دولتی شدن اقتصاد زمینه ساز بروز مفاسد اقتصادی در کشور است

خبرگزاری شبستان: رئيس مدير آموزشي و پژوهشي اتاق ايران گفت: دولتی شدن اقتصاد و اینکه دولت به جای حضور در بحث نظارت در بحث اجرا حضور پیدا کند طبعا علاوه بر داشتن بسیاری از مفاسد اقتصادی جلوی رشد و رونق اقتصادی را گرفته است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از یزد، حسین میرمحمد صادقی رئيس مدير آموزشي و پژوهشي اتاق ايران امروز(11 دی) در جلسه هماهنگی برگزاری همایش ملی  « رونق اقتصادی و پیشگیری از آسیب های اجتماعی» که در محل سالن اجتماعات اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی استان برگزار شد گفت: اتاق بازرگانی پارلمان بخش خصوصی است.

وی افزود: امروز مشخص شده است که بدون حضور بخش خصوصی و مردم در بسیاری از موارد به نتایج مورد نظر دست پیدا نمی کنیم.

میرمحمد صادقی با اشاره به حذف بخش خصوصی در اوایل انقلاب در بسیاری از بخش ها گفت: این اقدام تاجایی ادامه داشت که امام راحل (ره) فرمودند هر جا که مردم می توانند مدیریت کنند دولت وارد نشود و اجازه فعالیت را به مردم بدهد.

وی  با بیان اینکه در حوزه اقتصاد این مسئله پر رنگ تر بوده است افزود: این ذهنیت به وجود آمده بود که دولت باید در همه مسائل اقتصادی حضور داشته باشد.

میرمحمد صادقی گفت: در آن زمان مرحوم بهشتی مالکیت بر ابزار تولید را حق مردم دانسته بود که این حرف مورد انتقاد شدید برخی از رسانه های آن زمان قرار گرفته بود.

وی اضافه کرد: دولتی شدن اقتصاد و اینکه دولت به جای حضور در بحث نظارت در بحث اجرا حضور پیدا کند طبعا علاوه بر داشتن بسیاری از مفاسد اقتصادی جلوی رشد و رونق اقتصادی را گرفته است.

رئيس مدير آموزشي و پژوهشي اتاق ايران ارتباط بین پیشگیری از آسیب های اجتماعی و رونق اقتصادی را موضوعی مهم دانست و افزود: قضات دادگستری باید با حضور در اتاق بازرگانی با مسائل اقتصادی آشنا شند و بالعکس فعالان اقتصادی هم به حقوق قضایی اشراف پیدا کنند.

وی با اشاره به مطرح بودن بحث ارتباط بین صنعت و دانشگاه در چند سال اخیر در کشور گفت: چند سالی است که این موضوع از طریق اتاق بازرگانی در حال پیگیری است و توانسته با برگزاری دوره های آموزشی و جذب دانشگاهیان تاثیرات خوبی را در حوزه صنعت داشته باشد.

میرمحمد صادقی تصریح کرد: در این همایش باید به این نتیجه برسیم که تحقق رونق اقتصادی تا چه اندازه ای می تواند در پیشگیری از آسیب های اجتماعی موثر باشد.

وی با بیان اینکه در دنیا عمدتا پیشگیری از طریق مردم پیگیری می شود گفت: اینکه بحث پیشگیری در متن جامعه ورود پیدا کند بسیار مهم و حائز اهمیت است که هم رونق اقتصادی باعث پیشگیری می شود و هم کاهش جرم زمینه ساز رونق اقتصادی است.

میرمحمد صادقی  تصریح کرد: هرچه محیط سالم تر باشد ، اختلاص کمتری اتفاق بیفتد طبیعی است که فعالان اقتصادی تمایل به کار در آن محیط را دارند.

وی افزود: امام صادق (ع) می فرماید مبلغ کمی در پیشگیری هزینه شود بسیار بهتر است از مبلغ بسیاری که در بحث درمان هزینه می شود.

رئيس مدير آموزشي و پژوهشي اتاق ايران با بیان اینکه پیام ها پیشگیرانه در آموزه های الهی از جمله قرآن زیاد است گفت: کسانی که انفاق می کنند در خفا و علن یکی از نمونه های پیشگیری در قرآن است چرا که باعث کاهش طبقات اجتماعی و فقر در جامعه می شود و به دنبال آن آسیب های ناشی از فقر کاهش پیدا می کند.

وی با اشاره به هنر کنترل خشم در قرآن گفت: این یکی از پیام های پیشگیری است چرا که بسیاری از  اتفاقات به دلیل کنترل نکردن خشم در حالت عصبانیت به وقوع می پیوندد.

میرمحمد صادقی با بیان اینکه آستانه تحمل در کشور ما بسیار پایین است افزود: متاسفانه کوچکترین در گیری های لفظی به مشکلات عظیم تبدیل می شود.

وی گفت: بنابراین بحث اقتصاد ، رونق اقتصادی ، حمایت از مردم در فعالیت های اقتصادی  در آموزه های دینی جای دارد و باید به آن توجه داشت. 

پایان پیام/

کد خبر 428407

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha