به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل ازمنابع خبری، موضوع ارتباط کشورهای آسیاسی با تل آویو همواره چالش برانگیز بوده و جذابیت زیادی برای اسرائیل دارد بویژه اینکه کشورهای واقع در شبه قاره اثر بخشی زیادی در معادلات منطقه ای و بین المللی دارند.
هند یکی از حکومت هایی است که انتظار می رود با ظهور راستگرایان در آن از آنجا که با مسلمانان میانه خوبی ندارند در یک تجدید نظر راهبردی در اصول سیاست خارجی به جای حمایت از مقاومت فلسطین، به دنبال گسترش روابط و نزدیکی با تل آویو باشند زیرا اسرائیل را به لحاظ فناوری و تجهیزات صنعتی پیشرفته یافته و می خواهند حداکثر استفاده را از موقعیت اقتصادی این رژیم ببرند.
در طرف دیگر با توجه به جوان بودن جمعیت هند و انبوه تقاضاها برای مصرف، کالاهای اسرائیلی پاسخی مناسب به عطش بازار هند خواهد داد و ضمناً این روند منجر به عقب نشینی ضمنی دهلی نو از مواضع ضد صهیونیستی شده و منافع دو جانبه را به شکل مورد نظر اسرائیلی ها گره می زند.
در عین حال انتقادات شدیدی که هم اینک متوجه دولت نتانیاهو و عملکرد وی طی سالیان اخیر در داخل اسرائیل است او را بیش از پیش به ایجاد عرصه ای تازه در روابط با هند به منظور اثبات توانایی به رقبای سیاسی و انتخاباتی در زمینه سیاست خارحی ترغیب می کند.
از سوی دیگر گرایشات نوین دولتمردان هندی این امکان را به تل آویو می دهد که از آن در آینده ای نه چندان دور به عنوان برگ برنده در موضع گیری قدرت های قاره آسیا علیه فلسطینی ها و مقاومت اسلامی بهره برداری کند و این به مثابه زنگ خطری جدی برای کشورهای منطقه نیز محسوب می شود که مداخله رژیم صهیونیستی در مسائل آنان، تبعات جبران ناپذیری را برایشان به بار خواهد آورد.
نظر شما