شناخت امام زمان(عج) اولین و مهمترین وظیفه منتظران  است/قرائت مستمر دعای معرفت در عصر غیبت

خبرگزاری شبستان: عضو شورای فرهنگ عمومی کاشان گفت: شناخت امام زمان (عج)اولین و مهمترین وظیفه انسان است تا جایی که اگر انسان بدو ن شناخت و آگاهی از مقام امام زمانش از دنیا برود به مرگ جاهلیت مرده است

عباسعلی فراهتی، عضو شورای فرهنگ عمومی کاشان، به مناسبت روز نهم ربیع الاول آغاز امامت حضرت مهدی قائم آل محمد(ص) صاحب العصر و الزمان(عج) به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان گفت:اولین و مهمترین وظیفه ای که انسان در مورد امام زمان (عج) خود دارد شناخت آن بزرگوار است لذا اهمیت شناخت به حدی است که پیامبر اکرم(ص)در حدیثی فرمود:«ِ مَنْ ماتَ وَ لَمْ يَعْرِفْ إمامَ زَمانِهِ ماتَ مَيْتَةً جاهِلِيَّةً» یعنی کسي که بميرد و امام زمان خويش را نشناخته باشد، در واقع به مرگ جاهليّت مرده است.

 

*قرائت مستمر « اَللّهُمَّ عَرِّفْنى نَفْسَك» دعای معرفت حجت خدا در ز مان غیبت/ شناخت امام زمان اولین و مهمترین وظیفه انسان است

 

وی با تاکید بر قرائت مستمر « اَللّهُمَّ عَرِّفْنى نَفْسَك» دعای معرفت حجت خدا در ز مان غیبت اولین و مهمترین وظیفه انسان را شناخت امام و و  معرفت با امام معصو م در عصر غیبت دانست و افزود: فراز ابتدایی این دعا "اَلّلهُمَّ عَرِّفْني نَفْسَكَ فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْني نَفْسَكَ لَمْ أَعْرِفْ نَبيَّكَ اَلّلهُمَّ عَرِّفْني رَسُولَكَ فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْني رَسُولَكَ لَمْ أَعْرِفْ حُجَّتَكَ اَلّلهُمَّ عَرِّفْني حُجَّتَكَ فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْني حُجَّتَكَ ضَلَلْتُ عَنْ ديني" شناخت خدا را در گرو  شناخت پیامبر(ص) و شناخت پیامبر را در گرو شناخت امام می داند و  بیان می دارد که اگر انسان امامش را  هم نشناسد در دین گمراه می شود.

 

به گفته وی، دعاى معروف "اَلّلهُمَّ عَرِّفْني نَفْسَكَ" يكى از دعاهاى معروفى است كه مؤمنان و منتظران ظهور در عصر غيبت آن ولىّ اعظم خدا، عجل الله تعالى فرجه الشریف بر آن مواظبت داشته و در آن از خدا معرفت خودش و معرفت پيامبرش و معرفت حجتش را مسئلت مىنمايند.

 

رییس دانشگاه پیام نور کاشان گفت:اين دعا را ثقة الاسلام "محمد بن يعقوب كلينى" قدّس سرّه كه هم زمان با حضرات نواب اربعه، رضوان الله تعالى عليهم، مىزيسته و در سال 328 يا 329 رحلت فرموده است، در جامع بزرگ و شريف كافى كه اقدم جوامع اربعه شيعه است، از حضرت ابى عبدالله امام جعفر صادق عليه السلام به دو سند در باب غيبت از كتاب حجت روايت كرده است.

 

فراهتی تصریح کرد:علاوه بر آن، شاگرد معروف كلينى ابو عبدالله محمد بن ابراهيم نعمانى كاتب كتاب كافى مشهور به ابن زينب يا ابن ابى زينب كه از قدماى محدثين بزرگ شيعه مىباشد در كتاب نفيس و معتبر "غيبت" اين حديث را به سند ديگر نيز روايت نموده است.

 

وی اظهارداشت:همچنين شيخ اجل محمد بن على بن الحسين معروف به صدوق قدّس سرّه كه در سال 381 در گذشته است و صاحب كتاب من لا يحضره الفقيه كه يكى ديگر از كتب اربعه است در كتاب ارزنده "كمال الدين و تمام النعمه" كه همواره مورد استناد و اعتماد علماء و محققين بوده و هست به سه طريق ديگر در باب "ما رُوي عن الصادق جعفر بن محمد عليهماالسّلام" اين دعاى شريف را روايت كرده است كه در اين سه كتاب معتبر مجموعاً به شش طريق روايت شده است.

 

*شناخت امام معصوم از طریق مقامات باطنی و  ظاهری

 

به گفته وی،شناخت به امام معصوم یکی از راهِ مقامات باطنی که حقایق آن برای انسان قابل درک نیست مگر از طریق آیات قرآن و روایت ائمه اطهار(ع) و  دو م از  راه شناخت مقامات ظاهری که مطالعه و  بررسی رفتار و  حالات و سیره آن معصومین است.

 

فراهتی کلام امیرالمومنین(ع) در یکی از نامه های آن حضرت به "عثمان بن حنیف" را یادآورشد و گفت: امام علی(ع) در این نامه می فرماید:« آگاه باشید هر انسانی در زندگی نیاز به امام، پیشوا و  مقتدایی دارد که از  او پیرو ی کند و  از نور علمش بهره مند شود».

 

*حفظ حرمت و عظمت امام معصوم دومین وظیفه منتظران در عصر غیبت

 

این پژوهشگر علوم اسلامی حفظ حرمت و عظمت امام معصوم را آن گو نه که شایسته و  بایسته است دومین وظیفه منتظران در عصر غیبت عنوان کرد و گفت: با ارج گذاری و  ارج نهادن به خواسته های امام عصر، رفتار و کرداری که در جامعه منجر به یاد آن حضرت شود و ارتباط  قلبی و  معنوی مستمر از جمله بسترهای حفظ حرمت و عظمت امام زمان(عج) است.

 

*"هدایت به امر" نتیجه ارتباط  قلبی و معنوی مستمر با امام زمان(عج) است

 

فراهتی با تاکید بر اینکه این بسترها به ویژه ارتباط  قلبی و  معنوی مستمر با امام زمان(عج) زمینه "هدایت به امر" که خداوند در قرآن بیان فرموده است را فراهم می کند، افزود: هر چند امکان تشرف به محضر نورانی، مطهر و مقدس امام زمان(عج) در عصر غیبت میسر نیست می تو ان با استفاده از فیوضات و برکات آن حضرت از طریق این ارتباط  قلبی و معنوی مستمر بهرمند شد.

 

*ارتباط  قلبی مداوم با امام زمان(عج) کسب فیض معنوی را افزایش می دهد

 

وی با اشاره به این آیه قر آنی در مورد این مساله که فرموده است «وَجَعَلْنَاهُمْ أَئِمَّةً يَهْدُونَ بِأَمْرِنَا ...» افزود: آمادگی پذیرش هدایت به امر و هدایت باطنی با ترک معاصی، انجام واجبات الهی و آنچه که موجبات خشنودی امام معصوم را فراهم می کند برای انسان ایجاد می شود.

 

*میزان کسب فیض از امام ز مان(عج) به اندازه ظرفیت معنوی ایجاد شده در انسان است

 

به گفته وی، همان گونه زمین های مختلف به نسبت استحکام و سختی، سستی و نرمی خود از بارانی که یکسان بر همه نقاط  زمین می بارد بهره مند می شوند انسان ها نیز از برکت و  فیوضات وجود امام زمان(عج) می تو انند به اندازه معرفت و کمالات و ظرفیت روحی و  معنوی خود از آن حضرت استفاده کنند هر چقدر که ارتباط  و توسل آنها بیشتر باشد و  ظرفیت پذیرش معنوی روحی خو د را افزایش داده باشند به همان اندازه از باران عنایت حضرت بهره مند خواهند شد.

 

*واسطه فیض و ارتباط  دیگران با امام زمان(عج) باشیم

 

عضو هیات علمی گروه معارف دانشگاه کاشان، واسطه فیض بودن و ارتباط  دیگران با امام زمان(عج) را نیز یکی دیگر از وظایف منتظران در عصر غیبت تاکید کرد و  گفت: با رفتار و  کردار مهدوی خود دیگران را مجذوب ارتباط با امام عصر کنیم.

 

فراهتی اظهارداشت: در عصر فعلی که فضا مسموم از ابزار ارتباط جمعی فاسد و  مفسد برانگیز چون ماهواره و  اینترنت است و دشمن با تمام توان برنامه ریزی همه جانبه خود را از طریق این ابزار برای اغفال و فساد ملت ایران به ویژه جوانان جز م کرده است تخلق به اخلاق نبوی، علوی و  مهدو ی بهترین راهکار مقابله با این تهدیدها است.

 

وی تصریح کرد:ترویج فرهنگ مهدویت و انتظار بهترین راهکار مبارزه با تو طئه ها و خنثی سازی آن در عصر و زمانی است که دشمنان با تهاجم فرهنگی و  جنگ نرم اعتقادات، فرهنگ، مذهب، معارف ارزشی و  شعائر اسلامی را نشانه گرفته و هدف خود قرار داده اند.

 

به گفته وی، استحکام و افزایش پیوند جوانان با امامت و  ولایت خاصه حضرت ولی عصر(عج) آنها را در مقابل این خطرات مصون می دارد و  از غفلت و  آلو ده شدن آنها به این فضاهای مخرب جلو گیری می کند.

 

*ضرورت دعا برای سلامتی و فرج امام زمان(عج) رسالت منتظران در زمان غیبت

 

این عضو هیات علمی دانشکده علوم انسانی دانشگاه کاشان، ضرورت دعا برای سلامتی و فرج امام زمان(عج) را خاطر نشان کرد و گفت:هر چند امام به دعای ما نیاز ندارد اما این دعا و   ارتباط قلبی عامل گشایش امور و برکت در زندگی انسان می شود.

 

فراهتی در خصوص ضرورت دعا برای امام زمان(عج) افزود:آن حضرت در توقیع مبارکشان فرموده اند:«ما شما را فراموش نمی کنیم و  از یاد نمی بریم که اگر  دعای ما و  یاد ما برای شما نبود هر  آینه مشکلات شما را ریشه کن می کرد».

 

وی تصریح کرد:اگر به یاد امام زمان(عج) نباشیم و آن حضرت به ما تو جه نمی داشتند هر لحظه با خطر رو برو بودیم همان طور که در زمان فتنه عنایت ویژه آن حضرت این مملکت و  ملت را از شر و  خطر بیگانگان حفظ کرد و  نجات داد.

 

*امام زمان(عج) در عصر غیبت مانند خورشید پشت ابر است/کل موجودات جهان به برکت وجود امام عصر(عج) روزی داده می شوند

 

به گفته وی، امام زمان(عج) در زمان غیبت مانند خورشید پشت ابر است که همه موجودات از نور و گرمایش بهره مند می شوند و تمام موجودات هستی به و اسطه برکت آن حضرت روزی داده می شوند.

 

*امامت امام زمان(عج) در پنج سالگی به عنوان حجت و  آیت الهی در زمین

 

این مصنف، مولف، محقق و مترجم بیش از 30 کتاب در موضوعات مختلف علمی امامت امام زمان(عج) در پنج سالگی به عنوان حجت و  آیت الهی در زمین با تمام علم و کمالات و  معارف را خاطرنشان کرد و گفت: این مساله امامت در مورد حضرت یحیی(ع) در کودکی و حضرت عیسی(ع) در گهو اره نیز که در قرآن آمده وجود داشته است.

 

*معرفی کتاب های قابل مطالعه در خصوص مهدویت و  انتظار

 

فراهتی در پایان با اشاره به کتاب های فراون تالیف شده در مبحث مهدویت و انتظار  افزود: کتاب گران سنگ "کفایة الطالب"  نوشته محمد بن یوسف بن محمد گنجی شافعی (متوفی به سال 680 ه.ق) به زبان عربی در 25 باب و کتاب "منتخب الاثر" از آیت الله العظمی صافی گلپایگانی مشتمل بر 10 هزار روایت نورانی در مورد امام زمان(عج) دو کتاب ارزشمند در این حوزه است.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 428381

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha