دکتر سعید سادات منصوری، معاون پیشگیری سازمان بهزیستی گیلان با اشاره به اجرای طرح بینایی سنجی تنبلی چشم برای کودکان یک تا 6 سال به خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان گفت: این طرح به صورت کشوری در تمامی طول سال برای کودکان انجام اجرا میشود اما هر ساله بطور معمول در آبان و آذر با بسیج پایگاههای اختصاص داده شده کودکان یکی الی شش ساله معاینه میشوند.
وی با بیان اینکه تنبلی چشم تا قبل از سن 6 سالگی باید تشخیص و درمان شود تا دید کامل کودک بازگردد، افزود: بعد از این سن مراحل درمان تنبلی چشم به طور کامل انجام نمیشود.
سادات منصوری با اشاره به اجرای طرح بینایی سنجی تنبلی چشم در سه هزار پایگاه سراسر استان تصریح کرد: بیش از68 هزار و 500 کودک یک تا 6 ساله در قالب این طرح معاینه بینایی سنجی شدند.
این مقام مسئول افزود: در سال گذشته 73 هزار و 70 کودک گیلانی معاینه بینایی سنجی شدند که از این تعداد151نفر تشخیص تنبلی چشم داده شده و مورد معاینات درمانی و توانبخشی قرار گرفتند.
وی با اشاره به شناسایی کودکان مشکوک به تنبلی چشم تصریح کرد: این کودکان به بینایی سنج ارحاع داده میشوند تا معالجات توسط چشم پزشک انجام شود.
سادات منصوری با اشاره به اینکه یک هزار و 599 کودک تا پایان آذر در سطح اول مشکوک تشخیص داده شدند، اذعان کرد: خانوادهها در صورتی که معاینه کودکان خود را به انجام نرسانده باشند میتوانند به مراکز بهزیستی جهت راهنمایی مراجعه کنند.
وی اضافه کرد: بیماریهای چشمی، کم بینایی یک چشمی و دو چشمی، تنبلی چشم در ظاهر کودک مشخص نیست و اگر طرحهای پیشگیری و غربالگری انجام نشود، دید کامل کودک از بین میرود.
معاون پیشگیری بهزیستی گیلان تاکید کرد: چشم کودک به طور مستمر در سن سه، چهار و پنج سالگی باید معاینه شود، به علت اینکه امکان بروز مجدد تنبلی چشم بعد از درمان وجود دارد.
سادات منصوری خاطرنشان کرد: سازمان بهزیستی طرحهای حمایتی برای کودکان در نظر گرفته است که عینک و در موارد ضرورت جراحی چشم با هزینه سازمان بهزیستی انجام میشود.
پایان پیام/
نظر شما