به گزارش خبرنگار فرهنگی شبستان، نشست نخستین جشنواره ملی موسیقی استاد جلیل شهناز با حضور پیروز ارجمند مدیر کل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام قطبی مدیر کل ارشاد استان اصفهان، رامین کاویان دبیر نخستین جشنواره ملی موسیقی استاد شهناز، شیروانی، مدیر دانشکده مشیر و کیوان عسگرپور پیش از ظهر امروز یکشنبه 7 دی در تالار وحدت برگزار شد.
در ابتدای این نشست، حجت الاسلام قطبی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان با اشاره به سابقه فرهنگی استان اصفهان اظهار داشت: اصفهان از دیرباز مهد تمدن و فرهنگ بوده است و در حوزه های مختلف فرهنگی و هنری دارای ریشه قوی است به ویژه در حوزه موسیقی همیشه آوازه خوانان اصفهانی جزء بلندآوازترین ها در موسیقی ایران است، می توانم به جرات بگویم موسیقی در اصفهان زنده است بخصوص با اساتید شاخصی که در این استان وجود دارد یکی از این اساتید گرانمایه استاد جلیل شهناز بودند.
وی افزود: جلیل شهناز توانست مکتب اصفهان را در بعد موسیقی زنده نگاه دارد و لازم بود برای احیا و توسعه و تقویت موسیقی سنتی یک اتفاق بزرگ در موسیقی کشور رخ دهد، جشنواره استاد جلیل شهناز که برگزاری آن را اندیشکده مشیر بر عهده گرفت یک رویداد بزرگ در عرصه موسیقی است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان همچنین با اشاره به اهداف جشنواره موسیقی استاد جلیل شهناز گفت: این جشنواره اهداف متعددی را دنبال می کند که یکی از آنها ایجاد رقابت سازنده بین هنرمندان و تکاپوگران عرصه موسیقی است که این هم در تقویت و توسعه عرصه های مختلف که کمتر به آن توجه شده است، اثرگذار است و از طرفی می خواهیم موسیقی را کاربردی تر کنیم با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت هنری و دفتر موسیقی و از تاثیرگذاری موسیقی بر عرصه های دیگر هنری مثل سینما، انیمیشن و تئاتر بهره ببریم.
حجت الاسلام قطبی اظهار داشت: موسیقی سنتی ما که این جشنواره بر پایه آن برگزار می شود آن قدر قابلیت دارد که بتواند در دنیا نقش آفرین باشد و در متن زندگی جامعه تاثیرگذار باشد ما به دنبال این هستیم که موسیقی سنتی را به شکل یک برند درآوریم.
مدیر کل فرهنگ ارشاد اسلامی استان اصفهان از وزیر فرهنگ خواست در مراسم اختتامیه این جشنواره در اصفهان حضور پیدا کند و گفت: آموزشگاه های موسیقی در استان اصفهان فعال هستند و بیش از 150 هزار هنرجو در این آموزشگاه ها مشغول یادگیری موسیقی هستند.
برگزاری جشنواره موسیقی استاد شهناز در موزه شهر اصفهان
در ادامه این نشست، پیروز ارجمند، مدیر کل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جشنواره موسیقی استاد جلیل شهناز به دو دلیل ارزش دارد یکی اینکه تبرک جشنواره به نام استاد شهناز و زنده نگاه داشتن یاد وی است و دوم برگزاری آن در موزه شهر اصفهان است و این دو ویژگی آغاز خوبی برای جشنواره است همچنین این را در راستای تمرکززدایی جشنواره ها از تهران دنبال می کنیم.
وی افزود: رویکرد دولت این است که به جوانان و مدیران جوان بها بدهد ما در دفتر موسیقی رشد متوازن موسیقی در سراسر کشور را پیگیری می کنیم از آنجا که بسیاری از امکانات هنری و فرهنگی در تهران متمرکز است بسیاری از خانواده ها فرزندانشان را برای آموزش به تهران می فرستند ما می خواهیم در شهرهای دیگر نیز هنرجویان موسیقی بتوانند از امکاناتی هم سطح تهران استفاده کنند.
وی خاطرنشان کرد: استان اصفهان در عرصه های تخصصی موسیقی امکانات بالقوه ای دارد و در دوره ای نیز پایتخت موسیقی را بر عهده داشته است در راستای تفویض اختیارات ستادی به استان ها اداره کل ارشاد اصفهان تنها دفتری است که در سراسر کشور می تواند صدور مجوز موسیقی در کلیه ژانرها را صادر کند این نشان می دهد که ما قدم درستی برداشته ایم و ما علاقه مند هستیم که این تفویض اختیار را در سایر استان ها دنبال کنیم.
در ادامه این نشست، رامین کاویان، دبیر نخستین جشنواره استاد جلیل شهناز با اشاره به حضور 318 شرکت کننده در نخستین جشنواره موسیقی استاد جلیل شهناز در اصفهان گفت: در این دوره از جشنواره 240 نوازنده در بخش تک نوازی، 52 گروه نواز و 5 مقاله در بخش مقاله حضور دارند، 318 شرکت کننده 70 درصد موضوعیت جشنواره را در بر گرفته است حتی اگر کارهای حاضر در جشنواره هم ضعیف باشند اما حضور این تعداد نشاندهنده یک قدم و گام مثبت است.
وی افزود: در بخش گروه نوازی از 55 گروه 11 گروه اجرای نهایی دارند و 4 کارگروه از اصفهان، 2 گروه از همدان، 3 گروه از تهران، یک گروه از مشهد و یک گروه از خوزستان در بخش نهایی به اجرا خواهند پرداخت.
وی یادآور شد: نخستین جشنواره موسیقی استاد جلیل شهناز روزهای 14 تا 19 دی در اصفهان برگزار خواهد شد.
وی درباره داوری این جشنواره گفت: فریدون شهبازیان، دکتر فاطمی، علی اصغر شاه زیدی داوری بخش گروه نوازی، هوشنگ ظریف، سیامک جهانگیری و رضایی نژاد داوری بخش تک نوازی و در بخش مقالات نیز دکتر فاطمی و دکتر ارجمند و در بخش آهنگسازی نیز فریدون شهبازیان و دکتر ارجمند آثار را داوری خواهند کرد. هیئت انتخاب آثار نیز از جوانان اصفهانی مثل امین میرزایی، فرزان شایقی و حسن پور هستند.
دبیر نخستین جشنواره موسیقی استاد جلیل شهناز از برگزاری کارگاه های تخصصی موسیقی در بخش جنبی خبر داد و گفت: در بخش جنبی این جشنواره کارگاه آموزشی "سبک شناسی موسیقی معاصر ایرانی" با حضور علی قمصری و فریدون شهبازیان، "سبک های نی نوازی ایران" با حضور منوچهر غیور و مکتب آوازی اصفهان با حضور علی اصغر شاه زیدی و حسین منصوری برگزار می شود. در کنار این همچنین کارگاه سازهای ابداعی نیز برگزار می شود.
در ادامه این نشست، شیروانی، مدیر اندیشکده مشیر با اشاره به فعالیت های پژوهشی این موسسه و همچنین برگزاری نخستین جشنواره موسیقی استاد جلیل شهناز اظهار داشت: یکی از مسایلی که از ابتدای شروع به کار بخش پژوهشی از ما سوال می شد این بود که چرا موسسات دانش بنیان جشنواره هایی مثل استاد جلیل شهناز را برگزار می کنند موسیقی یک هنر است و هر هنری یک علم است جشنواره شهناز در بستر پژوهش هایی که در تهران و اصفهان صورت گرفته است به جشنواره تبدیل شده است.
وی افزود: در جریان پژوهش در اندیشکده مشیر تلاش کردیم ذات موسیقی ایرانی را بهتر به مردم معرفی کنیم و گوش هایی که با موسیقی سنتی ایران آشنایی ندارند را دوباره با این ژانر موسیقی آشنا کنیم.
در ادامه این نشست، کیوان عسگرپور، مدیر موسسه نوای مهر که بخش جنبی جشنواره استاد جلیل شهناز را بر عهده دارد، گفت: برگزاری جشنواره استاد جلیل شهناز روح تازه ای در کالبد موسیقی دمیده است و شور و شوق زیادی را در آموزشگاه های موسیقی ایجاد کرده شعار این از جشنواره "جهان عاری از خشونت" است و دلیل انتخاب این شعار نیز تقارن با هفته وحدت است.
وی درباره اجراهای بخش جنبی نخستین جشنواره موسیقی استاد جلیل شهناز گفت: در بخش جنبی روز 15 دی اردشیر کامکار و وحید تاج در تالار کوثر اصفهان به اجرا می روند. همچنین روز 16 استاد داود آزاد، روز 17 گروه لوتوس با سرپرستی حمید بهروزی نیا و سینا سرلک و روز 18 دی ارکستر سمفونیک اصفهان به رهبری مجتبی عسگری به اجرا خواهند رفت.
وی گفت: فروش بلیت های بخش جنبی از امروز در سایت اصفهان کنسرت آغاز شده است.
در ادامه، حجت الاسلام قطبی، مدیر کل ارشاد استان اصفهان درباره مشکلات حضور بانوان در اجرای صحنه ای در اصفهان گفت: ما منع قانونی و منع شرعی برای نوازندگان خانم در اصفهان نداریم تنها سایه عرف بود که بر اجرای صحنه ای بانوان در این شهر اثر گذاشته بود که ما آرام آرام این مشکلات را رفع می کنیم، سه گروه در این جشنواره نوازنده خانم دارند و منعی برای اجرا در اصفهان ندارند. اجرای بانوان در اصفهان بنا به محدودیت های عرفی بوده است در برخی از شهرستان های استان در هیچ دوره تاریخی کنسرت برگزار نشده بوده که الان برگزار شده است البته ما احترام به عرف و حریم عرفی را لازم می دانیم و ما نمی خواهیم عرف را بشکنیم باید با عرف کنار بیاییم امروز چیزی به عنوان ممنوعیت نوازندگی بانوان در اصفهان نداریم.
شیروانی همچنین درباره بودجه نخستین جشنواره موسیقی استاد جلیل شهناز اظهار داشت: بودجه این جشنواره را اندیشکده مشیر پرداخت می کند این موسسه فعالیت های متعددی در عرصه اقتصادی دارد و انتظاری از جشنواره استاد جلیل شهناز برای برگرداندن هزینه ها ندارد.
پایان پیام/
نظر شما