بهره وری اقتصادی موقوفات بدون مشارکت مردمی محقق نمی شود

خبرگزاری شبستان: دکتر صالحی گفت: بهره مندی از ظرفیت موقوفات برای توسعه چرخه اقتصادی با تصدی گری موقوفات به دست مردم محقق می شود.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، دکتر صادقی، عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) در همایش وقف و اقتصاد با اشاره به راهکارهای بهره مندی هرچه بیشتر از ظرفیت نهفته این سنت حسنه گفت: ما به تنهایی در بحث اقتصادی موقوفات راه به جایی نمی بریم، سازمان اوقاف و امور خیریه باید نگرش خود را نسبت به اداره موقوفات حاکمیتی کند و تصدی گری عواید موقوفات به خود مردم واگذار شود.

 

وی افزود: در اقتصاد ایران 800 میلیارد دلار دارایی وجود دارد که 20 درصد این بودجه می تواند در اختیار سازمان اوقاف و امور خیریه قرار گیرد اما برای تحقق این هدف نیاز به یک اقناع جدی داریم.

 

وی افزود: اگر زمانی بتوانیم با مدیریت اقتصادی موقوفات هزینه ای نزدیک به 160 میلیارد دلار که از 20 درصد دارایی های کشورمان عاید می شود، احصا کنیم دیگر متولیان وقف فرصت تصدی گری موقوفات را پیدا نمی کنند و اینجا لازم است تا شاهد مشارکت عمومی مردم باشیم البته مدیریت بدون پسوند اقتصادی بسیار راحت است و اگر متولیان نهاد وقف بحث اقتصادی را جدی بگیرند فرصتی برای تصدی گری موقوفات باقی نمی ماند.

 

دکتر صادقی عنوان کرد: ما با مشارکت مردمی می توانیم سرمایه های زیادی را در راستای سنت حسنه وقف جهت دهی کنیم شاید نزدیک به 100 میلیارد دلار سرمایه در بین خانواده های ایرانی مقیم خارج از کشور باشد و ما با جهت دهی این سرمایه ها می توانیم شاهد رشد و رونق اقتصادی وقف باشیم. شاید نزدیک به 500 میلیارد دلار دارایی های ایرانی ها هست که می توان با فرهنگسازی مناسب 100 میلیارد آن در اختیار سازمان اوقاف و امور خیریه قرار گیرد البته این مسیر نیاز به کار بلندمدت دارد تا به آن برسیم.

 

وی افزود: بهره وری اقتصادی موقوفات یعنی سرمایه ای که واقف در اختیار ما گذاشته و عوایدی که از موقوفات حاصل می شود علاوه بر تحقق نیات واقفین، واقفان دیگر را نیز تشویق کند تا به این امر خداپسندانه تشویق شوند البته بهره وری در اقتصاد کشور امر بسیار مهمی است که مانند یک نبض عمل می کند. مدیریت دارایی باید به سمتی برود که بهره وری لازم را داشته باشد ایجاد حساسیت در افزایش بهره وری دارایی ها نیاز به عزم همه جانبه دارد و همه مردم باید مشارکت کنند. بحث دیگر درآمدزایی و بهره وری بهتر از درآمدهای موقوفات است که این نیز باید مورد توجه باشد.

 

وی با اشاره به راهکارهای بهره وری هرچه بیشتر از عواید موقوفات برای تحقق اقتصاد مقاومتی گفت: بحث برون گرایی در سیاستگذاری می تواند عامل مهمی برای تحقق اقتصاد مقاومتی و بهره مندی از ظرفیت موقوفات باشد. متاسفانه در نظام ما نسبت دستگاه ها و نهادها با هم قهر هستند و برون گرایی به معنای ارتباط موثر با دیگر نهادها و سازمان ها باید در دستور کار اوقاف و امور خیریه قرار گیرد، برون گرایی یعنی به دنبال جذب سرمایه های واقفین از سراسر دنیا باشیم البته در این مسیر تسهیل گرایی نیز اهمیت دارد.

 

وی خاطرنشان کرد: پیش بینی می کنم در بازه میان مدت چشم اندازهای خوبی سازمان اوقاف و امور خیریه محقق شود که هدفی دور از دسترس نیست.

 

بنا بر این گزارش، دکتر عبدالملکی، عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) با اشاره به برخی از نگاه های نامطلوب در خصوص ظرفیت وقف و بهره مندی از آن برای تحقق اقتصاد مقاومتی گفت: متاسفانه نگاه های نامطلوبی در دولت نسبت به وقف و کارکردهای آن وجود دارد البته اگر متولیان وقف نیز نسبت به بهره مندی از ظرفیت موقوفات درست عمل کنند اعتماد عمومی جلب می شود. متاسفانه موقوفه خوارانی از گذشته چهره وقف را سیاه کرده اند لذا باید متولیان وقف کارآمدی خود را در این خصوص بیش از پیش نشان دهند.

 

وی عنوان کرد: ما در بسیاری از مسایل بهره وری نوین وقف نیازمند حکم ولی فقیه هستیم، اصلاح نگاه دولت به بخش وقف از اهمیت مهمی برخوردار است که می تواند بخش عمده ای از هزینه های الزامی دولت را کاهش دهد.

 

پایان پیام/ 

کد خبر 427454

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha