دیگر چاپ کتاب هایی است که حاصل از جمع آوری مقالات و سلسله مباحث مطروحه  در نشست های تخصصی اساتید، قاریان و حافظان قرآن است که نیاز به هم سطح سازی دارند؛گاهی در این کتاب ها مقالاتی چاپ می شوند که از نظر وزن علمی با دیگر مقالات یکسان نیستند.

شاه میوه تصریح کرد: به حمدالله نزدیک به 3 تا 4 دوره در نشست های تخصصی اساتید، قاریان و حافظان ممتاز شورای عالی قرآن صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران شرکت داشته  و به ارائه مقالات، سخنرانی و یا آموزش مباحث تخصصی قرآن پرداخته ام که خروجی این نشست ها را از هر نظر مفید فایده می دانم.

وی افزود: مهم ترین کارکرد نشست های تخصصی علمی، ارائه مباحث و موضوعات نظری است؛ به نظر می رسد هر مبحث علمی نیاز به مبانی نظری دارد اما نباید به این حد اکتفا کرد و برای تبدیل مبانی نظری به مبانی کاربردی و عملی نیز فکری کرد.

این استاد برجسته خاطرنشان کرد: برای عملی کردن مبانی نظری در نشست های تخصصی اساتید، قاریان و حافظان ممتاز نیازمند برنامه ریزی و اندیشیدن تمهیداتی هستیم تا این مباحث را در کتاب باقی نمانند و به فعل تبدیل شوند.

شایان ذکر است، فراخوان یازدهمین نشست تخصصی شورای عالی قرآن با موضوعات در دو محور فقه تغنی در قرائت قرآن شامل قرائت نیکو (حسن) از منظر فقیهان و عالمان قرائت،  قرائت محزون از منظر قرآن، سنت، فقیهان و عالمان قرائت، ترجیع در قرائت از منظر روایات، فقیهان و عالمان قرائت، دیدگاه فقیهان فریقین و عالمان قرائت درباره تغنی در قرائت قرآن، جایگاه فقهی روایات تغنی در قرائت قرآن، قرائت جمعی از منظر روایات و فقیهان فریقین و محور فقه احکام و قواعد تجویدی شامل  اعتبار مخارج حروف از منظر فقه و علم تجوید، احکام و قواعد تجویدی از دیدگاه فقهای شیعه و اهل سنت، لحن (خطا) در قرائت قرآن از دیدگاه فقیهان و عالمان تجوید، بررسی تطبیقی مفهوم قرائت ترتیل از منظر قرآن، سنت و علم تجوید، بررسی تطبیقی مفهوم قرائت تحقیق از منظر قرآن، سنت و علم تجوید و قرائت حدر از منظر روایات، فقه و علم تجوید اعلام شد.

گفتنی است؛ علاقمندان می‌توانند آخرین اخبار و اطلاعات این نشست را از طریق پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی قرآن به آدرس www.quranshora.ir و شماره تماس 88493813 و 88810401 021 دریافت کنند.

پایان پیام/

 

 

کد خبر 429047

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha