به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، «علی فاضلی» رئیس اتاق اصناف ایران در مراسم افتتاحیه نمایشگاه بینالمللی چاپ و بستهبندی که در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد، در سخنانی گفت: اگر بپذیریم که توسعه هر کشور در گرو رشد و توسعه بنگاههای آن کشور است. رشد و توسعه بنگاههای کوچک و متوسط در کشور ما، موجب توسعه کشور خواهد شد و در این رشد، اصناف هم نقش مهمی دارند. پس به نظر شما کجای کار میلنگد؟ پنج محور برای پاسخ به این پرسش توضیح میدهم: اول، محور بازاریابی و فروش است که متاسفانه در این بخش نه تنها در حوزه خارجی بلکه در حوزه داخلی هم ضعیف عمل میکنیم.
وی ادامه داد: دوم، عدم شناسایی بازار هدف است که البته اتاق ایران برای این مساله برنامه دارد. دستیابی به بازار هدف یقینا کار بنگاههای کوچکی مثل ما نیست چون سرمایه لازم را برای این کار نداریم اما این مشکل با تعامل اتاق اصناف با بنگاهها و تشکلها قابل حل است. سوم، بیتوجهی به ایجاد برند است. چهارمین محور، عدم توجه به مشتری محوری است و محور پنجم نیز نداشتن مزیت رقابتی در تولید کالا است که عرصه را بر ما تنگ کرده است. اگر قرار باشد با توجه به بسته لایحه ضد تورمی، به توسعه صادرات بیشتر فکر کنیم، یقینا چیزی که ابتدا مطرح خواهد شد، این است که چگونه این موانع را برطرف کنیم.
رئیس اتاق اصناف ایران در ادامه با طرح سوالی مبنی بر اینکه آیا حل همه این مسائل به بنگاههای کوچک ختم میشود یا دیگر بخشها هم باید کمک کنند، گفت: باید بپذیریم که صنعت چاپ ما در خاورمیانه از یک قدمت برخوردار است ولی من از اینکه این آمار را الان خدمتتان بگویم، خجالت میکشم ولی ناچارم بگویم که سهم هزار میلیاردی بخش تجارت حوزه چاپ و بستهبندی، تقریبا سهمی نداریم اما سهم ما در بازار خاورمیانه هم زیر پنج درصد است، آن هم با این سرمایه عظیم و نیرومند انسانی. این در حالی است که در ترکیه، 40 درصد از سهم صنعت چاپ را در خاورمیانه به خود اختصاص داده است و حتی در کشوری مانند عربستان هم از ما بیشتر است.
وی خطاب به اتحادیههای عرصه چاپ و بستهبندی، خاطرنشان کرد: بیش از 90 درصد از مجموعه واحدهای چاپ و بستهبندی، چیزی در حدود یک تا 15 کارگر دارند. آیا به نظر شما از صنعت عظیمی مانند چاپ و بستهبندی، با این تفکر میتوان انتظار توسعه و رشد داشته باشد؟
فاضلی در ادامه توضیح داد: مساله دیگر این است که توسعه و تحقیقات پژوهشی در بخش اتحادیههای صنعت چاپ ما، جایگاه محکمی ندارد و واقعیت این است که ما از داشتههایمان درست استفاده نمیکنیم. نزدیک به 75 درصد از مالکیت بخش صنعت چاپ و بستهبندی در ایران خصوصی است و سهم تعاونیها کمتر از یک درصد است. ما به عنوان بنگاههای تولیدی کوچک نمیتوانیم در این صنعت رقابت کنیم، چرا که در تامین منابع پولی و مالی با مشکل مواجه هستیم. از همگی درخواست میکنم که به کارهای جمعی و گروهی روی بیاورند، چراکه کارهای انفرادی و جدا از هم، یکی از ایراداتی است که ما باید آن را برطرف کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش خطاب به مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شخص معاون فرهنگی، گفت: آقای صالحی بپذیرید که شما در وزارتخانه خودتان، بزرگترین کاری که برای مجموعههای عرصه صنعت چاپ انجام میدهید، این است که آنها را برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی میکنید. آیا این وظیفه یک وزارتخانه در قبال بنگاههای اقتصادی فرهنگی است؟ تسهیلات وزارت ارشاد را که به این صنعت دادهاید، بیان کنید که کجا قرار داده شده است؟
رئیس اتاق اصناف ایران تاکید کرد: موجودیت صنعت چاپ و بستهبندی به نوعی به تاراج گذاشته شده است، چاپ نه صنعت است نه صنف و نه فرهنگ و حالا شده است شترمرغ!
وی در پایان سخنانش به تاکیدات مقام معظم رهبری در سالهای نه چندان دور مبنی بر جهش لزوم اقتصادی در کشور اشاره کرد و گفت: رهبر بزرگوار انقلاب از هشت سال پیش میفرمودند که دشمن با جنگ نرم در مسائل اقتصادی دارد کار میکند، ولی ما کم کاری کردهایم. امروز ما میدانیم در چه شرایطی هستیم. دولت بداند که سه میلیون فعال حوزه اصناف در کنارش است ولی این دلیل نمیشود که ما مشکلاتمان را به گوش دولت نرسانیم.
پایان پیام/
نظر شما