به گزارش خبرگزاری شبستان از گرگان و به نقل از روابط عمومی استانداری گلستان، حسن صادقلو، استاندار گلستان در دیدار مسولان نهضت سواد آموزی شهرستان های استان گلستان که به مناسبت سالروز تاسیس نهضت سوادآموزی انجام شد، گفت: امام خمینی (حمه الله علیه) موضوع سواد آموزی را یک قاعده تشریفات حکومتی ندیدند و آن را در قالب یک تکلیف حکومتی مورد بررسی قرار داده و دستور تشکیل این نهضت را دادند.
وی با اشاره به اینکه نگاه امام از متن آموزه های اسلامی گرفته شده است، تصریح کرد: پیامبر اسلام (صلی الله علیه) امر یادگیری را یک فریضه برای هر مرد و زن مسلمان می دانند و این نگاه برای دورانی که که به آدمی و خصوصا زنان اهمیت خاصی نمی دادند بسیار والا و ارزشمند است.
صادقلو، با بیان اینکه پیامبر در جایی دیگر می فرمایند ز گهواره تا گور دانش بجویید، خاطر نشان کرد: این نگاه و در کنار آن اهمیت علم آموزی ولو اینکه آن علم در چین باشد نشان از توجه خاص و ویژه حضرت رسول (صلی الله علیه) به مقوله دانش و آموزش آن دارد.
وی کار مربیان نهضت سواد آموزی را کار کم زرق و برقی دانست و افزود: با توجه به اینکه شاید آنگونه که باید و شاید کار شما در معرض دید نباشد لذا ممکن است شیطان شما را وسوسه کند و از این نظر شما باید بسیار مراقب باشید.
9 درصد جمعیت 10 تا 49 سال استان بی سواد هستند
محمدرضا وطنی، مدیرکل آموزش و پرورش استان گلستان نیز با بیان اینکه 9 درصد جمعیت 10 تا 49 سال استان بی سواد هستند، تصریح کرد: تلاش مجموعه نهضت سواد آموزی تا زمانی که حتی یک نفر بی سواد در استان وجود داشته باشد ادامه دارد.
وی با اشاره به برنامه های اصلی این نهضت، گفت: انسداد بی سوادی و رفع بی سوادی در خانواده های و اشاعه سواد آموزی دو برنامه اصلی نهضت سواد آموزی است.
همچنین در این دیدار عنوان شد نهضت سواد آموزی استان از ابتدای تاسیس تا سال 85 ،353 هزار نفر و از سال 85 تا به امروز 76هزار نفر از بی سوادان استان را با سواد کرده است.
لازم به ذکر است، برنامه های سواد آموزی در سه دوره سواد آموزی (از ابتدا تا سوم ابتدایی)، دوره تحکیم (آموزش های غیر رسمی) و دوره انتقال(جهت ادامه یادگیری) برگزار می شود.
گفتنی است، نهضت سواد آموزی در هفتم دیماه 1358 به دستور امام خمینی(رحمه الله علیه) تشکیل شد.
پایان پیام/
نظر شما