به گزارش خبرنگار فرهنگی شبستان، دکتر نجفقلی حبیبی، دبیر علمی چهاردهمین آیین بزرگداشت حامیان نسخ خطی در سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: چهره سرشناس این برنامه علامه عزیزالله عطاردی شخصیت برجسته در نسخه های خطی استف تصور بنده این است که دو مبنا برای کرامت انسانی داریم، کرامت دو نوع است یکی ذاتی و یکی اکتسابی، کرامت ذاتی مربوط به انسان است و از این منظر باید به همه انسان ها فارغ از دین، نژاد و آیین آنها احترام گذاشت اما کرامت اکتسابی این است که یکی مؤمن، یکی دانشی کرده است که در چنین جلسه هایی از کرامت انسان ها باید تقدیر شود، کسانی که چنین دانشی را در خدمت بشر قرار داده اند، شایسته تقدیر هستند.
دبیر علمی چهاردهمین آیین بزرگداشت حامیان نسخ خطی همچنین گفت: همه ما می دانیم وحدت ملی یکی از ضروریات کشور بخصوص در مقطع کنونی است شکل گیری وحدت نیازمند ساختاری به نام هویت است. تجلیل از فعالیت های فرهنگی، هویت فرهنگی از دانشمندان و بزرگان شکل می گیرد و همین شوق زیادی را در دل ها برمی انگیزد.
نجفقلی حبیبی خاطرنشان کرد: باید دولت جمهوری اسلامی به همه فرهیختگان این مملکت ارج نهد و دانشمندان این کشور که با سختی و مشقت زیادی کتابی نوشته اند را تجلیل کرد.
وی یادآور شد: در آیین بزرگداشت حامیان نسخ خطی دو کار صورت می گیرد یکی تجلیل از دانشمندان در گذشته ایران و یکی کسانی که عمرشان را صرف می کنند که آثار گذشتگان را برای آیندگان با صحافی، تصحیح، مرمت و ... نگه می دارند، باید از تمام کسانی که بعد از نویسندگان اولیه تلاش می کنند نسخه های خطی را نگهداری کنند، قدردانی کرد چرا که اگر زحمات این افراد نباشد چیزی از آن آثار نمی ماند.
دبیر چهاردهمین آیین بزرگداشت حامیان نسخ خطی با ارایه گزارشی از عملکرد این دوره اظهار داشت: حامیان نسخ خطی امسال در 18 بخش فعالیت کرده اند اگر بزرگان اجازه بدهند این آیین باید به جای اینکه سالانه برگزار شود هر دو سال یک بار برگزار شود چرا که کار مرمت، تصحیح، گردآوری نسخ خطی بسیار سخت است و نباید شتابزده انجام شود.
نجفقلی حبیبی برگزاری آیین بزرگداشت حامیان نسخ خطی را تشویقی برای جوانان علاقه مند به نسخ خطی خواند و گفت: برگزاری این آیین کمک می کند که جوانان علاقه مند به حوزه نسخ خطی در این عرصه وارد شوند چرا که حوزه نسخ خطی کار ظریف و بسیار سختی است.
پایان پیام/
نظر شما