مجید ابهری، آسیب شناس در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان با بیان اینکه رویکرد اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر از عهده یک یا دو سازمان خارج است، گفت: با توجه به ریشه تولید و پخش مواد مخدر در کشور ،سرمایه گذاری و حمایت قدرتمند مدیران جنگ نرم و مافیای جهانی از این حرکت ،اعتیاد به عنوان یک فرآیند اجتماعی و فردی محسوب می شود و باید توسط مجموعه ای از سازمان ها و نهادها مورد پیشگیری و درمان قرار گیرد.
وی اظهار کرد:برای مقابله با این پدیده شوم باید یک جهاد ملی و فراخوان عمومی داده شود و در این مسیر وزارت بهداشت و درمان، وزارت کشور ،آموزش و پرورش، سازمان بهزیستی و قوه قضاییه و وزارت ورزش و جوانان به عنوان اصلی ترین نهادهای پیشگیری و کنترل وارد میدان شده و رسانه ها در صدر آنها صدا و سیما در جایگاه ابزار اطلاع رسانی به یاری سازمان های گفته شده بپردازند.
ابهری افزود: آگاه سازی خانواده ها و جوانان در این زمینه اصلی ترین هدف و مأموریت است و با توجه به ترفندهای نوظهور مافیای جهانی مواد مخدر که هر روز با یک نام و شکل این سم مهلک را وارد جامعه می کنند به مقابله بپردازند.
این آسیب شناس ادامه داد: آموزش و پرورش با آموزش های لازم زندگی و گسترش مهارت "نه گفتن" به خواسته های غیرمعقول ،وزارت علوم با برگزاری کارگاه های آموزشی در دانشگاه ها ،بهزیستی و وزارت بهداشت و درمان با توسعه و دسترسی مراکز درمان و وزارت ورزش با ایجاد مراکز رفاهی و ورزشی ،ارزان قیمت و حتی رایگان برای جوانان در این اراده ملی باید مشارکت کنند.
وی خاطرنشان کرد: از آنجا که مقابله با این آسیب خانمان برانداز نیاز به یک جهاد اجتماعی دارد محدودکردن آن در دایره یک سازمان به عدم موفقیت نزدیک تر است.
ابهری خاطرنشان کرد: ناجا با مقابله بی امان خود در مرزها ،تولیدکنندگان و قاچاقچیان را به آخر خط رسانده و به همین خاطر این زالوها فعالیت های خود را به داخل شهرها و محلات کشانده اند.
ابهری گفت: هیچ ابزاری به اندازه اطلاع رسانی و آگاه سازی و هیچ سامانه ای در قامت اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر مفید و سودمند واقع نخواهد شد.
این آسیب شناس با اشاره به علت عدم موفقیت جامعه در راستای مبارزه با مواد مخدر با وجوداقدامات انجام شده تصریح کرد:علت عدم موفقیت این همه تلاش و هزینه ،سیاستگذاری ها و برنامه ریزی های جزیره ای می باشد. در صورت تمرکز برنامه ریزی ها در زمینه سیاستگذاری های پیشگیری و درمان و تجمیع اقدامات سخت افزاری و نرم افزاری ما بهتر و زودتر به نتایج مطلوب خواهیم رسید.
وی با بیان اینکه با حذف اعدام قاچاقچیان و توزیع کنندگان مواد مخدر مخالف هستم تصریح کرد:اگر فرد آلوده به تجارت مواد مخدر بعد ازمجازات زندان متنبه شود نباید اعدام شود ولی از آنجایی که سودآوری معادلات مواد مخدر سومین تجارت کثیف جهانی بعد از اسلحه و قاچاق زن می باشد باید یک وحشت و بازدارندگی برای آنها ایجاد شود که این افراد به سمت آن نروند.
وی با بیان اینکه برای جلوگیری از تکرار جرم قاچاقچیان نیز باید مجازات سنگینی در نظر گرفته شود خاطر نشان کرد: به دلیل اینکه برنامه ریزی ها دقیق نبوده تا به امروز اعدام ها هم مشکل گشا نبوده است.
ابهری اظهار کرد:ما قبل از مجازات باید به فکر درمان و پیشگیری باشیم ،اکنون به ازای هر معتاد پنج فروشنده مواد مخدر وجود دارد. بنابراین ما ابتدا باید جلوی تقاضا را بگیریم تا بازار عرضه ایجاد نشود چون هر چقدر معتاد وجود داشته باشد به همان اندازه هم فروشنده ایجاد می شود
پایان پیام/
نظر شما