علی محمد عظیمی در گفتگو با خبرنگار شبستان در قزوین بیان کرد: با توجه به نظارت های دوره ای که همه ساله از دبیرخانه و کانون های مساجد کشور صورت می گیرد، در سال جاری نیز این توفیق حاصل شد که به همراه تیمی از کارشناسان از گروه آموزش، واحد فرهنگی و هنری، مدیریت و برنامه ریزی و امور مالی به استان قزوین آمدیم تا خداقوتی به همکاران محترم دبیرخانه و دوستان زحمت کش کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان قزوین داشته باشیم.
وی ادامه داد: بحث دیگری که در نظارت های دوره ای مدنظر است، این است که بر اساس تفاهم نامه ای که در ابتدای سال با دبیرخانه بسته شد، ارزیابی از فعالیت ها داشته باشیم و ببینیم که چه میزان کارها بر اساس تفاهم نامه پیش رفته و اگر موانعی وجود دارد که موجب می شود کار به نتیجه برسد، این موانع را بررسی و برطرف کنیم.
دبیر کمیته حمایت و نظارت ستاد عالی کانون های مساجد کشور اضافه کرد: همچنین اگر طرح های خوبی در استان ها وجود دارد، احصا کرده و به دیگر استان ها منتقل می کنیم که در واقع موارد مذکور اهداف اصلی کار نظارتی ستاد عالی کانون های مساجد کشور است که هر سال با تیم نظارتی متشکل از کارشناسان در همه استان ها انجام می شود.
وی با اشاره به وضعیت کانون های مساجد قزوین و بازدید های صورت گرفته عنوان کرد: از روز گذشته که وارد استان قزوین شدیم با واحدهای مختلف اداری دبیرخانه صحبت کرده و از پیشنهادهای کاری آنها باخبر شدیم و سپس از هشت کانون به صورت اتفاقی بازدید داشتیم و از فعالیت های کانون ها که بسیار خوب و منسجم بود، لذت بردیم.
عظیمی تأکید کرد: بیش از 19 هزار کانون فرهنگی و هنری در کشور وجود دارد که بیشتر این کانون ها به صورت خودجوش و مردمی در مساجد فعالیت دارند که برخی تخصصی ویژه هستند و تحت عنوان کانون های تخصصی فعالیت دارند و برای مابقی کانون ها نوعی کمک فکری و آموزشی هستند.
وی اعلام کرد: از انتظارات مجلس و مصوبه قانونی این است که تا پایان برنامه پنجم توسعه بتوانیم در 25 درصد مساجد کشور، کانون های فرهنگی و هنری را افتتاح کنیم که به این برنامه رسیدیم و سیاستگذاری نیز این بود که 60 درصد کانون ها در روستاها که امکانات کمتری دارند، برپا شود و همچنین تا پایان برنامه پنجم توسعه در کشور تعداد کانون ها باید به 20 هزار کانون برسد.
دبیر کمیته حمایت و نظارت ستاد عالی کانون های مساجد کشور تصریح کرد: سهم استان قزوین در این بین 230 کانون فرهنگی و هنری است که از این تعداد 115 کانون روستایی است و همچنین این استان دارای 17 کانون تخصصی است.
وی در خصوص کانون های دیجیتال یادآور شد: کانون های دیجیتال در همه استان ها وجود دارد و در استان قزوین نیز از این کانون بازدید کردیم که فعالیت خوبی دارد و مورد استقبال جوانان است.
عظیمی تأکید کرد: از فعالیت های برجسته ای که در استان قزوین صورت گرفته می توان به دوره های تربیت مربی، تدبر در قرآن و سیره، جشنواره مدها متان، مسابقه کتابخوانی، آموزش برای مدیران کانون ها، دوره های آموزشی و پژوهشی اشاره کرد که مورد رضایت کانون ها بوده است.
وی توضیح داد: اقدام دیگری که ما در پیگیری ها و نظارت ها به آن توجه داریم، پیشرفت کار طرح چهره به چهره است که در این بحث، در کنار مساجد محله ها، مربیان برجسته ای داریم که با دوره های آموزشی خاصی که برای آنها برگزار کردیم، این آمادگی را دارند برای نوجوانان هفته ای یکبار جلسه برگزار کرده و اینها را نسبت به شبهات و مشکلات فکری و عقیدتی راهنمایی کنند.
دبیر کمیته حمایت و نظارت و مجری کشوری طرح تربیت چهره به چهره ستاد عالی کانون های مساجد کشور با اشاره به تأسیس کانون در استان خاطر نشان کرد: مقرر بود در سال جاری 27 کانون جدید در استان تأسیس شود که تاکنون محقق نشده که امیدواریم در فرصت باقی مانده تا پایان سال، 20 کانون که از برنامه عقب مانده است، تأسیس شود.
وی در ادامه افزود: بازدید از دبیرخانه کانون های مساجد استان ها از اوسط آذر ماه آغاز شد و تاکنون از 12 استان کشور بازدید داشتیم و تا پایان سال نیز مابقی استان ها مورد بازدید قرار می گیرند.
عظیمی در خصوص فعالیت های برجسته کانون های مساجد در استان ها اظهار کرد: برجستگی هایی در برخی استان ها وجود دارد که بخشی به دلیل شرایط منطقه ای و استانی آنها است و بخشی نیز به دلیل ویژگی هایی است که مسئولان و کارکنان دبیرخانه و مسئولان کانون ها دارند و اینها در استان ها متفاوت است.
وی تأکید کرد: البته خلاقیت ها همواره برجسته است برای نمونه در برخی استان ها، واحد خواهران که یک واحد جدیدی است و این خواهران فعالیت خوبی در مساجد دارند را دسته بندی کرده و برنامه مشخصی برای آنها تدوین شده که این واحد در استان های مختلف تاکنون درخشندگی داشته است.
دبیر کمیته حمایت و نظارت و مجری کشوری طرح تربیت چهره به چهره ستاد عالی کانون های مساجد کشور در پایان در خصوص تعداد کانون های فعال در روستاها یادآور شد: بیش از 9 هزار کانون فرهنگی هنری در مساجد روستاهای کشور فعال هستند.
پایان پیام/
نظر شما