مشاغل کوچک را گسترش می دهیم/ اشتغال مهم ترین دغدغه دولت یازدهم

خبرگزاری شبستان: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه مسئله اشتغال و رونق کشور موضوع اصلی و مهمترین دغدغه دولت است، گفت: امضای این تفاهم نامه فرصتی است که می توانیم مشاغل کوچک در کشور را گسترش دهیم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مراسم امضای تفاهم نامه بین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و اتاق اصناف ایران که در محل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، با بیان اینکه امضای این تفاهم نامه فرصتی است که می توانیم مشاغل کوچک در کشور را گسترش دهیم، گفت: مسئله اشتغال و رونق کشور موضوع اصلی و مهمترین دغدغه دولت است.

 

وی با بیان اینکه وقتی دولت را تحویل گرفتیم با یک اقتصاد ضعیف و ناتوان مواجه بودیم و تحریم ها نیز به عنوان مانع جدی بر روی وضعیت اقتصادی تأثیر منفی گذاشته بود، اظهار داشت: بررسی ها نشان می دهد با کسری 56 درصدی رشد فعالیت مان را آغاز کردیم و در همان ابتدا تلاش کردیم تا آمار اشتغال را به واقعیت تبدیل کنیم.

 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: با این تحول جمعیتی که در حال ایجاد است ناگزیر باید 800 هزار تا یک میلیون شغل ایجاد کنیم که این اقدام به همکاری و تعامل همه ارگان ها و نهادهای ذیربط نیاز دارد.

 

ربیعی با بیان اینکه بیش از 90 درصد اشتغال مربوط به بنگاه های زودبازده است، تصریح کرد: علی رغم پتانسیل های موجود در بنگاه های اقتصادی کوچک در زمان وقوع بحران های اقتصادی اولین مراکزی که با آسیب جدی مواجه می شوند همین بنگاه های کوچک اقتصادی هستند.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر 240 هزار نفر از بیمه بیکاری استفاده می کنند، خاطرنشان کرد: سالانه 2 هزار میلیارد تومان هزینه برای بیمه بیکاری پرداخت می کنیم که تلاش می کنیم طی برنامه ای این مبلغ را در میان بنگاه های اقتصادی کوچک و اصناف توزیع کنیم تا زمینه اشتغال افرادی که از بیمه بیکاری استفاده می کنند را فراهم کنیم.

 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه امسال 2.5 درصد رشد اشتغال داشته ایم، اذعان داشت: با برنامه ریزی هایی که انجام داده ایم تلاش می کنیم تا شرایط اشتغال را به وضعیت پایدار برسانیم تا در سال های آینده بتوانیم میزان اشتغال در کشور را افزایش دهیم.

 

ربیعی ادامه داد: برای توسعه اشتغال از اتاق اصناف کمک گرفته ایم، استراتژی اشتغال بزرگ از طریق بنگاه های کوچک را پیاده سازی کنیم و باید به سمت اجرایی شدن این رویکرد حرکت کنیم تا بتوانیم از پتانسیل موجود در بخش اصناف در ایجاد اشتغال کمک بگیریم.

 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه ایجاد 100 هزار شغل را پیش بینی کرده ایم، تصریح کرد: مطالعات نشان می دهد درست است که دولت باید در بسیاری از امور مداخله کند، نمی خواهیم در حوزه اشتغال دولت محوری را پیش بگیریم چرا که نتوانسته ایم در خصوصی سازی موفق عمل کنیم.

 

ربیعی با بیان اینکه به جای خصوصی سازی در واقع تجاری سازی کرده ایم، اذعان داشت: نباید در واگذاری بخش های دولتی و خصوصی سازی به عنوان منبع درآمدی برای دولت توجه داشته باشیم بلکه در قالب یک برنامه باید بخش های دولتی را به بخش های خصوصی واگذار کنیم و دولت به عنوان ناظر بر فعالیت های آنها نظارت دقیق داشته باشد.

 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تأکید بر عدم تکرار اشتباهات مدیریتی خاطرنشان کرد: در حول کارآفرینی باید برنامه توسعه اشتغال داشته باشیم و با جریان کارآفرینی به اشتغالزایی برسیم که در این راستا باید تفاهم نامه هایی با بخش های اجرایی و کارآفرین به امضا برسانیم.

 

وی خاطرنشان کرد: با برنامه هایی که پیش بینی کرده ایم آثار اشتغال را در جامعه خواهیم دید اما نباید انتظار داشته باشیم بازخورد ایجاد اشتغال با سرعت زیادی و به صورت ملموس در جامعه گسترش پیدا کند.

 

ربیعی با بیان اینکه سازمان فنی و حرفه ای در کنار اتاق اصناف بر مهارت آموزی و افزایش توانمندی نیروی کار کمک خواهد کرد، یادآور شد: ثبات مهارتی در توسعه اشتغال ضروری است و باید آن را میان جوانان گسترش دهیم.

 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه در حال حاضر در حوزه کفش و لباس می توانیم 500 هزار شغل ایجاد کنیم، خاطرنشان کرد: باید نگرش افراد جامعه را نسبت به شغل تغییر دهیم و در حوزه اشتغال استانداردسازی کنیم.

 

وی با اعلام آمادگی برای افزایش حضور این وزارتخانه در حوزه صنوف، افزود: در زمینه برندسازی می خواهیم با این بخش همکاری کنیم زیرا برند پدیده فرهنگی عمیقی است که هم اکنون جامعه به آن توجه زیادی دارد.

ربیعی ادامه داد: در قالب این تفاهم نامه قصد داریم همکاری خود در بخش توسعه فرهنگ کارآفرینی را با اتاق اصناف گسترش دهیم. این در حالی است که برخی از کارها در واحد صنفی شغل محسوب نمی شوند و این تفام نامه سبب می شود بسیاری از مشاغل شناسنامه دار شوند.

وی افزود: در صورتی که موضوع بیمه را برای شاغلان در اصناف پیش بینی کنیم، این مشاغل رسمیت می یابند و هم اکنون مطالعه ای درخصوص سبد بیمه ای با پول کمتر در حال انجام است.

به گفته وزیر کار، هم اکنون دو هزار میلیارد تومان در زمینه بیمه بیکاری هزینه می کنیم که می خواهیم 240 هزار نفری که از این بیمه استفاده می کنند را به صنوف معرفی کنیم.

وی ادامه داد: بخشی از هزینه بیمه را می توانیم به کارفرما بدهیم تا انگیره ایجاد شود این افراد جذب شوند. آمارها نشان می دهد که 50 درصد افراد که در این واحدها جذب می شوند، باقی می مانند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اذعان داشت: با توجه به اینکه صنوف از زیرساخت های اولیه برخوردار هستند بنابراین هزینه ایجاد شغل در این بخش بسیار پایین خواهد بود و با اجرای این طرح می توانیم برای افراد زیادی اشتغال ایجاد کنیم و هزینه کمتری بر روی دوش دولت متحمل خواهد شد.

 

پایان پیام/ 

کد خبر 427824

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha