به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، حجت الاسلام شیخ حسین انصاریان، استاد حوزه و دانشگاه، شب گذشته (9خرداد) در جمع دانشجویان دانشگاه شهید باهنر کرمان در مسجد باقرالعلوم(ع) این دانشگاه، در باب ارزش علم از نگاه خداوند متعال، با اشاره به سوره مبارکه بقره، اظهارکرد: در این سوره مطرح می شود که خداوند متعال بعد از بدن، روان و عقل، نعمت علم را به انسان عطا می فرماید.
حجت الاسلام انصاریان خاطرنشان کرد: خداوند پس از خلقت انسان به همه ملائکه دستور سجده در برابر آدم را می دهد و این سجده به واسطه علمی است که آدم دارد.
وی با اشاره به اینکه سجده، اصطلاحی به معنی کمال تواضع است، تاکید کرد: فرشتگان به دستور پروردگار نسبت به انسان به واسطه اینکه انسان می تواند با کسب علم به درجاتی از کمال برسد و برگزیده شود در مقابل او فروتنی کردند.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه انبیای الهی در تعلیم رشته های علمی به بشر حق عظیمی بر انسان دارند، گفت: صنعت خیاطی، تبدیل پنبه و پشم به نخ، ساخت سوزن و ارائه الگوی لباس را ادریس پیامبر به بشر آموخت.
وی با اشاره به اینکه صنعت شکل دادن به آهن را حضرت داوود به مردم آموزش داد، خاطرنشان کرد: سد سازی، کشاورزی، دامداری و طبابت، گوشه ای از تعالیمی است که انبیاء الهی به بشر در طول تاریخ آموخته اند.
حجت الاسلام انصاریان تصریح کرد: پیامبر گرامی اسلام(ص) با آغاز رسالت خویش، آن قدر مردم را به کسب علم و دانش تشویق کرد که قرن سه هجری "قرن علم" از اول پیدایش هستی بود.
این استاد و مبلغ معارف دین، با اشاره به اینکه از قرن سوم تا هفتم، کتابخانه های مسلمانان در نیشابور و قاهره هر کدام، بالای یک میلیون کتاب داشتند، گفت: این در حالی است که مهم ترین کتابخانه پاریس 400 کتاب براساس تورات را در خود جای داده بود.
این مبلغ اسلامی با بیان اینکه علم پزشکی دانشمندانی چون زکریا، ابوریحان و ابوعلی سینا به اروپا صادر شد، اذعان داشت: استعمارگران با ایجاد جنگ هایی علیه مسلمانان و ایرانیان، زمینه دانشمندپروری را در این سرزمین کور کردند.
وی دلیل مخالفت غربی ها با مسلمانان را پایین کشیدن آنها از حکومت انحصاری که در زمینه علم برای خود ایجاد کرده بودند دانست و افزود: انرژی هسته ای بهانه ای برای مخالفت است چرا که آنها به خوبی می دانند که مسلمانان می توانند به راحتی به بالاترین درجات علمی برسند.
حجت الاسلام انصاریان در ادامه خطاب به دانشجویان با بیان اینکه برای دانشمند شدن، متدین بودن لازم است، خاطرنشان کرد: اگر کسی استعدادهایی داشته باشد و آنها را شکوفا نکند خائن است و متدین عالم هرگز خائن نمی شود.
پایان پیام/
نظر شما