به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام سیدمحمدباقر علوی تهرانی، خطیب دانشمند و کارشناس دینی رسانه ملی در حسینیه بیت العباس خیابان فخرآباد تهران گفت: یکی از پیروان امام صادق (ع) به نام ابوسحاب کبانی به حضرت عرض کرد یابن رسول الله به دلیل انتساب مان به شما مذمت می شویم. حضرت فرمود به شما چه می گویند ابوسحاب گفت به ما می گویند رافضی های خبیث و شیعیان ملعون. حضرت پرسید آیا به خاطر انتساب تان به ما این مطالب را می گویند ابوسحاب گفت بله امام صادق (ع) فرمودند مگر به ما منتسب هستید که می گویید به خاطر انتساب تان به ما شما را مذمت می کنند، به خدا تعداد اندکی از شما تابع جعفر هستید، باید کسانی خود را به ما منتسب بدانند که در عالی ترین مراتب تقوا باشند.
وی ادامه داد: امروز همین مطلب را امام زمان (عج) به ما می گوید و ما به امام می گوییم ما که اهل نماز خواندن هستیم و امام می فرمایند طرفداران ثقیفه بنی ساعده نیز نماز می خواندند و روزه می گرفتند، می گوییم آقا برای شما گریه می کنیم و لباس مشکی می پوشیم و حضرت می فرمایند شمر و یزید هم بعد از ماجرای کربلا گریه کردند (تنها کسی از قاتلان امام حسین (ع) که بر ایشان گریه نکرد، ابن زیاد بود).
خطیب این مجلس خاطرنشان کرد: هر کسی که اولا منتظر باشد و ثانیا اهل تقوا و ورع باشد از بهترین اصحاب امام زمان است که در آن زمان خوشنود نیز خواهد بود.
وی ادامه داد: شخصی می گوید همراه جمعی از ایران خدمت امام رضا (ع) رفتیم و درب خانه حضرت را زدیم حضرت پرسیدند چه کسانی هستید گفتیم شیعیان شما هستیم حضرت فرمودند نمی شناسم دوباره در زدیم و حضرت پرسید چه کسانی هستید گفتیم شیعیان شما هستیم حضرت فرمودند نمی شناسم و این ماجرا 60 بار اتفاق افتاد تا اینکه سرانجام گفتیم از محبین شما هستیم در این حضرت در را باز کردند و احترام بسیاری نمودند. از امام پرسیدیم چرا در را اینقدر دیر باز کردید امام رضا (ع) فرمودند چون ادعای شما همراه با دروغ بود در حالی که اثری از شیعه ندارید ولی وقتی گفتید محب هستید این محبت را در اعماق وجودتان دیدم.
حجت الاسلام علوی تهرانی با تاکید بر اینکه ما ورشکسته های واقعی هستیم ولی تن مان داغ است و نمی فهمیم، خاطرنشان کرد: چگونه می توانیم خود را منتسب به امام زمان (عج) بدانیم آیا با روزه، نماز و حتی جهاد می شود خیر.
این استاد حوزه با بیان اینکه حتی با جهاد که عملی بسیار مهم و باارزش در دین اسلام است نمی توان خود را منتسب به اهل بیت (ع) دانست، اظهار داشت: در یکی از جنگ ها فردی از لشکر امیرالمومنین (ع) به دوستانش گفت از حالا به شما بگویم وقتی در جنگ پیروز شدیم آن الاغ قشنگ لشکر مقابل برای من است، از قضا این فرد کشته شد و دوستانش نیت او را برملا کردند و بدین صورت آن فرد شد شهید الهمار.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت تقوا در زندگی انسان ها گفت: اولین فایده تقوا که برای شما بیان می کنم در سوره اعراب آیه 96 آمده است اگر مردمی که در اجتماعات مختلف زندگی می کنند ایمان بیاورند و تقوا پیشه کنند ما تمام برکات آسمان و زمین را برایشان می گشاییم.
این کارشناس دینی رسانه ملی افزود: یکی از تصویرهایی که از زمان ظهور امام عصر در روایات وجود دارد این است که کشاورز زکات و انفاق محصولش را می دهد، در بازار محصولش را به فروش می رساند ولی باز هم محصول اضافه می آورد و به مردم می گوید این محصول نه زکاتی در آن مانده و نه خمسی و نه حتی پولش را می خواهم به خاطر خدا ببرید ولی کسی به محصول وی دست نمی زند زیرا به خاطر تقوا همه دارای نعمت های فراوان هستند.
وی افزود: فایده دیگر تقوا انا اکرمکم عندالله اتقیاکم است.
حجت الاسلام علوی تهرانی با تصریح این آیه گفت: عزیزشدن نزد خدا از راه تقواست و برای اهل تقوا بن بستی وجود ندارد.
وی فایده دیگر تقوا را مبتلا نشدن به چه کنم چه کنم خواند و تأکید کرد: در آیه چهارم سوره طلاق می خوانیم هر کس تقوا پیشه کند خدا در کار او گشایش ایجاد می کند.
کارشناس دینی رسانه ملی با بیان اینکه در دعای تحویل سال از خدا تغییر و تحویل وجود و قلب مان را طلب می کنیم، خاطرنشان کرد: البته 20 سال است که این درخواست را می کنیم اما اگر 200 سال هم بگذرد این تغییر و تحویل صورت نمی گیرد زیرا از تقوا به دور هستیم.
این نویسنده و پژوهشگر فعال حوزه دین و فرهنگ گفت: امام صادق (ع) فرمودند خدا برای کسی که تقوا دارد ضمانت کرده حالش را از مکروه و بدحالی به بهترین حال تغییر دهد.
حجت الاسلام علوی تهرانی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه گناه سه مرتبه (عمل، اثر و شرمندگی) دارد، تصریح کرد: ما خیلی که همت کنیم به غیر از شب های احیا شب های جمعه نیز توبه کنیم که همه اینها برای مرتبه اول توبه یعنی عمل می باشد ولی برای مراتب اثر و شرمندگی توبه کاری نمی کنیم.
وی ادامه داد: مثلا کسی که مشروب بخورد تا 40 روز نمازش قبول نیست یعنی این عمل وی تا 40 روز اثر دارد.
این استاد حوزه افزود: در آیه پنجم سوره طلاق می خوانیم هر کس تقوا پیشه کند خدا اثر گناهش را از بین می برد.
وی گفت: گروهی از ما برای اثر گناهمان نیز تلاش می کنیم اما برای رفع شرمندگی گناه اصلا فکر هم نمی کنیم.
خطیب این مجلس ادامه داد: فردی به امام صادق (ع) گفت وقتی گناه می کنیم خدا می بخشد، حضرت فرمودند می بخشد، آن فرد پرسید واقعا می بخشد حضرت فرمودند بله واقعا واقعا می بخشد اما گیرم خدا می بخشد با شرمندگی گناه چه کنیم؟
وی با قرائت آیه 27 سوره مائده "این است و این جز این نیست که خدا فقط عمل اهل تقوا را می پذیرد"، اظهار داشت: اگر در طول یک سال نتوانیم حتی یک عمل با تقوا انجام دهیم به درد مردن می خوریم لذا امام صادق (ع) به مفضل فرمودند عمل کم باتقوا نزد خدا از عمل زیاد بدون تقوا ارزشش بیشتر است، مفضل پرسید این کلام شما به چه معناست و حضرت فرمودند (نقل به مضمون)؛ فردی سالی 10 بار عمره و 6 بار کربلا می رود و اهل خیرات بسیاری است با این وجود کار حرام نیز انجام می دهد.
وی افزود: در مقابل چنین فردی کسی که تنها نماز واجبش را می خواند و روزه واجبش را می گیرد امام به حرام آلوده نمی شود نزد خدا محبوب تر است.
سخنران این مجلس با بیان اینکه هر چقدر عمل مستحبت زیاد باشد ولی به حرام آلوده باشی، فایده ندارد.
حجت الاسلام علوی تهرانی با اشاره به اینکه امیرالمومنین علی (ع) عبارتی بسیار زیبا درباره تقوا دارند، خاطرنشان کرد: حضرت فرمودند زندگی ات هرچند سال که باشد اگر نزد مردم آشکار شود و پوششی در آن نباشد و بین همه مردم گردانده شود ولی تو از اعمالت شرمنده نباشی به این تقوا می گویند.
وی در پایان با تاکید بر اینکه اعمال ما شکل ویترین دارد و مردم به خاطر اعمال ماست که به اهل بیت (ع) نگاه می کنند، خاطرنشان کرد: زندگی ما نباید موجب شرمندگی پیامبر و اهل بیت (ع) شود.
پایان پیام/
نظر شما