به گزارش خبرنگار شبستان، سیدامیرمحسن ضیایی، معاون آموزشی وزارت بهداشت در همایش معاونین آموزشی دانشگاههای علوم پزشکی کشور گفت: با رشد ظرفیت کمی پذیرش دانشجو در شش سال اخیر مواجه بودهایم. به طوری که در این مدت ۷۲ درصد پذیرش دانشجو افزایش داشته است. همچنین در مورد دانشجویان تحصیلات تکمیلی نیز در هفت سال اخیر ظرفیت جذب ۲۱۷ درصد رشد داشته است.
وی با اشاره به اینکه طی یک سال اخیر نیز میزان جذب دانشجو حدود ۱۲.۸ درصد رشد داشته است، گفت: در حال حاضر ۱۷۰ هزار دانشجو در دانشگاههای علوم پزشکی بخش دولتی مشغول به تحصیل هستند.
ضیائی ادامه داد: ظرفیت اعلامی جذب دانشجو برای سال تحصیلی جاری ۲۴ هزار صندلی بود که ۲۶ هزار نفر پذیرش شدند و نسبت به سال گذشته ۱۵۰۰ نفر را کمتر پذیرفتهایم.
وی با بیان اینکه رشتههای کارشناسی پیوسته و دکتری عمومی بیشترین دانشجویان این دانشگاه را به خود اختصاص دادهاند، گفت: نسبت دانشجویان به اعضای هیئت علمی ۹.۱ است که در سال تحصیلی ۹۳-۹۲ به ۱۲.۱ رسید؛ که ما در حال حاضر با کمبود هفت هزار نفری هیئت علمی مواجه هستیم.
وی برنامههای پر اهمیت معاونت آموزشی وزارت بهداشت را به ترتیب ارتقاء کیفی نظام آموزشی، برنامه آموزش پزشکی، برآورد نیروی انسانی، بیمارستان آموزشی، توسعه روابط بین الملل و غیره عنوان کرد.
وی ادامه داد: همچنین در حوزه پردیسهای دانشگاهی سال آینده هزار دانشجو خارجی با شهریه جذب خواهیم کرد.
به گفته ضیائی، یکی از مشکلات طرح تحول نظام سلامت تأمین نیروی پرستاری است. به طوری که به ازای شش هزار پزشک باید ۲۴ هزار پرستار داشته باشیم، در حالی که در قبال هفت هزار دانشجوی پزشکی تنها شش هزار دانشجوی پرستاری مشغول به تحصیل هستند.
وی همچنین از ظرفیت دو برابری جذب دانشجو در رشته پرستاری برای سال تحصیلی جدید خبر داد و گفت: همچنین در تلاش هستیم تا ظرفیتهای بهیاری را احیاء کنیم که در این راستا هزینه ده هزار بهیار از سوی معاونت درمان تقبل شده است.
پایان پیام/
نظر شما