به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی فرهنگسرای عطار، در مراسم اختتامیه این جشنواره که روز پنج شنبه در سالن اجتماعات فرهنگسرای اندیشه برگزار و هم چنین از وبلاگ نویسانی که عنوان همکار افتخاری این جشنواره را پذیرفته و بنر یا خبر جشنواره را در وبلاگ ها یا سایت های خود قرار داده بودند قدردانی شد.
نظر آهاری : کتاب می خوانیم ولی کتاب را زندگی نمی کنیم
عرفان نظر آهاری نویسنده و شاعر نیز در این مراسم گفت : خیلی خوشحالم که در آیین پاسداشت کتاب دور هم جمع شده ایم . آیین پاسداشت کلمه ای است که ارزش زیادی برای آن قایل هستیم و نوعی سوگواری هم محسوب می شود برای کتابهای بدون کتابخانه!
وی افزود : زمانی که خود را برای شرکت در این برنامه آماده می کردم به عبارت آیین اختتامیه بسیار اندیشیدم ، که چه معنایی دارد و به این نتیجه رسیدم هرجا سخن از اختتامیه ای می شود در مورد کتاب افتتاحیه ای اتفاق می افتد .
نظر آهاری در باره جشنواره مجازی گفت : مجازی این نیست که فارغ از هرگونه کاغذ و در فضای اینترنت باشیم مجازی بودن ما در مقابل حقیقی بودن کتابخوانان است . مشکل ما نخواندن کتاب نیست که برای کم بودن سرانه مطالعه گریه کنیم ، کتاب می خوانیم ولی کتاب را زندگی نمی کنیم ، در حالی که کتاب به ما جهان معنا دار را نشان می دهد و دانایی می بخشد و کتاب خواندن عمیق به ما تکامل می بخشد.
• امیر حاج رضایی : با کتاب به خدا نزدیکتر شدم
از دیگر سخنرانان این مراسم امیر حاج رضایی بازیکن و مربی سابق و کارشناس، مفسر و منتقد فوتبال بود که در بدو سخنان خود گفت : کتابخوانی را بصورت غریزی آغاز کردم و بیشتر کتابهای ادبی مطالعه کردم.
وی افزود : نکته مهم در پیشرفت کتابخوانی من این است که پس از هر مطالعه ای یادداشت برداری می کنم که از تمامی جهات برروی خلق وخوی من و دیگر جنبه های زندگی من تاثیر می گذارد . سه چیز زندگی من را دگرگون کرده و من را با ثبات نموده است فوتبال، سینما و مطالعه کتابهای ادبی .
حاج رضایی اضافه کرد : در مطالعات بسیار بود که برآگاهیم افزوده شد و عشق را همواره لمس کردم و به خداوند نزدیک تر شدم و از او خواستم که در زندگی یاریم نماید و پیروز شوم و معتقدم که خداوند مترجم تمامی دردهاست.
11 هزار شرکت کننده در جشنواره کتابخوانی مجازی
حسن آذری دبیر سومین جشنواره مجازی نیز در این مراسم با ارایه گزارش از فرایند برگزاری جشنواره گفت: سومین جشنواره مجازی کتابخوانی از دهم شهریورآغاز شد و تا 30 آبان مهلت ارسال آثار بود. در این دوره بیش از 2300 شرکت داشتیم که 4000 پاسخنامه دریافت شد و 703 نفر به مرحله داوری نهایی راه پیدا کردند و 100 نفر برگزیده شدند.
وی هدف و رویکرد این جشنواره را ترویج فرهنگ مطالعه با محور مهربانی و سلامت اجتماعی ذکر کرد و افزود : این جشنواره به رمان های ادبی و فاخر ایران و جهان اختصاص دارد و سوالات مسابقه با موضوع مهربانی، صبر، خانواده، جامعه وسایر مفاهیم انسانی مطرح شده است.
به گفته وی سایت جشنواره کتابخوانی بیش از 283 هزار بازدید کننده داشته و در مجموع سه دوره 11 هزار نفر در جشنواره شرکت کردند.
گفتنی است دکتر حمزه نوذری دکترای جامعه شناسی – حامد علاییان کارشناس ارشد ادبیات – پروین پناهی کارشناس ارشد ادبیات تطبیقی و حسن آذری کارشناس ارشد مطالعات زنان ، اعضای هیات داوان جشنواره بودند.
جشن امضا با 6 کتاب
اجرای شعرخوانی طنز توسط ناصر فیض ، صابر احمدی و روح الله قدیمی، قرائت بیانیه هیئت داوران توسط حامد علاییان ، اجرای موسیقی سنتی راز نو به سرپرستی مصدقی ، برگزاری مراسم جشن امضا توسط عرفان نظر آهاری با کتاب وای اگر پرنده ای را بیازاری ، منصور ضابطیان با کتاب مارک دوپلو ، حسن آذری با کتاب سپیده دمی که بوی لیمو می دهد ، ناصر فیض با کتاب فیض بوک ، صابرقدیمی با کتاب دارفانی و ناصر سیف با برگزیده اشعار ، از دیگر بخش های اختتامیه سومین جشنواره مجازی کتابخوانی بود.
پایان پیام/
نظر شما