خبرگزاری شبستان: نهم ربیع الاول سالروز امامت امام دوازدهم شیعیان امام زمان مهدی موعود(ع) است. رویدادی که در سال 260 هجری قمری رخ داد و از جهت تاریخی شباهت فراوانی با بعثت پیامبر اسلام و واقعه غدیر خم دارد به گونه ای که می توان آن را در دوازدهمین و آخرین غدیر امامت و ولایت دانست.
تکریم و پاسداشت این روز باعث ایجاد فضای امید و نشاط و آینده نگری مقدس خواهد شد و بلکه ظرفیت ها و استعدادهای این روز برای ایجاد امید و نشاط بیشتر از جشن نیمه شعبان است بدان جهت که نیمه شعبان سال روز ولادت امام عصر(ع) و نهم ربیع الاول سال روز امامت و ولایت ایشان.
عید نهم ربیع الاول و شکر نعمت آن
عید نهم ربیع الاول اولین شادی مقدس و دینی پس از طولانی ترین حزن و اندوه سالیانه شیعه است و این عید بین دو ماه محرم و صفر تا هشتم ربیع الاول (شهادت امام حسن عسکری) و عید میلاد پیامبر (در نیمه ماه ربیع الاول) قرار گرفته است و می توان آن را انقلاب روحانی عرفانی رفتاری و فرهنگی شیعیان از عزا و حزن به فرح و سرور دانست.
این تحول و انقلاب نه در یک حالت رها شده و اتفاقی که با یک عید و جشن بسیار برجسته و امیدافزا و حرکت آفرین و آینده نگر و همراه با پیوندی مقدس با امام حی و حاضر صورت می گیرد.
عید نهم ربیع الاول عید آغاز امامت امام موعود و زیباترین طراحی و مهندسی فرهنگی برای مذهب و مکتب تشیع است چرا که شیعه پس از دو ماه و اندی حزن مقدس با جشن و سرور آغاز امامت حی و حاضر منقلب می شود یعنی "یفرحون لفرحتنا" پس از دو ماه "یحزنون لحزننا"
این نشاط و شادی مقدس نه در قالب احیای یک امر تاریخی که در پیوند با آغازی است که اگر چه روی داد اولیه اش در سال 260 هجری رقم خورد ولی با خود بیعتی همیشگی و زنده و معنا آفرین به همراه دارد تا پس از آن همه حزن تاریخی این شادی، شادی واقعی با نگاه به حال و آینده باشد.
از این منظر اولین گام در مواجهه مومن با شادی و سرور این عید شکر و سپاسگذاری است؛ سپاسگذاری از مکتبی که حزن هایش تاریخی ولی آینده اش روشن و امید آفرین است. این پیوستگی مدیریت زمان بین گذشته، آینده و حال ناشی از اعتقاد به اصل زنده امامت و ولایت است؛ نعمتی بزرگ که باعث پویایی مکتب حق می شود.
نعمت امامت تنها نعمت بزرگ خدا نیست بلکه زیستن در دولت رهبران حق نیز از نعمت های الهی است از آنجه که در طول تاریخ پیامبران و امامن آرزوی دیدار امام مهدی و زیستن در دولت ایشان را داشته اند اینک که نعمت عظیم ولایت مهدوی و زیستن در زیر پرچم امام موعود قسمت ما شده شکر آن هم لازم است.
در یک مقایسه تاریخی برجسته ترین یاران جبهه حق در طول تاریخ در زمره یارانی هستند که حتی از جهت فهم و عقل و قوت ایمان جلوتر از مومنان پیشین هستند.
بدین جهت شکر نعمت ولایت امام غایب آن هم در یکی از مراحل سخت آخرالزمانی از مهمترین وظیفه های هر مومن است شکری که حداقل می تواند با ذکرها و عبادت های دینی یا ادعیه و زیارات خاص مهدوی تجلی یابد.
منبع: کتاب "نهم ربیع الاول (چرایی، چیستی، چگونگی) عهدی دوباره با امام زمان" نوشته حجت الاسلام محمدرضایی
پایان پیام/
نظر شما